Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniejsze dmg?

ScreamArcher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie.

Dlaczego przed treningiem idealnie wszystkie szczury padały mi co rundę, a gdy potrenowałem trochę siły itd. szczury pokonały mnie już dwukrotnie?

Drugie pytanie.

Dlaczego ludzie robią tak, że sprzedawają sobie miecz na pierwszy lvl, i kupują ten, który ma 1-4?

Nie piszcie mi jakiś poradników że źle trenuję, bo robię tak już dobrych parę lat, a napiszcie mi dlaczego tak się dzieje, konkretnie.

Dziękuję za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam Scream.

Opublikowano

Masz chodziarz staty wyższe od tych :

4869714083632931150890.png

Bo jak przynajmniej o 2 we wszystkich statach to masz 60% trafienia + przynajmniej 3-4 dmg czyli pewna wygrana. N chyba że hp ci się skończyło i dalej atakujesz.

Dobra popatrzyłem na twoje konto i wnioskuje że masz max 50-60% szans na wygraną bo masz prawie identyczne staty jak szczur. No +/- 2 WB i CH

Opublikowano

Aktualnie zacząłem grę na postaci Scream!

Pozdrawiam :)

Masz chodziarz staty wyższe od tych :

4869714083632931150890.png

Bo jak przynajmniej o 2 we wszystkich statach to masz 60% trafienia + przynajmniej 3-4 dmg czyli pewna wygrana. N chyba że hp ci się skończyło i dalej atakujesz.

Dobra popatrzyłem na twoje konto i wnioskuje że masz max 50-60% szans na wygraną bo masz prawie identyczne staty jak szczur. No +/- 2 WB i CH

A co do drugiego pytania?

Ma to jakiś sens?

Opublikowano

na start bez założonej broni masz obr 1-1  +  dmg od kosy  te 1-4  daje 2-5  czyli  istnieje szansa że  w 1 rundzie zadasz  5 dmg zamiast 2 ;p czy coś takiego 

trenuj takie staty jak  

władanie bronią 
zręczność 
i charyzma  

to są staty które  najczęściej są  trenowane 

Opublikowano

Warto wspomnieć że Zmieniło się trochę z tą podstawą ataku. Bez broni mamy 0-2 (nie wliczając siły) a po założeniu broni następuje zmniejszenie max obrażeń o -2 czyli z bronią 2-2 nie mamy obr 2-4 a nadal 2-2.

Co do 2 pytania to :

Zakładając że runda ma 20 tur:

Broń 2-2 = 40 dmg po rundzie

Broń 1-4 = 50 dmg po rundzie (wiedząc że szansa na uzyskanie obrażenie z przedziału wynosi 1/4 [25%] a wiec po 5 rund zadajemy obrażenia po 1,2,3,4) 

Daje to teoretycznie wielką różnice aczkolwiek w praktyce można trafić 20 razy te 25% co zadaje po 1 dmg.

władanie bronią 
zręczność 
i charyzma  

to są staty które  najczęściej są  trenowane 

Te staty to podstawa bez nich niema się szans z konkurencją. No i oczywiście jak ktoś robi z głównej postaci blokera-uzdrowiciela do lochów to BF i IN też się bardzo przyda.

Opublikowano

Trenujesz na start siłe i twierdzisz że gracz kilka lat ? wolne żarty :)

Chciałbym Cię uświadomić, że byłem handlarzem dosyć długo, później długa przerwa, schizy, a nawalałem dosyć długo jak byłem nieco mniejszy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Trenuj władanie bronią bo gdy maksymalnie zwiększysz siłę a władanie bronią będzie słabe będziesz badał jak niedzwiedź z mojej kosy xD

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

Władanie bronią warto utrzymać na wysokim poziomie, żeby jednak te ataki w graczy lub potwory wchodziły. Kolejnym krokiem, który poźniej staje się charyzma ze względu na szansę na podwojne trafienie. Sila na poczatku mozna troche inwestować, ale po 10 lvlu skupić się na charyzmie i jeszcze zręczności.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...