Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać?

MeSSiLegend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Moim zdaniem nie opłaca się grać, gdyż.:

- Nexon'owski zespół zajmujący się WarRock'iem nie reaguje w żadnym stopniu na prośby graczy;

- Od ponad miesiąca czasu istnieje błąd z logowaniem, który był zgłaszany przez graczy kilkaset razy i nadal nie został naprawiony;

- W grze jest zbyt duży przepych broni, oczywiście za NX (Nexon robi wszystko, aby wycisnąć jak najwięcej kaski - krótko powiedziawszy Pay2Win);

- Do zakupu jest cała masa broni na permanent, które do tanich wcale nie należą (Nexon przejmując panowanie nad WarRock'iem zapowiadał brak retail'i, gdy tymczasem jest ich znacznie więcej niż było kiedykolwiek - najwyraźniej zyski były zbyt niskie);

- Masowa ilość cheater'ów (overclocker'ów, osób korzystających z hack'ów, powerlevel'owców, itd... - cotygodniowo są banowane setki kont, ale nie daje to żadnego rezultatu w redukcji ich liczby).

2. Wszystko zależy od tego, ile poświęcisz czasu na grę... Znam osoby, które dokonają tego w tydzień czasu oraz takie, które będą to wbijać miesiącami.

Opublikowano

Co do 1 to co wyżej. Ale dużo osób i tak nie ogarnia, więc m4a1 i k1 łatwo ludzi jechać :)

2. Do 17 lvl'a potrzeba tylko 166k expa. Jak weźmiesz premkę i kupisz m14 oraz flashe to ten lvl wbiłbyś w 1 dzień. Jakbyś się przyłożył to 20 lvl max.

Venezia FFA z m14 i flashami i jedziesz. Łatwy i szybki exp.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

1 tj upy

2. tj up lub mozesz po prostu pograc na zoombie i przez tydzien z palcem w nosie wbijesz 15 lvl, grajac po 3h dziennie max ;) przy czym w tej opcji nie musisz kupowac premki ;)

Pow camp też dobre rozwiązanie, jednakże premka też byłaby potrzebna. I tym bardziej 16 lvl, gdyż potrzebne jest m134 ..

Bez premki będzie 1k expa za mapę co jest wgl nieopłacalne. Wbicie tego zajęłoby zbyt dużo czasu.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

1. Moim zdaniem nie opłaca się grać, gdyż.:

- Nexon'owski zespół zajmujący się WarRock'iem nie reaguje w żadnym stopniu na prośby graczy;

- Od ponad miesiąca czasu istnieje błąd z logowaniem, który był zgłaszany przez graczy kilkaset razy i nadal nie został naprawiony;

- W grze jest zbyt duży przepych broni, oczywiście za NX (Nexon robi wszystko, aby wycisnąć jak najwięcej kaski - krótko powiedziawszy Pay2Win);

- Do zakupu jest cała masa broni na permanent, które do tanich wcale nie należą (Nexon przejmując panowanie nad WarRock'iem zapowiadał brak retail'i, gdy tymczasem jest ich znacznie więcej niż było kiedykolwiek - najwyraźniej zyski były zbyt niskie);

- Masowa ilość cheater'ów (overclocker'ów, osób korzystających z hack'ów, powerlevel'owców, itd... - cotygodniowo są banowane setki kont, ale nie daje to żadnego rezultatu w redukcji ich liczby).

2. Wszystko zależy od tego, ile poświęcisz czasu na grę... Znam osoby, które dokonają tego w tydzień czasu oraz takie, które będą to wbijać miesiącami.

Załosny jestes gosciu , serio.

Zacznijmy od tego , mowisz , ze nieoplaca sie grac na globalu , no korwa WR jest nadal jedna z najlepszych gier FPS , dodatkowo mega rozbudowana , prawie kazdy znajdzie tu cos dla siebie.

Drugi podpunkt totalnie mnie rozjebal. Smiesza mnie takie ( nawet nie wiem jak to nazwac , bo dzieckiem chyba nie ) idioci , człowieku , oni zarabiaja na tej grze i co prawda jest troche bugów , nierobia zbyt wiele , błedy jak byłyt tak sa.

