Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy laptop a gry online

arek500840

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam nowego lapka MSI GE70. Wszystko super ale 1 rzecz mnie nie pokoi, otoz przy grach typu legend online(takie 2d rpg cos w ten desen) to mam lagi i to spore, zauwazylem tez ze przy grze GRID 2 mam klatkowanie jak gram Online a nawet czasem sam. Sam troche doszedłem do tego bo zauwazylem, ze otwierajac menadzer zadan duzo programow jakchs dziwnym zjada mi dysk i procek. Jak wylaczylem pare to w Grida bylo spoko(oprocz online).

Ponizej zdjecie z menadzera.

Teraz jakies Windows installery powylaczalem wiec nie jest tak zle, slyszalem tez ze warto zrobic formata zawsze po kupnie nowego lapka bo wlasnie duzo pierdol zawala system

post-627227-0-47992300-1408385629_thumb.png

Opublikowano

i7 gtx860m, wszystko smiga, internet blyskawica, programy tez od reki odpala, jakie karty? w internecie?

a w kompie mam i5 i troche gorsza grafe a grid smiga b.dobrze, no i dodam ze lagow zadnych nie mam w legend jak na laptopie, wiec ze sprzetem jest ok

Opublikowano

system wykrywa 8 gb, temperatury na luzie to 35-40 grid 2 z tym wlaczonym wentylatorem super ultra chlodzacym boostem ;d to kolo 50-55 stopni. 

Opublikowano

no to masz problem, bo nie ma możliwości żeby chociażby taki windows zużywał tyle zasobów. pokaż log z combofixa i zrób test memtestem. do tego wyłącz geforce experience i sprawdź efekty

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

no to masz problem, bo nie ma możliwości żeby chociażby taki windows zużywał tyle zasobów. pokaż log z combofixa i zrób test memtestem. do tego wyłącz geforce experience i sprawdź efekty

Chcesz mu popsuć nowy PC?

Nie używaj na razie combofixa. Te usługi co pokazałeś nie są wirusami. Sam korzystasz z internetu? Czy może siostra, brat?

Opublikowano

Chcesz mu popsuć nowy PC?

Nie używaj na razie combofixa. Te usługi co pokazałeś nie są wirusami. Sam korzystasz z internetu? Czy może siostra, brat?

Te, a o przywracaniu systemu, czy chociażby naprawie systemu to słyszałes? Jak chcesz mu pomóc bez logów, co? To użyj hijackthis jak się boisz

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Te, a o przywracaniu systemu, czy chociażby naprawie systemu to słyszałes? Jak chcesz mu pomóc bez logów, co? To użyj hijackthis jak się boisz

Nie masz dużych horyzontów widzę. Zamiast logów ComboFixa chętnie zobaczyłbym logi z OTL. @DnaloPub

Opublikowano

A ja zamiast tego MIMO WSZYSTKO bym spróbował dać na takiego GRID'a PPM i uruchom za pomocą karty graficznej i wybrał tego GTX (nie wiem jak dokładnie się nazywają te opcje, ale się połapiesz).

Druga sprawa, to pobierz CPU-Z i GPU-Z i sprawdź na jakich taktowaniach są ustawione procek i karta graficzna podczas grania.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jest wiele programów które tworzą logi, min. FRST, OTL, GMER. hijack jest przestarzałym programem, większości infekcji nie wykryje.

otwierajac menadzer zadan duzo programow jakchs dziwnym zjada mi dysk i procek

Podaj nazwy tych procesów, łatwiej będzie znaleźć przyczynę. Dodatkowo możesz zrobić logi FRST Poradnik dot. logów.

Opublikowano

ok, teraz nie wiem w sumie co mam robic o kazdy mowi co innego, problem nie lezy w grafice w sumie no bo ta gra we flashu to by plynnie chodzila na tej podstawowej..

Wiec co robic teraz?

Z neta to korzystaja osoby w moim domu(mama i tata ale rzadko i to tylko przegladani estron) ale watpie aby to bylo od tego.

Opublikowano

Jak sprawdzasz temperatury? GE70 jak i cała linia laptopów MSI słynie z ich "mało wydajnego i głośnego układu chłodzenia".

Następnie twój dysk chodzi na 100% kiedy jest 'nowy', co Ty tam takiego robisz? I po trzecie zrób to co napisał dnalo.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...