Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] 212a - Czołg dla masochistów

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po mocnym wkurzeniu się na tą artę postanowiłem napisać ten poradnik.

Jeśli lubisz sprawiać sobie ból, męczyć się fizycznie i psychicznie, a także wkurzać się na serię nie powodzeń - to artyleria dla ciebie.

Jest to 9 tier z linii rosyjskich artylerii.

403221408301470386806.png

Zalety i wady:

Wady:

Niski tor lotu pocisku

Słaby splash

Długo ładuje

Niski dmg

Nigdy nie wchodzi za full dmg

Słaby V-max

Tragiczne wychyły działa

tragiczna celność

Tragiczna celność w jeździe

Bardzo długo skupia

Pociski długo lecą

Słabe przyspieszenie

Słabe radio

Ogromny

Słabe camo

Tragiczny zasięg widzenia

Brak pancerza

Wolno się obraca

Przy szybkim przesuwaniu celownika bardzo się powiększa

Zalety: W czasie przeładowania/skupiania można iść do toalety, albo coś zjeść.

Linii, jak i czołgu nikomu nie polecam, poradnik słabiutki, ale jestem wkur... rzony.

Opublikowano

Po części zaletą jest penetracja na AP. Jak wylosuje go w topie to może sporo zrobić. :)

Próbowałem grać na ap. 7 strzałów. 0 dmg.

Opublikowano

Wszystkie arty są dla masochistów... (i dla ludzi lubiących wkur.... innych... bo sami na pewno nie mają przyjemności stać w miejscu 10 minut). A tak wracając do tej arty to jest to typowa arta radziecka... jak pierd.... to boli... nie to co 261... Moim zdaniem (mimo, że nie gram artą) to jedna z lepszych art na 9 tierze(w klanie mówią, że lepsza od 261, bo lepiej bije i lepsza parabola lotu). Cała linia też (według mojego kolegi) jest spoko. jak ja expiłem m103 to on grał ze mną w plutonie tym 7 tierem i często robił najlepszy dmg... tak mu siadało... w Mausa/e-100 po 600/700 walił :P a słabsze czołgi to często na hita. Teraz ma właśnie tą 10 i mówi, że 9 była lepsza.

Opublikowano

Wszystkie arty są dla masochistów... (i dla ludzi lubiących wkur.... innych... bo sami na pewno nie mają przyjemności stać w miejscu 10 minut). A tak wracając do tej arty to jest to typowa arta radziecka... jak pierd.... to boli... nie to co 261... Moim zdaniem (mimo, że nie gram artą) to jedna z lepszych art na 9 tierze(w klanie mówią, że lepsza od 261, bo lepiej bije i lepsza parabola lotu). Cała linia też (według mojego kolegi) jest spoko. jak ja expiłem m103 to on grał ze mną w plutonie tym 7 tierem i często robił najlepszy dmg... tak mu siadało... w Mausa/e-100 po 600/700 walił :P a słabsze czołgi to często na hita. Teraz ma właśnie tą 10 i mówi, że 9 była lepsza.

700 to wchodzi w czołgi typu BC, czy amx 13 90. Ze splasha to po 100-300 max. Trafić w cokolwiek stającego w miejscu graniczy z cudem, a na krótszych odległościach jesteśmy przegrani ze względu na słabe camo, zasięg widzenia, celność w jeździe i czas celowania.

Opublikowano

700 to wchodzi w czołgi typu BC, czy amx 13 90. Ze splasha to po 100-300 max. Trafić w cokolwiek stającego w miejscu graniczy z cudem, a na krótszych odległościach jesteśmy przegrani ze względu na słabe camo, zasięg widzenia, celność w jeździe i czas celowania.

Bez przesady, artą fv jak się potrafi celować to za 500 wchodzi w czołgi.

Ojciec skończył tą artę i sam często grałem, dla mnie świetna ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Bez przesady, artą fv jak się potrafi celować to za 500 wchodzi w czołgi.

Ojciec skończył tą artę i sam często grałem, dla mnie świetna ;)

Świetna? Najgorsza jaką grałem. Celność jak T92 jeśli nie gorsza, słaby splash, bardzo trudno w cokolwiek trafić.

Opublikowano

Jaka arta ma dobrą celność w ruchu?! No dobra jakaś napewno ale spójrzmy na to z innej perspektywy. Lepiej nameczyć się na obj 263 (świetną artą) niż wypierdolić kompa przez okno :)

Opublikowano

Jaka arta ma dobrą celność w ruchu?! No dobra jakaś napewno ale spójrzmy na to z innej perspektywy. Lepiej nameczyć się na obj 263 (świetną artą) niż wypierdolić kompa przez okno :)

Od kiedy ob. 263 jest artą? Chodzi o 261 ;)

Niemieckie arty mają całkiem dobrą celność, bardzo część zebrałem z woleja od nich.

Opublikowano

Grałem długo tym czołgiem. Raz bywało dobrze, często ponad 3000 dmg, raz cienko, czyli po poniżej 1000. Ale jakoś przeszedłem tą linie i mam już w garażu Obj. 261 :)

Opublikowano

Skończe bociana (S-51) i odpuszczam ta linie 80 wychyłu od prawej do lewej to tragedia a to norma u rusów powyżej VI t, zobacze jeszcze drugie działo jak się będzie tym grać ale jesli Obj 261 jest taki kiebski to lepiej zrobić arte BC lub FV.

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] 212a - Czołg dla masochistów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...