Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak pokonać Skeletrona?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym pokonać Skeletrona, gram sam na mapce, obecnie mam full seta z Crimsona, Bulky Blood Butcherer i Minisharka, kilof, młot, siekierka itdz także z Crimsona, mam 200 HP i posiadam Grapling Hook'a, co potrzebuje by zabić Skeletrona?

Opublikowano

Z takim eq dasz radę. Poszukaj poradników na youtube i poogladaj. Na mpcforum też powinienem być jakiś tut.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest łuk Molten Fury, lub dla maga Diamond Staff. Jeżeli chodzi o zbroje spokojnie ci wystarczy. Przed walką radzę ci uzbierać jeszcze trochę HP powiedźmy do 230-250. Do Minisharka weź Meteor Shots. Przydatny jest też Crimson Rod. Jako miecza użyj Fiery Greatsword (Blood Butcherer powinien wystarczyć). Jako potki weź Ironskin Potion, Regeneration Potion i mikstury życia oraz many. Z tych wszystkich rzeczy wybierz sobie coś :)

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Sposób Tobiego ( Wymyślony razem z znajomym na serwerze ( LoreCraft ) )

Potrzebne:

- 250 Spike Ball ( Kulek z kolcami ( Armia goblinów albo goblin ) )

- Muszkiet ( Wielki robak z Corruptu + około 200 naboi do niego ) 

zamiast muszkietu może być ten pistolet z Crimsona 

- Kilof ( dowolny )

Technika:

Wykop dziurę dość dużą w której będziesz walczyć z szkieletronem

do dziury przed walką nasyp Spike Balli i uciekaj przed Skieletronem 

z jednego końca dziury na drugi jej koniec... oczywiście co jakiś czas

rzucaj Spike Ballami aby uzupełnić "Wannę śmierci" po chwili rączki 

Szkieletrona padną a potem on sam ! : D najłatwiejszy sposób : P + moj sposób xD

Sposób Tobiego ( Wykorzystany do jego pierwszej walki )

Potrzebne:

- 400 Drewnianych platrorm ( 1 drewniana platforma = 1 drewno ( 12 dużych drzew ! ) )

- Łuk 

- 1000 / 2000 strzał płonących

Technika:

Zbuduj ścianę dość wysoką ( około 40 bloków ) a następnie poustawiaj do nej platformy

na wysokości skoku ( aby można było przeskoczyć z jednej na drugą ) zrób takie 4 poziomy

a następnie przywołaj bossa kiedy będzie chciał on zaatakować naciśnij ( S ) albo przycisk ruchu w dół

i na 100% unikniesz ataku bossa !... zamiast łuku możesz wykorzystać inna broń... oby dystansowa : P

= Sposoby internetu = :: Czitery

https://www.youtube.com/watch?v=_Axe6FU6o2U

- Sposób na czitach xD

- 1000 HP oraz 400 many + przedmioty z Hardmoda... dla prawdziwych frajeruf : D

= Sposoby internetu = :: Multiplayer

https://www.youtube.com/watch?v=goz3uKHWqkw

- Możesz zrobić to w 2 / 3 osoby : P

- nawet na świecie na którym obecnie grasz :D !

Opublikowano

JEZU ...

Masz minisharka to nawet bez zbroi i potek go pokonasz.. kup bullety lub zrob meteor bullets i cisniesz go..

skacz na dachu dungenu i dasz rade

Opublikowano

@Ao_Shin

Jeżeli nie masz żadnej zbroi to skeletron ściągnie cię na 3-6 hitów. Zależy od rodzaju ataku.

Opublikowano

Snake, skeletron to najlatwiejszy boss w terrarii zaraz po oczku, skeletron jest na tyle łatwy, że hp poniżej 50 nie powinno zejść przy walce z nim.

Jak dla mnie to powinien dostać buffa bo za mało ma hp i za mało bije 

Opublikowano

@Ao_Shin

Skeletron to drugi najtrudniejszy boss w pre-hardmod. Przed nim są King Slime, Eater of Worlds, Brain of Cthulhu i Queen Bee.

Opublikowano

Co ty człowieku..

Najtrudniejszy boss jest z Crimsonu porównując do tych co wymieniłeś....

Skeletron jest banalnie prosty.

