Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arma 3 - problem z fps'ami

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z Armą III, otóż mam straasznie mało FPS'ów mimo iż sprzęt jest dobry i spełnia wymagania.

Komputer jest świeżo po formacie i nie ma żądnych świństw. Jeżeli znałby ktoś sposób na rozwiązanie tego problemu byłbym wdzięczny. 

Opublikowano

Dobry sprzęt w Armie to pojęcie względne.

Napisz parametry swojej maszyny, bo Arma pod względem płynności jest bardzo specyficzna i to ile masz klatek nie zawsze zależy od twojego sprzętu.

Czasami zmiana małego detalu może podbić fps'y o kilkadziesiąt.

Potrzeba przede wszystkim mocnego procesora, co najmniej i5 by grać płynnie.

Karta nie musi być już aż tak dobra.

Opublikowano

Dobry sprzęt w Armie to pojęcie względne.

Napisz parametry swojej maszyny, bo Arma pod względem płynności jest bardzo specyficzna i to ile masz klatek nie zawsze zależy od twojego sprzętu.

Czasami zmiana małego detalu może podbić fps'y o kilkadziesiąt.

Potrzeba przede wszystkim mocnego procesora, co najmniej i5 by grać płynnie.

Karta nie musi być już aż tak dobra.

Procesor 4-rdzeniówka Intel Core i5, karta graf. ASUS GTX770 OC, Ram 16 GB windows 7

Wszystkie sterowniki aktualne. 

Opublikowano

Problemy tyczą się trybu SP czy MP?

Bo w Armie 3 fps'y na multi zależą głównie od serwera na jakim grasz.

Np. na Atlis Life Polska praktycznie nie da rady mieć więcej niż 30, nawet jak masz super sprzęt, ale już na Asylum można wyciągnąć ponad 60, na identycznych ustawieniach graficznych.

Porównaj wydajność na singlu i multi i daj znać.

Jak wejdziesz w opcje graficzne w grze to będziesz miał tam pokazanie ile fps'ów masz.

Opublikowano

Problemy tyczą się trybu SP czy MP?

Bo w Armie 3 fps'y na multi zależą głównie od serwera na jakim grasz.

Np. na Atlis Life Polska praktycznie nie da rady mieć więcej niż 30, nawet jak masz super sprzęt, ale już na Asylum można wyciągnąć ponad 60, na identycznych ustawieniach graficznych.

Porównaj wydajność na singlu i multi i daj znać.

Jak wejdziesz w opcje graficzne w grze to będziesz miał tam pokazanie ile fps'ów masz.

Nie nastawiam się na MP ponieważ mam za słabe łącze internetowe, chodziło mi głównie o ot aby pobawić się w singlu.

Na najniższych ustawieniach mam istny pokaz slajdów. Dałoby radę aby ktoś powiedział mi co i jak poustawiać w opcjach aby gra stała się "grywalna" ? 

Opublikowano

Mam nieco słabszy sprzęt od Ciebie, miałem ten sam problem na singlu wyciągało z 10 fps, ostatnio pobrałem z nividi nowy sterownik i jakoś to wpłynęło, że teraz mam 40 fps i tak słabo bo na niskich gram ale mimo wszystko już da się jakoś grać..

Opublikowano

Mam nieco słabszy sprzęt od Ciebie, miałem ten sam problem na singlu wyciągało z 10 fps, ostatnio pobrałem z nividi nowy sterownik i jakoś to wpłynęło, że teraz mam 40 fps i tak słabo bo na niskich gram ale mimo wszystko już da się jakoś grać..

Ja mam niestety wszystko aktualne i wyciągam maksymalnie przy dobrych wiatrach 15 Fps'ów. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...