Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wasze pomysły i preferencje na serwer Prison

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co byście chcieli zobaczyć na serverze Prison?

Czy odpowiada wam bardziej kupną enchantów typu fortune 4/5/6/.../10 tak samo z unbreaking i innymi enchantami? czy wolicie zwyczajne enchanty fortune 3 unbreaking 3?

Co według was powinno sie znajdować na takim serverze? 

Czy fortuna powinna działać na wszystkie bloki?

Czy powinny być działki na takim serverze?

Jak powinien wyglądać end game na servie Prison??

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Będę pisać na poziomie:

1. Przeczytaj sobie o serwerach Prison (krótki tekst, po angielsku więc ok):

http://minecraft-mp.com/type/prison/

2. O ile mi się zdaję na serwerach typu Prison nie ma działek?

3. End game powinien wyglądać jak jakiś ciekawy koniec gry, powinno się DUŻO dziać, i ma zrobić wrażenie.

4. Co do drugiej linii Twojego postu, to Twoje zdanie, gracze NIE INGERUJĄ w sklep serwera to nie ich sprawa. Serwer musi się utrzymać, a nie klienci decydują za zarząd...

Ps. musisz rządzić twardą ręką, nie możesz tak po prostu sobie machnąć gdy ktoś coś źle zrobi. Wszyscy admini mają myśleć podobnie do właściciela.

To co napisałem do podstawa prawdziwego serwera. I oczywiście włóż w to serce.

Opublikowano

to tak  chodzi mi o to co gracze wola miec fortune 10 i efficieny 30 czy normalnie 5/3/3 kilofy

3. endgame chodzi mi o to czy np jak przejdzie przez wszystki sektory co ma potem gracz robic

działki tzn coś ala cele gdzie gracz może zrobić swój sklep + jakies itemy trzymać tam 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

to tak  chodzi mi o to co gracze wola miec fortune 10 i efficieny 30 czy normalnie 5/3/3 kilofy

3. endgame chodzi mi o to czy np jak przejdzie przez wszystki sektory co ma potem gracz robic

działki tzn coś ala cele gdzie gracz może zrobić swój sklep + jakies itemy trzymać tam 

Zrób tak by zakupy w sklepie nie ułatwiały znacząco gry. Bo to wkurza innych graczy, i albo wszyscy będą kupowac albo nie będą wchodzić na serwer (raczej to drugie)

Opublikowano

Tzn mam taki zamiar ale myśle co graczy mogli by robic z tokenami albo na co je wydawać;/

tokeny były by w itemshopie oraz do zdobycia za daily challeng:D

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Mam pytanie a co wolicie dzialki okooo 10x10. Dla sklepow graczy czy na spawnie ok.7x7 miejsce na 3-4 skrznki żeby sklep postawic??

P.S sorki za double posta ale na telefonie nie moge edytowac postow;/

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Mam pytanie a co wolicie dzialki okooo 10x10. Dla sklepow graczy czy na spawnie ok.7x7 miejsce na 3-4 skrznki żeby sklep postawic??

P.S sorki za double posta ale na telefonie nie moge edytowac postow;/

Działki minimum 20x20 :) Najlepiej weź wtyczkę która automatycznie te działeczki robi i przydziela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...