Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Góra karty

DeGreZet

Pytanie

Opublikowano

Pytanie od laika.

Od miesiąca mam swojego pierwszeo kompa i chciałbym go lekko wyczyścić w środku.

Wszystkie wiatraczki i obudowa sa już czyste, ale mam pytanie odnoście styków karty graficznej i płyty głównej.

Mogę spokojnie przejechać po nich ścierką, żeby zetrzeć kurz? Nie wywoła to jakiegoś samozapłonu, czy wybuchu i mnie nie zabije?

A tak na poważnie. Mam GTX 770 i szkodaby było go zepsuć, więc można w ten sposób uszkodzić kartę?

76561198044354237.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Pytanie od laika.

Od miesiąca mam swojego pierwszeo kompa i chciałbym go lekko wyczyścić w środku.

Wszystkie wiatraczki i obudowa sa już czyste, ale mam pytanie odnoście styków karty graficznej i płyty głównej.

Mogę spokojnie przejechać po nich ścierką, żeby zetrzeć kurz? Nie wywoła to jakiegoś samozapłonu, czy wybuchu i mnie nie zabije?

A tak na poważnie. Mam GTX 770 i szkodaby było go zepsuć, więc można w ten sposób uszkodzić kartę?

Jak komputer działa bez zarzutów, to po jakiego kija go czyścisz ?

Najlepiej dmuchnąć sprężonym powietrzem, lub średnim i w miarę twardym pędzelkiem wszystko dokładnie wyczyścić.

Opublikowano

Najlepiej komputer się czyści co kilka tygodni oraz też się patrzy ile się kurzu nazbierało i się czyści, jak się chcę. 

Opublikowano

Hahaha. Uważaj bo grafika działa jak C4 , dom ci rozwali :D

A tak poważnie komputer czyść raz na 3-4 miechy lub od własnych potrzeb. Możesz wyczyścić ale jest 20% szans że urwie się jakąś wtyczka. Lepiej odkurzaczem z szczotką z włosiem

Opublikowano

Hahaha. Uważaj bo grafika działa jak C4 , dom ci rozwali :D

A tak poważnie komputer czyść raz na 3-4 miechy lub od własnych potrzeb. Możesz wyczyścić ale jest 20% szans że urwie się jakąś wtyczka. Lepiej odkurzaczem z szczotką z włosiem

Z takimi radami to proszę wyjdź, czyszcząc komputer odkurzaczem możesz wywołać spięcie i uwalić kontrolery procesorów. Slotów (tam gdzie się wkłada karte graficzna i ramy) najlepiej nie tykaj tak samo karte graficzną dmuchnij sprężonym powietrzem i nic więcej.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...