Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy ranked o czym pamiętać?

michalkozak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć jutro zamierzam zagrać mojego pierwszego ranked. O czym musze pamiętać, jakimi zasadami się kierować, ogarniać na początku team i być takim przywódca czy raczej siedzieć cicho.

Opublikowano

Grając na midzie ( jeśli wygrywasz ) chodź do liniach i pomagaj innym , to samo z Topem i Botem

Grając na bocie staraj grać sie deffensywnie zbieraj Złoto aby nie padać i nie tracić cennej farny ( jeśli od początku wygrywasz bota to przestaw się na ofesywę ale nie czuj się zbyt pewnie ;p )
Nie łaś się po kille lepiej odpuścić sobie killa i przeżyć dzięku czemu możesz spokojnie farmić , 1 za 1 nic ci nie da  
Wardowanie jungli to bardzo potrzebna sprawa , wardowanie Dreake oraz Barona jakoś po ( 20 min , można wcześniej ale do 20 min nikt nie robi zazwyczaj barona , nie wliczając LCS bo tam wszystko jest równiutko z czasem ;p ) 
Jeśli jesteś nafeedowany nie próbuj zgrywać bohatera i wbijać się sam w 5 przez co możesz padać i wtedy zaczynasz feedować enemy
Nie chodźcie solo po jungli w późniejszej części gry bo jak zaczną was wyłapywać to GG 
Ostatnią najważniejszą rzeczą jest WIARA W WYGRANĄ jeśli jesteś nastawiony negatywnie to na pewnio nie wygrasz ^^
Opublikowano

Choć nie mam jeszcze 30 poziomu powiem ci tak:W pierwszych rankedach jest masa noobów radzę ci brać swojego maina i carrowac gry. Bo chyba nie chcesz wylądować w brązie 5 ? Najlepiej carrowac topem/junglą tak myślę bo adc to w ciebie idzie focus i śpisz a midem mozesz carrowac jak masz mocnego champa nie papiera bo tez idzie focus i śpisz. A więc tyle z mojej strony

Opublikowano

Jeśli zdecydujesz się na granie jako jungler pamiętaj żeby po udanym ganku nie cofać się do jungli tylko pomóc ubić Turreta na zgankowanej przez Ciebie wcześniej linii. Pamiętaj. Chcesz wygrać - spełniaj cele. Celem Twoim jest ubicie wież by dostać się do nexusa Twojego wroga. 

Tak czy inaczej. Good luck, have fun ;D !

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Opublikowano

Najlepiej zagraj z kolegą, będzie Ci dużo łatwiej wygrać Oczywiście nie obrażaj swoich sojuszników, bo się wkurzą i pójdą afk, bądź będą trollować.

Próbuj farmić, oraz roamować, nie zapomniaj o wardowaniu, oraz robieniu drejków :P

279981407253602336505.png
Opublikowano

Proponuję jechać pierwsze 10 z kimś, kto jest w miarę ogarnięty w grze. Nie żeby wycarrował, tylko żebyś miał jedną pewną ogarniętą osobę nawet kiedy reszta teamu okaże się noobami. 

Schodź z linii kiedy wygrywasz i pomagaj na innych. Nie bądź pewny siebie, nawet do najbardziej zostającego w tyle enemy podchodź tak, jakby był koreańskim challengerem. No może lekka przesada - ale nie możesz nigdy z góry zakładać, że zajebiesz jak psa.

W skrócie - farma, roaming i nie obrażać zjebów żeby nie afczyli/trollowali

Tyle z mojej strony, powodzenia nowicjuszu :)

3d10a40e96e20.png

Opublikowano

Jeszcze kiedyś widziałem gdzieś że ktoś miał taki sposób ze brał teleport i grał na midzie i tepal się i pomagal innym liniom

Opublikowano

Jeszcze kiedyś widziałem gdzieś że ktoś miał taki sposób ze brał teleport i grał na midzie i tepal się i pomagal innym liniom

nie rob tego bo pewnie nie bedziesz wiedzial kiedy sie teleportowac

<>

Opublikowano

1. Siedź cicho bo ludzie często robią takie coś "Omg i know what i'm doing. You noob i go troll now"
2. Nawet jak jesteś nafeedowany to nie wbijaj się sam w pięciu. NIE JESTEŚ BOGIEM!
3. Staraj się zfarmić jak najlepiej tylko możesz.
4. Jeśli grasz na midzie/topie Roamuj (Idz na inne linie pomoc). (Na bocie nie zabardzo to działa.

K4QaiyA.gif

Opublikowano

Możesz ale wtedy dobierze wam kogoś silniejszego a może nawet kogoś z golda z ubiegłego sezonu.

Osobiście polecam soloQ, chyba że jako duo z kumplem potraficie sporo nabałaganić oczywiście u przeciwnika.

A jakie linie preferujesz?

To co ja osobiście polecam bo tak jade zazwyczaj:

Top: Garen

Bot: support Soraka, ADC Miss Forrune

Mid: TwistedFate, Morgana

Jungle: Malphite - mój Mein :D

I przede wszystkim Lasthit'uj, nie push'uj za bardzo, jak widzisz kogoś z małą ilością HP uciekającego przed "twoim" dobij - Kill Safe nie Kill Stolen. Jak u cb na linii jest spoko pomóż innym, jak jungler nie potrzebuje buffa to weź sobie.

Opublikowano

o czym musisz pamiętać ? ... to proste ... nie zapomnij włączyć bola 

Opublikowano

Hypercarry na pierwszego rankeda są trudne - pacz Draaaaaaaveen!

Najlepiej grać na tej linii na ktörej najlepiej sie czuje.

Uczeń
Opublikowano
  • Farma najważniejsza
  • Roamuj
  • Nie idź na supporta, nie ufaj swojemu teamowi. Na placementach trafiają się takie boby jak w brązie czyt. wepchnie ci się na mida i skończy 0/11
  • Najlepiej graj duo z jakimś doświadczonym kumplem, może być nawet z silvera byle ogarniał mniej więcej grę na tym poziomie
  • Jak ktoś zacznie flame, daj ignore i graj dalej tak jakby nic się nie stało

Runki oczywiście masz gotowe pod ap i ad?

Opublikowano

^UP TF akurat nie jest prostą postacią i trzeba nim serio dobrze grać...

Co do tematu to ja polecam upewnić się że dasz radę i ogarniesz na rankedach bo inaczej skończysz w bronzie i będzie Ci to mega przeszkadzać bo póki nie będziesz grać lepiej nie wyjdziesz z niego. 

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Opublikowano

Trollujesz czy pytasz serio?

Jeśli serio to polecam nie iść na rankedy od razu bo skończysz na 90% w Bronzie nie znając podstaw gry. Im trudniejszy przeciwnik tym ciężej obijać/harrasować i grają bardziej pasywnie chyba że wykonasz błąd. Wszystko zależy od tego jak pójdzie Ci w placementach. Nie mniej jednak ja bym poczekał.

Jaki masz nick w grze i ile normali?

Jinx3.gif

"Very very soon the terror will begin,no place to hide, no way to survive,you can't escape it's time to die"

“Behind this mask there is more than just flesh. Beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof.”

>>SKIN KID<<

Pasjonat
Opublikowano

Ziggs może być spoko, harrasuj ich cały czas, jak złapiesz feeda to snowballuj się i gnęb przeciwnika aż nie będzie miał 0/5 na low elo ludzie ragequitują.

.

Opublikowano

Mam nick fadasbadasalasad ale jest to taki nupek. Żeby później na normalnym koncie nie utopić się w bronzie

No i mam kilka kont takich 18 lvl 15 11 itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...