Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Port mojego serwera jest zajęty, da się to zmienić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem, a dokładniej gdy uruchamiam swój serwer (na hoście mine24) w konsoli pojawia się, że port serwera jest już zajęty i ostatecznie mój się nie uruchamia.

Oto zapis z konsoli:

18.08 14:04:08 [server] INFO [14:04:08 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?
18.08 14:04:08 [server] INFO [14:04:08 WARN]: The exception was: java.net.BindException: Address already in use
18.08 14:04:08 [server] INFO [14:04:08 WARN]: **** FAILED TO BIND TO PORT!
18.08 14:04:08 [server] INFO [14:04:08 INFO]: Starting Minecraft server on 188.40.65.83:40011

Macie jakichś pomysł co z tym zrobić?

Opublikowano

A ten port był twój oryginalny czy sam ustawiłeś ? Zabij procesy Javy jeżeli masz taką możliwość (Ja nie miałem i nie mam serwera na hostingu na mine24)

Opublikowano

Do hostingu wysłałem wiadomość z opisem problemu, lecz  jeszcze nie uzyskałem odpowiedzi.

@MineNexos Nie, nie mam możliwości zabicia procesów javy, a port został ustanowiony gdy opłaciłem serwer, więc nie miałem możliwości zmiany.

Opublikowano

Ostatnio miałem tak że otworzyłem craftbukkita javą i serwer był włączony. Spróbuj zabić proces javy (mi pomogło)

Ehh. Serwer nie jest na localhoscie. W takim razie musisz napisać do hostingu :P

MPC Love<3

Opublikowano

Ostatnio miałem tak że otworzyłem craftbukkita javą i serwer był włączony. Spróbuj zabić proces javy (mi pomogło)

Ehh. Serwer nie jest na localhoscie. W takim razie musisz napisać do hostingu :P

Niestety nie mam możliwości zabicia procesów javy (próbowałem już), a serwer powinien być włączony, lecz niestety nie jest.

Do hostingu wysłałem już wiadomość, a obecnie czekam na ich odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...