Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak naprawić problem spawnu nowych graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym w kilku punktach przedstawić jak naprawić błąd, który każdy początkujący Admin zna:

Loguje się nowy gracz na twój serwer Minecraft i zamiast pojawić się na twoim spawnie respi się w miejscu nieodpowiednim np. Zamiast na środku spawn'u to poza bezpieczną strefą.

Potrzebny:

1.Ustawiony spawn w pluginie essentials za pomocą komendy: /setspawn (Ranga) np. /setspawn Gracz.

2.Program do edycji tekstu (np. NotePad++).

Wchodzimy w pliki naszego serwera plugins->Essentials->config.yml

1.Otwieramy go za pomocą notepad++ i szukamy linijki 712.

2.Domyślnie jest tam wpis: "spawnpoint: nowbie"

3. Zmieniamy to na: "spawnpoint: (ranga którą otrzymuje gracz po wejściu na serwer pierwszy raz)

np."spawnpoint: Gracz"

4. Zapisujemy i wpisujemy w konsole: "essentials reload" aby wszystko się zapisało.

Z mojej strony to wszystko proszę o wyrozumiałość, ponieważ to mój pierwszy wpis na MPC Forum więc nie ogarniam jeszcze jak się to powinno robić :).

Opublikowano

/setspawn (Ranga) 

Niby tak, lecz nie zapominajmy że można poprostu wpisać /setspawn, i wszyscy gracze wchodzący na serwer będą respili się na spawnie,tak samo po śmierci

Poradnik dobry, lecz zapewne wszyscy to znają :P

Opublikowano

Witam chciałbym w kilku punktach przedstawić jak naprawić błąd, który każdy początkujący Admin zna:

Loguje się nowy gracz na twój serwer Minecraft i zamiast pojawić się na twoim spawnie respi się w miejscu nieodpowiednim np. Zamiast na środku spawn'u to poza bezpieczną strefą.

Potrzebny:

1.Ustawiony spawn w pluginie essentials za pomocą komendy: /setspawn (Ranga) np. /setspawn Gracz.

2.Program do edycji tekstu (np. NotePad++).

Wchodzimy w pliki naszego serwera plugins->Essentials->config.yml

1.Otwieramy go za pomocą notepad++ i szukamy linijki 712.

2.Domyślnie jest tam wpis: "spawnpoint: nowbie"

3. Zmieniamy to na: "spawnpoint: (ranga którą otrzymuje gracz po wejściu na serwer pierwszy raz)

np."spawnpoint: Gracz"

4. Zapisujemy i wpisujemy w konsole: "essentials reload" aby wszystko się zapisało.

Z mojej strony to wszystko proszę o wyrozumiałość, ponieważ to mój pierwszy wpis na MPC Forum więc nie ogarniam jeszcze jak się to powinno robić :).

Poradnik nawet nawet ale strasznie chaotyczny

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngup2

Niestety nie u wszystkich to dziala poprawnie więc napisałem oto taki poradnik krótki i na temat :)

Wysyłane z mojego R800i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Po co ustawiasz przedrostek tematu [Pytanie] skoro nie zadajesz pytania?! Już było ustawić [TuT] -__________________-

HLpSgK.jpgA like sam sie da!?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...