Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG 4X HD modyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CyanogenMod to jest ROM - czyli zamiennik preinstalowanego w telefonie systemu. Często na najnowszą wersję androida i jest wyczyszczony ze wszystkich śmieci, czyli działa szybciej. Oczywiście, że da się powrócić do normalnego androida - po prostu trzeba go znaleźć w internecie i wgrać. Różni się to w zależności od telefonu. Aby telefon działał szybciej możesz też np. ostrożnie podkręcić procesor.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

nie możesz uszkodzić przy tym telefonu każde utwierdzenie telefonu związane z telefonem da się odratować :) chyba że będziesz taki mądry i usuniesz usbflash :D 00 01 :)  ja polecam 4x hd podkrecic max o 3% bo potem to staje sie kaloryferem :/

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

korzystałem z tego telefonu 2 miesiące niecałe i podczas ładowania osiągał max 62 bez podkręcenia :) z podkręceniem 64 stopnie :) jak procek jest podkręcony to temperatura w spoczynku waha sie w zakresie 28/30 stopni :) Ja miałem intern coolera na obudowie a wiec mi chłodził telefon do 12 stopni :) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Przy intensywnym graniu można spalić coś w telefonie? :P Po tym podkręceniu jest zauważalna różnica w użytkowaniu i benchmarkach? ;) Sorki za tak głupie pytania ale nie znam się na tych modyfikacjach i wgl :D Ogólnie możecie polecić ten telefon?

Opublikowano

Telefon to taki z niższej półki ale polecam :) Nic sie nie spali :D hahah telefon ma czujnik ze przy danej temperaturze sie wyłącza :) albo resetuje :) bodajże 72 stopnie i sie bd resetował (ja tak miałem) a tak po za tym telefon nie do zakatowania :) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Aha :D Orientujesz się może za ile dostanę nowy a za ile używany? Tylko taki z pewnego źródła. (Od razu mówię sprawdzałem na allegro i ceny są różne od 480 do 900 ale nie wiem czy ci co sprzedają po ~500 używkę są na pewno uczciwi, nie chciałbym dostać zamiast telefonu ziemniaka bądź kamień) ^^

Chodzi mi o takiego sprzedawcę od którego dostanę w pełni sprawny telefon ;)

Opublikowano

CyanogenMod to jest ROM. Mozesz podkrecic telefon, z pomocą root i programem set CPU

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

Polecam kupować na olx.pl ceny za nowy wąchają się w sklepie od 1200-1600zł za używany w bd stanie nie dał bym więcej niż 720zł :) a wiec decyzja leży od cb :) ja na twoim miejscu wziął bym np G3 na abonament albo Z2 :) Płacisz całe gówno :P a masz już telefon wart uwagi :) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Strasznie mało jest tych telefonów więc wyboru nie mam ;/ Na OLX to wgl takie ceny niskie że strach brać :D Na allegro mogą mnie wykiwać? ;)

Opublikowano

Strasznie mało jest tych telefonów więc wyboru nie mam ;/ Na OLX to wgl takie ceny niskie że strach brać :D Na allegro mogą mnie wykiwać? ;)

Jasne, że mogą Cię wykiwać. Po prostu należy dokładnie czytać opisy, komentarze i być rozważnym. Np. za połowę ceny rynkowej nowego telefonu tam nie kupisz.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Mieliście już taki przypadek? Jak ktoś ma ~50 pozytywów to brać czy się wstrzymać i kupić w sklepie?

Polecam kupować na olx.pl ceny za nowy wąchają się w sklepie od 1200-1600zł za używany w bd stanie nie dał bym więcej niż 720zł :) a wiec decyzja leży od cb :) ja na twoim miejscu wziął bym np G3 na abonament albo Z2 :) Płacisz całe gówno :P a masz już telefon wart uwagi :)

Na olx.pl ceny rzeczywiście są niskie aż za niskie :/ Bdb stan za 500zł  to jest wgl możliwe? ;)

Opublikowano

Tak jest to możliwe najlepiej to żebyś egzemplarz mógł odebrać osobiście ;) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Niestety nikt blisko mnie nie sprzedaje :/ Ale pisałem z typem przez tablice i mówił że może wystawić na allegro i wysłać za pobraniem. 

Chętnie zakupił bym telefon ale boję się, że nawet przez kuriera może mi wyslać kamień lub coś w tym stylu ;/ Jakby mnie oszukał uda mi się odzyskać pieniądze i po jakim czasie? :)

Opublikowano

Było kiedyś cos takiego, że płaciłeś kilka złotych drożej i mogłeś sprawdzić co jest w środku. Jeżeli nie było tego co chciałeś, spisywałeś formularz reklamacyjny, a kurier zabierał towar. Nie wiem czy teraz jest też coś takiego (może jest i nie trzeba za to płacić nawet - jest wliczone w cenę przesyłki)

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Właśnie miałem się o to pytać ;) Wysyłka pobraniowa z możliwością sprawdzenia zawartości, tak to się chyba nazywa. Wydaje mi się że coś takiego jeszcze jest i chyba właśnie tak będę starał się kupić :) A jeszcze Moto G jest chyba najlepsza tak? jakie teleony jeszcze sa dobre w tym przedziale cenowym? 