Ale k***a jest tak przeogromny wybor broni , lepszych , gorszych , a jezeli ty nie chcesz kupowac ani premium , ani NX , to k***a nie kupuj - I ALBO GRAJ I narzekaj na wady zwiazane z graniem , albo morda w kubeł i wywal war rocka.

@ Co do autora , grac sie suma sumarum opłaca , mozna zabawnie spedzic czas nawet i bez wydawania pieniedzy.

A jezeli kogos sciska ze inni maja wiecej no to nic im nieporadze na niedojebanie mozgowe.

Opublikowano

Załosny jestes gosciu , serio.

Zacznijmy od tego , mowisz , ze nieoplaca sie grac na globalu , no korwa WR jest nadal jedna z najlepszych gier FPS , dodatkowo mega rozbudowana , prawie kazdy znajdzie tu cos dla siebie.

Drugi podpunkt totalnie mnie rozjebal. Smiesza mnie takie ( nawet nie wiem jak to nazwac , bo dzieckiem chyba nie ) idioci , człowieku , oni zarabiaja na tej grze i co prawda jest troche bugów , nierobia zbyt wiele , błedy jak byłyt tak sa.

Ale k***a jest tak przeogromny wybor broni , lepszych , gorszych , a jezeli ty nie chcesz kupowac ani premium , ani NX , to k***a nie kupuj - I ALBO GRAJ I narzekaj na wady zwiazane z graniem , albo morda w kubeł i wywal war rocka.

@ Co do autora , grac sie suma sumarum opłaca , mozna zabawnie spedzic czas nawet i bez wydawania pieniedzy.

A jezeli kogos sciska ze inni maja wiecej no to nic im nieporadze na niedojebanie mozgowe.

#Offtopic

Dobrze... Teraz ty przeczytaj uważnie to co napisałem ja.

Zacznijmy od podsumowania tego co skierowałeś bezpośrednio w kierunku mojej osoby. Chciałbym abyś powiedział mi, kim ty dla mnie do cholery jesteś, że możesz pozwalać sobie na ubliżanie mojej osobie? Nie życzę sobie, aby osoba, która mnie w żadnym stopniu nie zna nazywała mnie "dzieckiem", "idiotą" czy też "żałosnym człowiekiem". Chciałbym ci uświadomić, że jedyną "żałosną" rzeczą jaką w tym temacie widzę jest poziom, na którym prowadzisz ze mną konwersację. Proponuję, abyś nauczył się nieco kultury wobec obcych ci osób, uwierz mi, iż z pewnością przyda ci się to w życiu. Jeżeli chcesz być szanowaną osobą, okazuj szacunek wobec innych.

Rzecz kolejna, którą mam ci do przekazania. Nie jestem przekonany co do tego czy zdajesz sobie sprawę, ale na tym forum, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, lecz należy to zrobić w sposób kulturalny, wstrzymując się od korzystania z słownictwa uznanego powszechnie za wulgarne. W odpowiedzi na pytanie autora tego tematu, napisałem wszystko to, co myślę na temat serwera globalnego, który jest na chwilę obecną prowadzony przez europejski oddział firmy Nexon. Jeżeli nie zgadzasz się z moją krytyką, owszem możesz ją skomentować, ale powinieneś zrobić to w odpowiedni sposób.

Trzecia sprawa. Swoją "przygodę" z serwerem globalnym zakończyłem w tym samym momencie, w którym dowiedziałem się o wygranej Nexon'a w przetargu na jego prowadzenie. Nie jestem zainteresowany grą na serwerze prowadzonym przez tę firmę, dlatego też tam nie zaglądam, czego następstwem jest oczywiście niechęć do wykupienia jakichkolwiek oferowanych przez nią usług. Owszem masz rację, WarRock jest bardzo dobrą grą, jednakowoż poza wersją globalną istnieje jeszcze kilka innych... Od ok. 2 lat obracam się tylko i wyłącznie w środowisku serwerów prywatnych (byłem administratorem największego i zarazem najlepszego serwera jaki dotychczasowo powstał (WarRock Montana), natomiast teraz jestem jednym z głównych administratorów projektu NexusWar, który na chwilę obecną przoduje wśród tego typu projektów).

To by było na tyle z mojej strony (nie musisz wysilać się z pisaniem odpowiedzi, gdyż nie mam zamiaru prowadzić z tobą jakiejkolwiek dalszej konwersacji i się niepotrzebnie sprzeczać).

