Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z .NET 3.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam pewien problem z .NET Framework 3.5. Otóż gdy all sie zainstaluje to proces .NET 3.5 zużywa mi masakrycznie dużo CPU bo aż 90~ i komp bardzo muli ;x

Ktoś wie jak można to zmniejszyć? Byłbym wdzięczny za pomoc =)

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

ale jak to przeciez net.framework to nie jest program to ty musiales cos zle zrobić bo to są dodatki do windowasa czy cos takiego i to tylko sie instaluje ;/

Opublikowano

@Up

Dokładnie to to wymaga windows installer 3.1 miałem go więc to nie żaden dodatek ^.- wcześniej proces Frameworka zjadał 0 CPU po zainstalowaniu 3.5 zjada 98 CPU :x

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

ale nierozumiesz mnie oto co to jest net.framework 3.5:

Finalna wersja platformy .NET 3.5 - środowisko uruchomieniowe, czyli zestaw podstawowych bibliotek potrzebnych do uruchamiania aplikacji napisanych na platformę .NET.

Wersja .Net Framework 3.5 zawiera kilka nowych funkcji:

- integracja Language Integrated Query (LINQ)

- ASP.NET AJAX - efektywniejsze tworzenie aplikacji dla najpopularniejszych przeglądarek internetowych;

- obsługa nowych protokołów do budowy serwisów WCF (m.in. AJAX, JSON, REST, POX, RSS, ATOM)

- pełna obsługa WF, WCF i WPF;

to nie jest zaden program co zjada cpu wez przeslij screan na którym jest co ci zjada te 90% cpu.

Opublikowano

W tym chyba problem, że gdy instaluje neta 3.5 to jeszcze sie instalują inne wersje np 2.0 jakiś plik językowy etc. może to od tego zależy ?

Możesz dać mi screena z listy dodaj/usuń programy jak to u Ciebie wygląda? Prosiłbym ^.-

@edit

Jest to proces o nazwie: mscorsvw.exe :(

Należy on do aplikacji net framework :<

@Edit

Już jest ok wszystko ^.- dzięki za pomoc, którą chciałeś okazać ^_^

Temat do zamknięcia! :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...