Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwer Real-Life

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I
I
I
I
I
I
I
I

I

I

I

Witam chciałbym wam zaprezentować mój pomysł na serwer Real-Life . Na serwerze robiło by się to samo co w normalnym życiu mianowicie chodziło do pracy , kupowało jedzenie itp itd , w sumie chodzi mi o odtworzenie całej ekonomi wyglądało by to tak że farmer sadzi zborze piekarz kupuje od farmera zborze i robi z niego chleb potem przychodzi Kowalski który chodził do pracy np jako górnik i kupuje tan chleb .

na serwerze dostawało by się  2 tys. zł na start . Żeby dostać mieszkanie trzeba iść do spółdzielni czy lokalówki . Co tydzień będą pobierane opłaty za wodę , prąd , czynsz . Nie zabrakło by także banków które udzielały by kredów w zależności od zarobków najniższa płaca wynosiła by 1200 zł a opłaty łącznie za prąd  i wodę wynosiły by 800 zł ale jak nie używacie to nie płacicie tak dużo czyli 300 zł a czynsz w zależności od lokalu czyli im lepszy lokal tym większy czynsz . Na serwerze mogli byście otwierać firmy i zatrudniać pracowników oraz ustalać ich rangę w firmie mianowicie prezes , zastępca itp lub ustalać ich wynagrodzenie . Będą także działki budowlane o najmniejszej powierzchni 650 m(2) a największe sięgały by 3 ha i najmniejsze o powierzchni 650m(2) czyli 21 kratek szerokości i 30 długości kosztowały by 15,000 zł a te największe nawet parę milionów . Na samej ekonomi nie poprzestanę gdyż chciałem zrobić coś w stylu krajów że spawn by był w Warszawie i gracz mógłby podróżować po Polsce oraz wyjeżdżać za granicę np do Niemiec i tam pracować oczywiście wynagrodzenie było by większe w zależności od kursu walut nie zabrakło by Czech , USA itp idt a płace w każdym państwie na świecie będzie zależne od kursu walut w prawdziwym życiu czyli jak euro ma 4 zł to wyjeżdżając do Niemiec mamy 4 razy większe wynagrodzenie . Nie zabraknie także modów na światła oraz na samochody ale to tylko tak dla przykładu . Państwo zarabiało by na stacjach benzynowych (ale nie na samych stacjach :)) których będzie kilka oczywiście gracz może kupić taką stację lub ją wybudować i na niej zarabiać ale nie wszystkie budynki były by do sprzedania np spółdzielnia lub ratusz w danym mieście .prezydentem w każdym państwie będzie administrator a potem dopiero gracze jeżeli graczom nie spodobają się rządy prezydenta danego kraju mogą go demokratycznie obalić oczywiście nie w każdym kraju będzie demokracja . 

Przepraszam że tak brzydko napisane ale pisałem na szybko by nie uciekło mi z głowy :)

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

Ja na takim serwerze bym chętnie zagrał ;)

1-2675047-560x95-1-FF5519-FFFFFF.png

Wiem że prawie nikt nie gra, ale chciałbym rozwinąć ten serwer i go powiększyć.

Opublikowano

Dzięki za wypowiedź :) pracę nad serwerem zacznę już niedługo :D

Silentiumpc gladius m20 | Silentiumpc vero L1 500w | Msi b150 pro/vdh | i5 6500 | Sandisk ssd plus 240GB | Silientiumpc Fortis 3 | 8GB DDR4 | Gtx 660 OC 2GB |

Opublikowano

@Maximus1221 też tak czuję ale myślę że warto spróbować :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref + postawiłem już serwer pod budowę ;D

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...