Opublikowano

Sony Xperia z jesli znajdziesz :) a ty kolego masz multikonto czy co ? :) Paczke zawsze ale to zawsze możesz otworzyć przy kurierze i jeśli sie nie zgadza musi sporządzić raport i zabrać przesyłkę :) a wiec kasę też odzyskał byś z czasem :) 

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Sony Xperia z jesli znajdziesz :) a ty kolego masz multikonto czy co ? :) Paczke zawsze ale to zawsze możesz otworzyć przy kurierze i jeśli sie nie zgadza musi sporządzić raport i zabrać przesyłkę :) a wiec kasę też odzyskał byś z czasem :)

Już tłumaczę. Początkowo tylko mój brat miał konto na tym forum i zakładałem tematy z jego konta (on czasami też coś tam udzielał się w jakiś postach ;) ) Ale po jakimś czasie zaczęło go to denerwować więc założył mi własne konto i teraz jak coś piszę, zamknę zakładkę i wrócę do tego samego tematu to loguje mnie automatycznie na koncie mojego brata (korzystamy z jednego komputera, a on zaznaczył pewnie żeby go nie wylogowywało) Także przepraszam za te posty raz z jednego raz z drugiego ale sami widzicie ;) Miałem zrobić z tym porządek ale już nie będę zaczynał ;) Więcej się to nie powtórzy :)  Wracając do tematu to Xperii Z za tą cenę raczej nie znajdę ale oczywiście zaraz poszukam. Paczkę mogę otworzyć ale pieniądze już wcześniej mu dać :/ A jakby była wysyłka z możliwością sprawdzenia zawartości i jakby wysłał  mi kamień to nie muszę płacić. Nie chciałbym czekać na pieniądze miesiącami.

Co do Xperii Z sprawdzałem używki po ~800zł ;) Ale czytałem, że 10 września bieżącego roku na europejskim rynku ma się pojawić Z3. Czy cena Z wtedy spadnie? Jeżeli tak to mniej więcej o ile? Co myślicie o LG G Pro Lite, warto? Z zewnątrz wygląda zaaaajebiście a jak w środku? ;)

Opublikowano

Przecież jeżeli stan telefonu się nie zgadza z tym co podał autor na stronie to towar jest niezgodny z umową, no ludzie.. 

Przed kupnem telefonu wypytaj tylko MAILOWO dokładnie o telefon - czyli wady, jakie ma ślady po użytkowaniu i tak dalej. Wszystkie maile zachowaj a w razie wykiwania drukujesz i idziesz do rzecznika praw konsumenta po czym załatwiacie sprawę, ewentualnie składasz reklamacje samodzielnie. Poza tym nie ma czegoś takiego "przesyłka pobraniowa + dodatek sprawdzenia zawartości".. 

Przecież w sytuacji gdzie wysłał Ci przykładowy kamień nie dajesz pieniędzy kurierowi tylko wraca z towarem do włascicela a on pokrywa wszystkie koszty. Wyżej już opisałem co trzeba zrobić w przypadku wady której nie wykryjesz. 

Cena Z nie spadnie. 

Nie ogarniam trochę tego tematu, przeglądam posty ale nawet nie podałeś budżetu ani nic. 

lownfast

Opublikowano

Kiedyś coć tam kupowałem na Allegro i jak kurier przywiózł to najpierw musiał dać pieniądze żeby dostać do rąk paczkę. Powiedział, że nawet jeżeli to nie będzie to co zamawiałem to niestety on może tylko coś tam spisać a pieniądze muszę tak czy inaczej mu dać... On jest tylko pośrednikiem. Co do tej wysyłki ze sprawdzeniem zawartości to wyczytałem, że coś takiego jest (jeżeli chcesz mogę jeszcze poszukać link). Gdybym dostał kamień to mogę to zgłosić ale na zwrot mogę czekać nawet miesiąc... 

Nie podałem ceny bo na początku pytałem o co innego, przepraszam ale chciałem załatwić to w jednym poście ;) Dziękuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie możesz czekać miesiąc, jak przeglądasz fora typu interia czy wp to faktycznie mogą Ci coś takiego napisać ale czas na odpowiedź po reklamacji to 14 dni kalendarzowych w przypadku braku odpowiedzi reklamacja jest poprostu uznana. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...