Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przerywanie WiFi w laptopie

Arecki12345

Pytanie

Opublikowano

Mam nadzieję, że tego typu tematy mogą być zamieszczane na tym forum :) Jeśli nie to z góry przepraszam. Problem polega na tym, że co jakiś czas laptop gubi połączenie WiFi mimo, iż mam 4-5 kresek zasięgu. Mam router Tp-Link WR740N, a że lubię sobie pograć to takie przerywanie strasznie wkurza. Odległość routera od laptopa to ok 8 metrów i 3 ściany. Mam Windowsa 7, mieszkam w bloku i w pobliżu jest dużo innych routerów. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System podałem, mam Windows 7. Na kablu nie zrywa, tylko Wifi. Dzieje się tak róznie, czasami co godzinę, czasami co kilka godzin. Jest to cykliczne, prawie codziennie tak się dzieje. Laptopa mam niecałe 2 miesiące i praktycznie od początku tak jest, nawet wcześniej na telefonie tak się zdażało (było to w podobnej odległości od routera w jakiej jest teraz laptop). Czy dokupienie wzmacniacza Wifi/repeatera coś by pomogło?

Opublikowano

Podaj system operacyjny. Na kablu także zrywa? Co ile się tak dzieje? Czy jest to cykliczne? Od zawsze kiedy łączysz się po WiFi tak jest?

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...