Opublikowano

Wszystkie bossy pre hardmodowe są banalnie proste. Na mózg wystarczy broń, która trafia wiele celów jednocześnie, np. Water Bolt. Wystarczy parę/paręnaście razy szybko wbiegać do dungeonu i niszczyć książki. W końcu się znajdzie...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@pingwin1324

Dobry jest też Molotov Coctail, bo kiedy podpalisz jednego Creepera, to on podpali resztę. 

Opublikowano

To ci powinno wystarczyc by na luzie pokonac:

-Shadow Set/Crimson Set
-MiniShark
-Shuriken
-Staffy

Mozesz tez stworzyc platforme z meteorytow.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Brain of Cthulhu to banalny boss, zabiłem go 3 razy z rzędu, trzeba ogarnąć jak strzelać ( tam gdzie sie teleportuje ) i w niego strzelać, nie podejdzie i zero DMG zada, izi pizi.

Shurikeny są dla mnie do dupy, Staffy to jakie?

Ide zobaczyć za tym Water Boltem.

Opublikowano

@FastFlash

Staffy to Ruby lub Diamond Staff. Jak będziesz szukał Water Bolt to uważaj na Dungeon Guardiana.

Opublikowano

Mozesz zawsze kupic od kogos na jakims forum czy gdzies lub mniej uczciwie. Chce wiedziec czym latwo zabic to mowie xD

Zawsze moze mini sharkiem xD

Moze tez na dachu dungeona te kulki kolace dac zeby on sie sam o nie zabijal xD

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Lord Phoenix jeżeli już kupić czy czitować to najlepiej flairon  /  raven staff + full akcesoria i spooky set to skeletron pada w jakies 15sekund albo i szybciej, tak to ironskin i minishark ci wystarcza..a jak masz problemy to nw.. zrob platforme 

Opublikowano

Ciekawe , na Crimson set pokonasz go bez problemu :) Polecam ci zrobić platformę z meteorytu i zdobyć ten naszyjnik nie pamiętam jak się on nazywa, Skeletron nie jest wymagającym przeciwnikiem więc z Minisharkiem pokonasz go bez problemu :)

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

Zabiłem Skeletrona, izi pizi, dla mnie łatwiejszy od Brain of Cthulhu, rozwalić mu ręce, łatwe do unikania a potem ta główa gówno mi robila, stala w miejscu, kręcila sie i niekiedy sie ruszała, samym Minisharkiem go sklepalem, bez potyków ani nic, miałem isć zobaczyć jak trudny jest, a go zabiłem :D

Pytanie do was, w Dungeonach znalazlem 4 typy skrzynek, Zwykłe, Złote, i jakies Niebieskie 2, 2 inne rodzaje niebieskich, zdobyłem także 2x Shadow Key, wiem że jest on do skrzynek w Piekle, jakich kluczy potrzebuje do tych skrzynek niebieskich ?

Opublikowano

Potrzebujesz formy do klucza która dropi w śnieżnym biomie bo niebieskie skrzynki są to śnieżne i też Hallowedowe.

Udaj się do Underground hallow i zabijaj potwory , tak samo udaj się do lodowy jaskiń i czekaj na formę od klucza , w tych skrzynkach występują przedmioty związane z tym biomem :) Liczę na +

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

@FastFlash

W Dungeonie znajdują się 4 skrzynie specjalne. Aby je otworzyć potrzebny jest klucz z Key Mold danego biomu i Temple key. Temple key leci z drugiego, najtrudniejszego bossa w grz - Plantery, a Key Mold ma szansę 1:2500 by wydropić w danym biomie. Tutaj masz obrazki skrzyń z ich biomami:

Jungle_Chest.png?version=16bc68f8d9cc8a8 Jungle Chest

Corruption_Chest.png?version=b1bee3c0417Corruption Chest (tylko na swiecie z Corruption)

Crimson_Chest.png?version=02d08879d6ece5Crimson Chest (tylko na swiecie z Crimson)

Hallowed_Chest.png?version=0c08d5eaeaea9Hallowed Chest

Frozen_Chest.png?version=e120c671c658da2Frozen Chest

Wszystkie zawierają po jednym z najlepszych itemów w grze :)

@1361622928-U485574.pngsmajluś

Części do klucza dropią dopiero po zabiciu Wall of Flesh.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...