Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysoki ping kiedy prędkość internetu wynosi 800 kb/s

EvilBadDay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem, mianowicie mam prędkość internetu ok 800 mb/s gdy sprawdzam prędość na stronie speed test lub okla wyskakuje mi że mój ping powinien wynosić ok 40. Jadnak gdy wchodzę do gry konkretnie (League of legends) ping dochodzi nawet do 5000. Kompletnie niewiem czym to jest spowodowane. Gdy pobieram internet śmiga jak szalony w przeciwieństwie do pingu w grach. Co mam robić. 

Btw: Posiadam internet radiowy.

Opublikowano

Po 1. Prędkość nie ma NIC do pingu.

Po 2. Radiówki = laggi (oczywiście są wyjątki)

Start ->cmd (wiersz poleceń) ->"ping www.google.pl -t" i zatwierdź enterem. Poczekaj minute i daj screena.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Po 1. 800 kb/s a nie 800 mb/s 
Po 2. Sprawdź w konsoli systemowej czy nie masz packet loss (start > uruchom > cmd > ping mpcforum.pl -t > i sprawdź czy otrzymujesz wszystkie żądania , i jaki masz ping 

Opublikowano

Po 1. 800 kb/s a nie 800 mb/s 

Po 2. Sprawdź w konsoli systemowej czy nie masz packet loss (start > uruchom > cmd > ping mpcforum.pl -t > i sprawdź czy otrzymujesz wszystkie żądania , i jaki masz ping 

Tak niech pinguje zlaggowane mpcforum które pada co 30miunt.. Hahaha :D Nie polecam:)

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Tak niech pinguje zlaggowane mpcforum które pada co 30miunt.. Hahaha :D Nie polecam:)

Zlagowane mpcforum mówisz ? A sprawdzałeś chociaż czy na pałe strzelasz ?

Opublikowano

pomijajac to ze przynajmniej raz na godzine wywala blad bazy danych albo 404 forbidden to na pale 

Opublikowano

Oczywiscie ze sprawdzalem jesli chcesz wiarygodny wynik pingowanie tej strony to glupota

fjlw0o.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...