Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który czołg po kv-1?

talek7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idź w IS-7. Po drodze zostaw KV-1S, który prawdopodobnie będzie rozdzielony na dwa czołgi i je dostaniemy.  Polecam też zostawić IS-3 na kompanie/twierdze :)

Opublikowano

IS-4>IS-7 Juri.

IS-7 jest po prostu łatwiejszy do ogarnięcia.

Ja preferuję ISa-4, ale lepiej ci będzie pójść przez KW-1S do ISa-7

IS-7 jest lepszy i ma tylko 1 weakspot. Bok równie nieprzebijalny, lepszy V-max i DPS. Reszta parametrów jest mniej istotna, bo to czołg do miasta i można poczekać ile się chce na przeładowanie. W pojedynku is-7 vs is-4 ten 2 nie ma żadnych szans.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to sam też miałem ten problem i exp'ie wszystkie czołgi od KV-1. Mi lepiej się grało od strony T-150, KV-3, KV-4 teraz obecnie posiadam ST-1 i IS-3 i KV-2.
Bardziej polecam IS-4 jak na razie gra mi się miło  B).

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

IS-7 jest lepszy i ma tylko 1 weakspot. Bok równie nieprzebijalny, lepszy V-max i DPS. Reszta parametrów jest mniej istotna, bo to czołg do miasta i można poczekać ile się chce na przeładowanie. W pojedynku is-7 vs is-4 ten 2 nie ma żadnych szans.

więcej hp i lepszy dpm ma is-4 więc 1v1 is-7 jest raczej na straconej pozycji. Obydwa czołgi są bardzo dobre. is-7 lepszy do szybkich ataków a is-4 do walki pozycyjnej w mieście ale... wkurza, że w górę wieży wchodzi. IS-7 byłby najlepszym czołgiem w grze, gdyby miał normalne działo (chociaż to z is-4 które jest 100x lepsze). Polecam obydwa czołgi i obydwie linie (ST-1 to najlepsza 9 (is-4 tier niżej... z lepszym opuszczaniem działa i lepszą wieżą ale mniej hp i wolniej strzela) ale kv-4 trochę odstrasza :P)

Opublikowano

więcej hp i lepszy dpm ma is-4 więc 1v1 is-7 jest raczej na straconej pozycji. Obydwa czołgi są bardzo dobre. is-7 lepszy do szybkich ataków a is-4 do walki pozycyjnej w mieście ale... wkurza, że w górę wieży wchodzi. IS-7 byłby najlepszym czołgiem w grze, gdyby miał normalne działo (chociaż to z is-4 które jest 100x lepsze). Polecam obydwa czołgi i obydwie linie (ST-1 to najlepsza 9 (is-4 tier niżej... z lepszym opuszczaniem działa i lepszą wieżą ale mniej hp i wolniej strzela) ale kv-4 trochę odstrasza :P)

Tak, ale gdy się potrafi wykorzystać dmg to DPS>dpm. Jak masz ten czołg, zapraszam na 1vs1.

Opublikowano

Tak, ale gdy się potrafi wykorzystać dmg to DPS>dpm. Jak masz ten czołg, zapraszam na 1vs1.

tak oczywiście się z tobą zgadzam ale is-4 ma aż o 400 hp więcej czyli nawet strzał za strzał is-7 musi oddać 6 strzałów (bo 5x 490 to 2450 a is-4 ma 2,5k hp) a IS-4 tylko 5 strzałów (5x440=2200 a is-7 ma 2100 hp) do tego możesz powiedzieć, że is-7 ma lepszy pancerz... ale is-7 ma 300 peny na goldzie a is-4 ma 340 czyli można powiedzieć, że to się zrównoważy. Również uważam is-7 za przyjemniejszy czołg (tylko to działo... najgorsze na 10 tierach razem z Mausem) ale gadanie, że is-7 nie ma problemu z is-4 jest bzdurą z wymienionych przeze mnie przyczyn :P

Opublikowano

IS-4 ma HESHe. Ustawisz się bokiem bo minimalnym kątem i Cię nie przebiją. Sidescrap i jazda. Wieży nic nie przebije, a is-4 ma słabą górę, zaledwie 30/40mm. Tam wszystko wchodzi. Nie raz wygrywałem pojedynki is-4 vs is-7 przyjmując 1/2 pestki i to z ogarniętymi graczami ;)

Opublikowano

IS-4 ma HESHe. Ustawisz się bokiem bo minimalnym kątem i Cię nie przebiją. Sidescrap i jazda. Wieży nic nie przebije, a is-4 ma słabą górę, zaledwie 30/40mm. Tam wszystko wchodzi. Nie raz wygrywałem pojedynki is-4 vs is-7 przyjmując 1/2 pestki i to z ogarniętymi graczami ;)

Od kiedy is4 ma hesh ?

