Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie botów c++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w c++ da się tworzyć boty do aplikacji internetowych coś na styl auto klikanie klikanie ale szczególnie możliwość także wprowadzania tekstu w polach i wysyłanie go taki spam bot! 

Czy takie rzeczy tylko w AutoIT lub innych językach? Jeśli się da w c++ takie rzeczy robić to jak mogę zrobić taką integrację kodu c++ i przeglądarki tak bym mógł wprowadzić tekst! 

Cześć...

Opublikowano

A w jaki sposób mogę wpisany tekst w programie wkleić do textbox'a na stronie? Potrzebuje jakiejś biblioteki do komunikacji z przeglądarką? 

Cześć...

Opublikowano

jesli chcesz w przegladarce no to latwiej duzo bedzie perl/ruby - framework mechanize, on sluzy do takich rzeczy

jesli znasz perla (watpie) to rob w perlu w mechanize, natomiast jesli nie to ruby, ja po 15 minutach bylem w stanie cos juz napisac w ruby w mechanize xD

Opublikowano

Zakładam, że chodzi o Windowsa.

Jeśli nic nie wiesz o programowaniu to dużo łatwiej będzie Ci wystartować z AutoIt - biblioteka IE.au3. Na tym forum jest co najmniej kilka tutorialów na ten temat. 

Jeśli koniecznie musi być rodzina C, najłatwiej będzie w C# korzystając ze wspomnianej kontrolki webBrowser. 

C++ odradzam do takiego celu, ale jeśli koniecznie musi być to dróg jest wiele: 

- również poprzez webBrowser, korzystając z C++/CLI i bliblioteki .NET (dużo lepsze jest C# w tym celu) 

- korzystając z jakichś innych silników przeglądarkowych ( na przykład Gecko, na nim stoi Firefox i inne produkty Mozilli  ) - NIC mi o tym nie wiadomo, ale na pewno się da (to jest open source) 

- poprzez protokół HTTP (chyba jedyne sensowne zastosowanie C++ w tej kategorii, ale absolutnie odradzam, bo się urobisz a nic nie zrobisz), najlepiej z jakimś wrapper'em

- poprzez port COM i bibliotekę mshtml ( rozwiązanie, z którego korzysta wspomniany AutoIt w IE.au3 )

TL;DR: 
Skorzystaj z AutoIt'a. 

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Nie okej skoro w c++ będzie ciężko to nic nie jest mi to aż tak potrzebne a ten język trochę znam i uczę się go więc mówię jeśli by się dało to bym skorzystał ale jak nie to ew. poszukam jakiegoś gotowca bo nie chcę na razie uczyć się drugiego języka naraz 

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...