Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DL na autorski System Minigier - Skrypt!

Qwant1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<------------------------------- Reklama

<------------------------------- Reklama

Cześć !

Jako iż udało mi się znaleźć mój skrypt z przed roku, który pisałem dla znajomego postanowiłem go opublikować tutaj..

Skrypt posiada wiele mało z optymalizowanych funkcji, które są połączeniem komend essentials ze skript jednak ich wkład jest tak mały, że wydaję mi się iż można je nawet usunąć.

Skryptu na dzień dzisiejszy nie mam zamiaru kontynuować jednak na serwerach jest tak mało autorskich minigier, że postanowiłem taki drobny i łatwy w obsłudze skrypcik przedstawić.

Skrypt: http://minigames.iq.pl/~MaRsOnIx/xpx33.sk

Aby, skrypt działał poprawnie musimy najpierw ustawić lokację komendą: /td ustaw lobby. /td ustaw arena, /td ustaw spawn, /td ustaw blue, td ustaw red.

Po czym musimy wpisać komendę /td debug lub /td reset.

Aby, wybrać klasę musimy postawić w naszym lobby w drugiej linii tabliczkę: Wojownik, Tanker, Lucznik, Maczo, Ninja

Klasa ninja jest dla vipów, aby dać im możliwość brania muszą mieć permissions: td.vip

Skrypt ma wbudowany w sobie team deathmatch, liczenie żyć drużyny blue red, blokowanie komend, sortowanie drużyn czyli to co na minigrach jest podstawą.

Oczywiście zezwalam na edytowanie, kopiowanie kodu gdyż nie jest on mi jakiś potrzebny chciałem pójść o krok dalej i dać użytkownikom mpcforum podstawę minigier bo tego nie widzę na tym forum.

Jeżeli chcesz, abym mimo to kontynuował projekt z przed roku daj "Lubię to" po czym zobaczę dokładną liczbę osób, które naprawdę tego chcą ;)

Opublikowano

Pozwolisz jak użyje tego skryptu na serwie?? :)

Jasne.. Po to go publikuję, aby ktoś mógł sobie go edytować i dowolnie używać ;P

Mógłbyś podać tak w ogóle IP na pw, pograłbym sobie na takim trybie.

Opublikowano

Skrypcik bardzo fajny =)

Pozdrawiam #Baxter. :-)

a7gn7CL.png

Masz problem z Skryptem =)? Lub potrzebujesz skryptu?

Pisz chętnie pomogę/zrobię.

Opublikowano

Ładny skrypt! :) Wreszcie jakiś autorski pomysł :P Oby tak dalej xD 

HLpSgK.jpgA like sam sie da!?

Opublikowano

Ładny skrypt! :) Wreszcie jakiś autorski pomysł :P Oby tak dalej xD

Dzięki co prawda autorski pomysł to nie jest ponieważ jest to zwykły team deathmatch, ale mając tego typu szkielet można naprawdę wiele rzeczy zrobić ;)

Opublikowano

Hymmm jestem negatywnie nastawiony do skryptów ale ten jest naprawdę spoko.Szkoda że z tego co wiem,w skrypcie nie można ogarnąć dobrze mysql i np pluginy na ban po reloadzie nie dzialają(ten kto dostal bana wczesniej ma ub)

Opublikowano

Hymmm jestem negatywnie nastawiony do skryptów ale ten jest naprawdę spoko.Szkoda że z tego co wiem,w skrypcie nie można ogarnąć dobrze mysql i np pluginy na ban po reloadzie nie dzialają(ten kto dostal bana wczesniej ma ub)

Bazę danych bez problemu da się ogarnąć a skrypty na ban także wystarczy wymyślić jakiś dobry system albo połączyć to ze stroną internetową oczywiście nie sugeruję, że skrypty są lepsze bo nie są ale da się w nich dużo rzeczy robić.

Ja ten skrypt pisałem rok temu to jest on trochę taki nowatorski.

Pasjonat
Opublikowano

Skrypt nawet nawet, ale dodaj, że zapamiętuje eq gracza do zmiennej i po wyjściu z areny przywraca mu go, a nie czyści całe.

Opublikowano

Skrypt nawet nawet, ale dodaj, że zapamiętuje eq gracza do zmiennej i po wyjściu z areny przywraca mu go, a nie czyści całe.

Z tym raczej nie będzie problemu tylko nie wiem czy jest sens prowadzenia tego skryptu ;P

Opublikowano

Skrypt fajny, tylko mam jedno zastrzeżenie, jeśli serwer nie jest typowym Mini-Games, to lepiej aby była opcja do włączenia, że zapisuje gracza eq.

Opublikowano

Skrypt fajny, tylko mam jedno zastrzeżenie, jeśli serwer nie jest typowym Mini-Games, to lepiej aby była opcja do włączenia, że zapisuje gracza eq.

Tak jak pisałem mogę bez problemu taką funkcję wprowadzić to tylko parę linijek, serwer był robiony pod kolegi tryb ;P

Stary Serwer Kolegi: https://www.youtube.com/watch?v=2DIC4aVJvjs&list=UUnJvgPpXHaSOkEE8iVIdVvg

W 4:50 jest pokazany ten tryb ;)

Opublikowano

Z*******y skrypt, czekam aż ktoś otworzy serwer z tym skryptem! ;-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Z*******y skrypt, czekam aż ktoś otworzy serwer z tym skryptem! ;-)

Dzięki, w sumie fajnie jakby ten skrypt był w jakiś sposób użyteczny na jakimś serwerze ;)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...