Opublikowano

Jak dla mnie w Warrocka warto zagrać jednak najlepiej z znajomymi bo jak będziesz trafiał notorycznie na cheaterów to szybko zniechęcisz się do gry ;p a z kolegami to super można się bawić ;)

Opublikowano

" Jak weźmiesz premkę i kupisz m14 oraz flashe to ten lvl wbiłbyś w 1 dzień. Jakbyś się przyłożył to 20 lvl max.

Venezia FFA z m14 i flashami i jedziesz. Łatwy i szybki exp." 

17-20 lvl w 1 dzien ?! Wątpię  o.O

Opublikowano

" Jak weźmiesz premkę i kupisz m14 oraz flashe to ten lvl wbiłbyś w 1 dzień. Jakbyś się przyłożył to 20 lvl max.

Venezia FFA z m14 i flashami i jedziesz. Łatwy i szybki exp." 

17-20 lvl w 1 dzien ?! Wątpię  o.O

Zobacz na wa-sta. Duże lvl'e biją po 200k dziennie. I graja tylko na venezia... Masz tam 50% więcej expa, więc z premką za dobrą rundę idzie po 800-1k expa

MAL

Opublikowano

Zobacz na wa-sta. Duże lvl'e biją po 200k dziennie. I graja tylko na venezia... Masz tam 50% więcej expa, więc z premką za dobrą rundę idzie po 800-1k expa

hmm dawno, dawno nie grałem na globalu.. od czasu gdy dali tak dużo tego badziewa .  jak ostatnio grałem to do 15lvl'a trzeba było troche pograć ( na pewno nie 1 , 2 dni.. )

Opublikowano

Gram od czasu do czasu szczerze powiem ze to nie to co kiedyś 

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

Opublikowano

Gram od czasu do czasu szczerze powiem ze to nie to co kiedyś 

Moim zdaniem wyolbrzymiacie, nexon prowadzi wr na dobrą drogę, na pewno lepszą niż za czasu g1.

g1 - uuuu masa cheaterów, jaka gówniana gra.

nexon - uuu lecą na hajs, jaka gówniana gra.

Widzę, że polaczki zawsze znajdą powód.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Moim zdaniem wyolbrzymiacie, nexon prowadzi wr na dobrą drogę, na pewno lepszą niż za czasu g1.

Nie sądzę, że to tylko polaczki ... Widziałeś forum wr'a? Też wszyscy ciągle narzekają. Cheaterów mniej, ale teraz jest spamowanie na lobby, naprawdę lecą tylko na hajs i masa bugów. Często zamiast naprawiać bugi wprowadzają tylko wyprzedaże. Zdecydowanie za czasó G1 było lepiej niż teraz.

MAL

Opublikowano

Może i nexon prowadzi wr na dobrą drogę, przynajmniej nie trzeba sciągać już Gameforgelive czy cos takiego juz nie pamietam jak to sie nazywalo :) też jesteś polaczkiem więc po części mówisz o sobie

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

Opublikowano

Może i nexon prowadzi wr na dobrą drogę, przynajmniej nie trzeba sciągać już Gameforgelive czy cos takiego juz nie pamietam jak to sie nazywalo :) też jesteś polaczkiem więc po części mówisz o sobie

Pomyliło Ci się coś

Gamefirst prowadził warrocka, nie gameforge :P

Co do tego polaczka chodziło mi o ludzi którzy na wszystko rzucą się, na każdy grosz, tzw. polaczki cebulaczki.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Gra bardzo fajna i byłaby przyjemna gdyby nie fakt, że praktycznie w każdej rozgrywce trafiają się osoby ze "wspomagaczami rozgrywki". Skaczą do nieba chodząc po chmurach albo dokładnie wiedzą gdzie jesteś. Najgorszym już chyba było odrodzenie się i po sekundzie zabicie granatem. I tak cały czas. 

Przez w.w. fakt nie gram już tak często jak wcześniej. Ze stałą ekipą do gry można tego uniknąć, więc jak najbardziej polecam. 

Opublikowano

1. Warto zagrac naprawde fajna gra sie zrobila. Duzo nowosci,nowe bronie tzn bardziej zmodyfikowane. Rozni sie wiele gra niz kiedys i duzo duzo nowosci. Naprawde polecam.

2. Wszystko zalezy jak grasz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...