Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Shen ma się do Sezonu 4

misiek2025

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dalej keruje gry jak w Sezonie 2? Pytam się ponieważ przestał być banowany, a jakichś bardzo wielkich nerfów nie dostał.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Czy dalej keruje gry jak w Sezonie 2? Pytam się ponieważ przestał być banowany, a jakichś bardzo wielkich nerfów nie dostał.

Bo doszło milion postaci, itemów i zmiany zwłaszcza u junglerów. To nie s2, więc...

Można coś nim robić, ale to nie jest to samo.

Dalej dobry.

Polecam mieć skilla to wszystko będzie dobre, ale grałbym innymi postaciami.

Opublikowano

Bo doszło milion postaci, itemów i zmiany zwłaszcza u junglerów. To nie s2, więc...

Można coś nim robić, ale to nie jest to samo.

Dalej dobry.

Polecam mieć skilla to wszystko będzie dobre, ale grałbym innymi postaciami.

Chodzi o to że w S2 go mainowałem ale potem kupiłem Irelie i jakoś zapomniałem o Shenie. Co od tego że łatwo go ownić na topie: Gówno prawda. Nawet jak ostatnio pogrywałem sobie nim to na Renektona mi dobrze szło, aczkolwiek nie wiem jak na postacie typu Zed, Aatrox czy nowo dodany Gnar. Wiem tylko że to jest Shen- potrafi przetrzymać* early game na każdego championa.

Opublikowano

Często, gdy grałem (nie gram od paru miesięcy, bo komp zepsuty) duoq z kolegą, to brałem go na topa, runki pod AP, masterki pod AP tanka (9/21). Max Q,W,E i z Q była pompa, wystarczyło wbić je na 3 poziom i wygrywało się większość 1v1. Itemy oczywiście full tank. Ale w late grając soloq jest kiepsko. 

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Chodzi o to że w S2 go mainowałem ale potem kupiłem Irelie i jakoś zapomniałem o Shenie. Co od tego że łatwo go ownić na topie: Gówno prawda. Nawet jak ostatnio pogrywałem sobie nim to na Renektona mi dobrze szło, aczkolwiek nie wiem jak na postacie typu Zed, Aatrox czy nowo dodany Gnar. Wiem tylko że to jest Shen- potrafi przetrzymać* early game na każdego championa.

co z tego? ze nie ma szans na taką lulu czy maokaia (no tutaj bedzie farm lane, ale 1v1 slabsze), w late nie wniesie nic porownojac do lulu i maokaia

na rankedy 5 owszem, na soloq nie ma sensu, sa lepsze postacie

a btw on renka jako tako kontruje

­

Opublikowano

co z tego? ze nie ma szans na taką lulu czy maokaia (no tutaj bedzie farm lane, ale 1v1 slabsze), w late nie wniesie nic porownojac do lulu i maokaia

na rankedy 5 owszem, na soloq nie ma sensu, sa lepsze postacie

a btw on renka jako tako kontruje

Zawsze wszyscy mówili że Rene jest kontrą na Shena. Od kiedy sam zagrałem na niego kilka razy wiem że jest to tylko po części prawda. (Renekton przy rozważnej grze wygra z Shenem)

@Edit: A Lulu ostatnio wyleciała z mety po nerfach.

Opublikowano

Zawsze wszyscy mówili że Rene jest kontrą na Shena. Od kiedy sam zagrałem na niego kilka razy wiem że jest to tylko po części prawda. (Renekton przy rozważnej grze wygra z Shenem)

early wygra rene, late wygra shen

<>

Opublikowano

Nie jest grany przez to, że jest słaby, tylko przez to, że są lepsze postacie.

Ale Shen jest jedną postacią która potrafi wrogom na innych liniach spie*dolić early. (inaczej się tego nie da nazwać) Tak tak chodzi o ultimate, które nie dość że teleportuje do sojusznika (niepotrzebny ward) to jeszcze daje tarczę.

Opublikowano

Ale Shen jest jedną postacią która potrafi wrogom na innych liniach spie*dolić early. (inaczej się tego nie da nazwać) Tak tak chodzi o ultimate, które nie dość że teleportuje do sojusznika (niepotrzebny ward) to jeszcze daje tarczę.

niepotrzebny ward? czyli shen w druzynie = nietrzeba wardow?

<>

Opublikowano

Chodziło o to, że nie musi ktoś stawiać warda w trakcie teamfighta, żeby się tepnął.

tPYPXDZ.png

,,century outlaw"

Opublikowano

Osoba z powyżej 14 IQ domyśliłaby się że chodzi o brak potrzeby warda/miniona to teleportacji.

Opublikowano

@Edit: A Lulu ostatnio wyleciała z mety po nerfach.

co nie oznacza ze jest playable ciagle

nie wiem o co ci chodzi, ten temat mialbyc jak sie ma shen w sezonie 4, my mowimy a ty ciagle go bronisz

skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz? my podajemy swą opinie a ty wypierasz

na soloq nie ma sensu bo w late wniesie tarcze, a przy dzisiejszej mecie adc nie ma szans by tauntowac enemy carry

­

Opublikowano

Osoba z powyżej 14 IQ domyśliłaby się że chodzi o brak potrzeby warda/miniona to teleportacji.

znajdz mi taka to ci uwierze, to nie jest plusem, nie zawsze, gdyby sie dalo ultowac na wardy/miniony to przynjamniej byloby pewne ze sie do tf dostaaniesz

<>

Opublikowano

co nie oznacza ze jest playable ciagle

nie wiem o co ci chodzi, ten temat mialbyc jak sie ma shen w sezonie 4, my mowimy a ty ciagle go bronisz

skoro wiesz lepiej to po co sie pytasz? my podajemy swą opinie a ty wypierasz

na soloq nie ma sensu bo w late wniesie tarcze, a przy dzisiejszej mecie adc nie ma szans by tauntowac enemy carry

Wiesz, podanie dwóch postaci z którymi ma słabość i dodanie że jest przez to **ujowy to słaba opinia.

znajdz mi taka to ci uwierze, to nie jest plusem, nie zawsze, gdyby sie dalo ultowac na wardy/miniony to przynjamniej byloby pewne ze sie do tf dostaaniesz

Dlatego zazwyczaj gram z flash+tele (wiem że ignite gdy gramy na topie jest na wagę złota, ale Shen ma pomagać drużynie a nie zabijać)

Opublikowano

Wiesz, podanie dwóch postaci z którymi ma słabość i dodanie że jest przez to **ujowy to słaba opinia.

Dlatego zazwyczaj gram z flash+tele (wiem że ignite gdy gramy na topie jest na wagę złota, ale Shen ma pomagać drużynie a nie zabijać)

to napisze ci inaczej

postacie ktore sa w mecie wygraja z nim linie i zrobią wiecej, bo w wiekszości przypadków gra sie z tp i np: taka lulu czy maokai czy renekton lub ryze jest w stanie tak samo pomoc jak shen, a nawet zrobic wiecej niz on, w late jest bezuzyteczny (jedynie co moze robic to chronic adc w late)

end

­

Opublikowano

shen to najgorsze gówno w grze zaraz po ezrealu i lee sinie w late z q zabierze maxymalnie 50hp,  ulti... ulti... po co mi na adc druga barriera?

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Opublikowano

shen to najgorsze gówno w grze zaraz po ezrealu i lee sinie w late z q zabierze maxymalnie 50hp,  ulti... ulti... po co mi na adc druga barriera?

Nie druga bariera tylko 2 razy mocniejsza bariera z czołgiem który posiada taunta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...