Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to możliwe?

syzyffek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam taki śmieszny praktycznie niemożliwy problem. Mam nowy komputer. Ma około 3 miesięcy, ale mam też stary komputer, który ma około 3 lata. Na nowym komputerze mam ciągłe 60 FPS, a zdarza się, że spadnie do 30. Na starym komputerze mam około 120 FPS. Czasem zeskoczy na 100. Stary ma słabszy procesor i3 4GB Ramu, a nowy ma Core i5vPro 8GB Ramu. Stary ma kartę graficzną NVIDIA, a nowy ma HD Intel. Jeśli chodzi o kartę graficzną, czy mogę ją odinstalować i zainstalować najnowszą NVIDIE, czy jednak moja jest lepsza? Co zrobić, żeby na nowym komputerze mieć więcej FPS? Dodam jeszcze, że tamten i ten mają takie same ustawienia graficzne w lolu. Czekam na pomoc i z góry dziękuję każdemu kto pomoże :)

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Opublikowano

HD to nie jest zintegrowana?

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Pasjonat
Opublikowano

lel czy w tym nowym kompie masz zintegrowaną kartę graficzną?

@editnapisaliśmy w tym samym momencie :p

@topic możesz albo przełożyć kartę ze starego kompa albo kupić nową

.

Opublikowano

^ tak mi się wydaje. HD Intel to zintergrowana na 90%. To by wyjaśniało dlaczego niskie FPS'y są. Przenieś kartę graficzną ze starego kompa i da rade.

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Co to znaczy to zintegrowanie karty graficznej?

@1361622928-U485574.pngNTSC

Nie mam komputera. Mam sam monitor. To komputer All-In-One

Bxop3D.png

Sygnaturę wykonał SSW Attle ( czyli ja ) :)

Opublikowano

Ugh... No to lipa. Zintegrowana czyli wbudowana w płytę główną. Są one z reguły słabe. Jeśli masz AIO monitor to nic z tym nie zrobisz niestety.

Jinx3.gif

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Zintegrowane karty graficzne są bardzo słabe wydajnościowo lecz mało prądu pobierają i zazwyczaj mają chłodzenie w postaci radiatora bez wiatraku. Niestety twój komputer nie służy do grania lecz jeśli ustawisz wszystkie ustawienia na low oraz wyłączysz synchronizacje pionową to może wyciśniesz kilkadziesiąt fpsów.

nfsw_CEZARS9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...