Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Battlefield 4 kilka informacji

Linaxis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam grę Battlefield 3 i jestem bardzo wielkim fanem owej seri, chciałbym wiedzieć czy Battlefield 4 wybiega bardziej poza granicę prostej rozgrywki, boje się że jest tam zbyt wiele dodatkowych skomplikowanych rzeczy, których nie posaidał Battlefield 3.

Widziałem kilka Trailer'ów i przeraziło mnie te wykonywanie komend czy jakaś mapa dowódcy, czy jako dowódca tylko ja mogę zarządzać taką mapą czy każdy członek zespołu, czy trzeba bardziej skupić się na taktyce niż na bieganiu i strzelaniu. Prosił bym kilka wskazówek, czy Battlefield 4 jest lepsze niż 3, czy stopień gry jest trudniejszy, i czy jednak mam skusić się na zakup Battlefield 4  " nie chce żałować, chociaż trzecia częśc strasznie mi się spodobała i gram o dziś "

Opublikowano

ale jeżeli właśnie chodzi o strukture budynków to wszystkie się walą ? czy tylko nieliczne jak w bf3 ?

Niektóre ale znacznie więcej niż w bf3 +levolution. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Mimo krytyki z jaką spotkać się możesz na wielu forach BF4 jest wart swojej ceny i oferuje setki godzin dobrej zabawy. Nie musisz martwić się o to, że nie ogarniesz nowych opcji, jako dowódca (znany bardziej jako komendant) grać nie musisz, ale jeśli chciałbyś spróbować to spokojnie, wszystko ogarniesz w kilka minut. Gdy zobaczyłem trailer BF4 to też miałem wątpliwości czy nowy sposób dostosowywania broni będzie praktyczny, ale okazało się, że jest bardzo przejrzysty i daje możliwość błyskawicznej zmiany dodatków. Co do zniszczeń budynków, to faktem jest, że nie wszystkie można zniszczyć (niektórych nawet nie można nawet uszkodzić pomijając wybite szyby itp.) ale tak jak już ktoś pisał, można zniszczyć dużo więcej obiektów niż w poprzedniej części. Jednak tutaj zanim budynek się zawali mija trochę czasu, najpierw widać nieliczne uszkodzenia, później burzą się ściany, pojawiają się dziury w podłodze i dopiero wtedy wszystko runie na ziemie. Ale nie myśl, że zniszczenie budynku zmniejszy liczbę miejsc, w których mógł schować się przeciwnik, nic tych rzeczy, wręcz przeciwnie, w zgliszczach można znaleźć sporo miejsc, z których będziesz miał widok np. na punkt (jeśli budynek zawalił się blisko niego) lub po prostu utworzą się nowe przejścia lub punkt zmieni swoją pozycje (Oblężenie Szanghaju - po zawaleniu się wieżowca, punkt zostaje przeniesiony ze znacznej wysokości na brzeg). W skrócie: Jeśli martwisz się czy ogarniesz nowe opcje w BF4, robisz to niepotrzebnie. Nie taki diabeł straszny jak go malują :)

lts2.png

Opublikowano

W bf4 jest ułatwiony system odrzutu broni, jednakże połowe z tych komend i innych bajerów poprostu nie korzystamy, bo są nam nie potrzebne, trudniejsze jest napewno zbieranie fragów niż w bf3 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...