Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] NoStrength - Blokada potki strength II

Gość FallingCookie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość FallingCookie
Opublikowano

Chciałbym wam przedstawić mój bardzo mały plugin który pozwala na blokadę używania potki strength II oraz możliwością ustawienia własnej wiadomości w configu.

# Wiadomość wyświetlana, gdy gracz użyje potki strength II
wiadomosc: '&cUzywanie potek Strength II zostalo zablokowane!' 

Download

Skan

plz dont hate 2 m00ch

Opublikowano

Tym razem to pisałeś a nie dałeś hqguilds :/?

Teraz mniej osob bedzie do Ciebie darzyć szacunek :/.

@topic
Jeśli twoje to działa na serwerze :D

Opublikowano

#hejt

Zbędny plugin, mógłbyś chociaż dodać blokadę wyrzucania potki z dispensera. A to jest 5 linijek jak nie mniej. :>

I do tego plugin w jednej klasie. :c

Bukkit.getLogger().info("[NoStrength] Plugin zostal wlaczony.");
Bukkit.getLogger().info("[NoStrength] Autor: TheFallingCookie.");

Po uj to? :x

Plugin 2/10, pozdrawiam.

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

#hejt

Zbędny plugin, mógłbyś chociaż dodać blokadę wyrzucania potki z dispensera. A to jest 5 linijek jak nie mniej. :>

I do tego plugin w jednej klasie. :c

Bukkit.getLogger().info("[NoStrength] Plugin zostal wlaczony.");
Bukkit.getLogger().info("[NoStrength] Autor: TheFallingCookie.");

Po uj to? :x

Plugin 2/10, pozdrawiam.

Powiedz mi, co Ty tu chcesz rozdzielać na osobne klasy, bo nie wiem?

Coraz więcej osób, zauważyłem, że Ty @misiekcraft bardzo często siejecie panikę, bo plugin napisany w jednej klasie.

Z całym szacunkiem, ale rozdzielanie pluginu z jednym eventem na osobne klasy mija się z celem, w ogóle to idiotyzm. Co to za różnica, czy ten event będzie w głównej klasie, czy w innej?

Pisanie w wielu klasach przydaje się przy większych pluginach, gdzie masz 5, 10, 15 eventów - wtedy tak, bo jest wydajniej i co najważniejsze łatwiej się połapać, bo masz wszystko ładnie rozdzielone i wiesz gdzie co jest, ale jak masz jeden event to po co Ci to rozdzielać? Ani to wydajniejsze nie będzie, ani bardziej intuicyjne, nie rozumiem.

Jakaś dziwna moda się zrobiła na sianie paniki, bo event i onEnable() w jednej klasie ktoś zrobił, o Boże, wielkie halo... Jeszcze raz powiem: przy tak małym pluginie gdzie jest jeden event/komenda żadna różnica, czy wiele klas, czy jedna. Myślcie a nie piszecie co popadnie, bo usłyszeliście coś tam od kogoś.

Co do pluginu: nie ma co oceniać, bo kod z dropu XCrafters, tylko dodane wysyłanie wiadomości.

Żeby nie było, kod z XCrafters:

@EventHandler
  public void onPlayerInteract(PlayerInteractEvent event) {
    if ((event.getPlayer().getItemInHand().getTypeId() == 373) &&
      (event.getPlayer().getItemInHand().getData().getData() == 41)) {
      event.setCancelled(true);
      event.getPlayer().sendMessage(ChatColor.RED + "Nie mozesz uzywac potek Strenght II!");
    }
  }

Kod @FallingCookie :

@EventHandler
  public void onPlayerInteract(PlayerInteractEvent event) {
    Player player = event.getPlayer();
    if ((player.getItemInHand().getTypeId() == 373) && (player.getItemInHand().getData().getData() == 41)) {
      player.sendMessage(this.message);
    }
  }

Swoją drogą jak już skopiowałeś ten jeden event z xcrDrop, to skopiuj jeszcze to z dispenserem, będzie komplet. :D

EventHandler
  public void onBlockDispense(BlockDispenseEvent event)
  {
    if ((event.getItem().getTypeId() == 373) &&
      (event.getItem().getData().getData() == 41))
  }

--

Pozdrawiam.

Opublikowano

@.avaterys_

Wypowiedział się wielki programista. ;-) A tak btw, żeby spin nie było, ja siebie też nie uważam za super duper programistę.

A co do kodu, ja osobiście wolę tak robić bo mam wszystko uporządkowane. :G A kod nie koniecznie za*ebany od xcrafters. Sam tak blokowałem potki, a nie brałem tego kodu od xcrafters. Chociaż jest to całkiem możliwe, ostatnio pan @FallingCookie wstawił gildie HesterQ'a podpisane swoim imieniem na bu*kit.pl ;-)

Pozdrawiam.

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...