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Chciałbym, żeby IS-4 miał HESHe ale niestety ma tylko HEATy... które is-7 łyka jak pelikan w górną płytę... wiem, że wieży nie przebijesz niczym i jak staniesz za wrakiem to jesteś nie do ruszenia (jak cię nie objadą)... ale masz słabe opuszczanie działa i rzadko da się to wykorzystać... a w normalnej walce (np. sides crap) właśnie HEATy mające 340 peny bez problemu wchodzą przednią górną płytę pancerza ISa-7, wiem, że is-4 też ma policzki które przy sides crappie łykają ale z działa isa-7 (które jest tragiczne nie zawsze). Nie zrozum mnie źle. ty jako (nie wiem ale zakładam, że tak jest) fioletowy gracz wygrasz isem-7 z isem-4 na randomie nie tracąc hp... ale ja zrobię to samo isem-4 z innym słabym isem-7. I to, że dzisiaj grałem is-4 zrobiłem sides crappa i walczyłem sam na full hp Mausa i e-100 i waliłem ich z golda po wieży i ich wyklepałem a sam nie straciłem NIC hp to mam mówić, że e-100 nie ma szans z is-4... ?to zależy od sytuacji. Również uważam is-7 za twardszy czołg ale chciałem tylko zakwestionować twoje słowa, że IS-4 nie ma ŻADNYCH szans z IS-7. 

Opublikowano

Chciałbym, żeby IS-4 miał HESHe ale niestety ma tylko HEATy... które is-7 łyka jak pelikan w górną płytę... wiem, że wieży nie przebijesz niczym i jak staniesz za wrakiem to jesteś nie do ruszenia (jak cię nie objadą)... ale masz słabe opuszczanie działa i rzadko da się to wykorzystać... a w normalnej walce (np. sides crap) właśnie HEATy mające 340 peny bez problemu wchodzą przednią górną płytę pancerza ISa-7, wiem, że is-4 też ma policzki które przy sides crappie łykają ale z działa isa-7 (które jest tragiczne nie zawsze). Nie zrozum mnie źle. ty jako (nie wiem ale zakładam, że tak jest) fioletowy gracz wygrasz isem-7 z isem-4 na randomie nie tracąc hp... ale ja zrobię to samo isem-4 z innym słabym isem-7. I to, że dzisiaj grałem is-4 zrobiłem sides crappa i walczyłem sam na full hp Mausa i e-100 i waliłem ich z golda po wieży i ich wyklepałem a sam nie straciłem NIC hp to mam mówić, że e-100 nie ma szans z is-4? Również uważam is-7 za twardszy czołg ale chciałem tylko zakwestionować twoje słowa, że IS-4 nie ma ŻADNYCH szans z IS-7. 

Ty człowieku co to są pociski hesh ? 

Nie chciałbyś ich na is4.

Jakby były to pewnie penetracja 200-230

To są pociski, które ma fv, czyli nie przebijesz w pełni pancerza to zadajesz powiedzmy 500.

Czyli jedziesz na is7 i bijesz mu po 150.

UggNk9.gif

Opublikowano

Ty człowieku co to są pociski hesh ? 

Nie chciałbyś ich na is4.

Jakby były to pewnie penetracja 200-230

To są pociski, które ma fv, czyli nie przebijesz w pełni pancerza to zadajesz powiedzmy 500.

Czyli jedziesz na is7 i bijesz mu po 150.

wiem co to są pociski hesh... ale za to miały by dmg z 600 i używał bym ich bijąc czołgi w dupe... lub medy... lub 8 tiery... :P (oczywiście nie po gąskach ani pancerzach warstwowych) i nie musisz mi mówić ile bije fv bo go mam :D

Opublikowano

wiem co to są pociski hesh... ale za to miały by dmg z 600 i używał bym ich bijąc czołgi w dupe... lub medy... lub 8 tiery... :P (oczywiście nie po gąskach ani pancerzach warstwowych) i nie musisz mi mówić ile bije fv bo go mam :D

Bez przesady, to jest działo 122mm i nie miało takich pocisków.

Woo nie wiedziałem, że ten medzik ma heszki, 210 pen ładny wynik jak rzuci losowanie na 8t

UggNk9.gif

Opublikowano

Bez przesady, to jest działo 122mm i nie miało takich pocisków.

med fv ma mniejsze działo i ma takie pociski... Jezu przecież to był tylko żart, żeby podkreślić... że Juri się pomylił, że is-4 ma Heaty a nie Heshe!! :D a ty teraz będziesz mi wytykał jakie HESHe są słabe... :P

Opublikowano

Tak czy siak ACPR'y lepsze :)

Zależy w jakich sytuacjach... Jejciu Juri.

APCRy są lepsze na czołgi z pancerzem warstwowym i na bliskie odległości.

Jak masz kogoś skątowanego, ale nie ma pancerza warstwowego, to dużo lepsze będą HEAT'y

Opublikowano

Zależy w jakich sytuacjach... Jejciu Juri.

APCRy są lepsze na czołgi z pancerzem warstwowym i na bliskie odległości.

Jak masz kogoś skątowanego, ale nie ma pancerza warstwowego, to dużo lepsze będą HEAT'y

Gdybym miał wypierać między ACPR, a HEAT/HESH wybrałbym te 1. Na krótkie odległości działają jak AP o lepszej penetracji i nie trzeba zmieniać pocisku tak jak w przypadku np. T-62A, czy BC.

Opublikowano

Śmieszny jesteś.. Jadę ISem-4 wszystkie paździerze w ISach 7, a poza tym 137 penki z chaffe starcza mi na bok ISa-7 ;)

Opublikowano

Śmieszny jesteś.. Jadę ISem-4 wszystkie paździerze w ISach 7, a poza tym 137 penki z chaffe starcza mi na bok ISa-7 ;)

Kasiu, powiedz mi proszę jak 137 peny starcza Ci na 150mm pancerza + warstwy? To że jedziesz iski 7, to przez Twoje umiejętności (pomijam moją wygraną 2:0 z Tobą).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...