Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 4 800/ 6 300

MoVinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :p
Dobiję dzisiaj na pewn 4 800pz, nie mam jeszcze wielu postaci, gram już na drugim koncie 30lv, aktualnie dopiero Silver V, nie gram często, więc chciałbym kupić jakąś postać, która się nie znudzi szybko, którą też da radę wygrać grę prawie, że samemu, czyli supp już raczej odpada...

Do 6 300 mógłbym uzbierać, ale przydałaby mi się w końcu jakaś nowa postać :p
Miło by było, gdybym nie musiał co chwile recallować po mane/ hp, ale też, aby się nie zanudzić, jak np. granie Nasusem, jest świetny, ale połowa gry to farmienie i nie ma żadnego dasha czy coś do enemy adc etc...

Średnio interesuje mnie tez adc, potrafię nimi na swój poziom grać, ale nudzą mnie szybko, najlepiej mid/ top, ale jungle oczywiście też :)

Proszę o uzasadnienia.

Opublikowano

To może taki Lee Sin? Nie ma many, za to używa energi i jest to oczywiscie w ch.uj przyjemna postac bo można róznie kombinowac. Nie wspominając już o tym ze jest to zdecydowanie postac do kierowania druzyny do zwyciestwa. Mobilnosc, dashe, lifesteal, jakaś tam tarcza slow i redukcja att speedu ale nie weim czy to ostatnie nie zostalo usuniete wraz z ostatnim patchem.

Opublikowano

LEE SIN xD

Plusy:

- mechanika ninja (energia zamiast many)

- bardzo mobilny (Q skill i W skill)

- potrafi spowalniać oraz wykrywać niewidocznych przeciwników

- potrafi nakładaæ ochronić tarcze na siebie lub członka drużyny (jednoczenie się do nich przemieszczaj±c)

- posiada umiejętność zasięgową (Q skill), która po ponownym użyciu przemieszcza Lee Sin`a w pobliże trafionego celu

363451410787081286162.png

Opublikowano

Hmmm ahri moze? Postać się raczej nie znudzi. Ma mocne combo Dobry ult do ucieczki dogonienia kogos i zadania dmg. Albo jeszcze Rengar Q duzy dmg wali kryty (jak masz ostrze youmu lub item pod kryta) obrazenia magiczne heal z W, Slow z E ult dobry do gangow ucieczki dogonienia. Nie ma many ogolnie fajna postać.

Opublikowano
Mainuje Ahri więc polecam ci ją .

Może na początek omówię ci Skille : 

- Pasywka - Jeśli użyjesz Skilla na Mobie lub Przeciwniku  ( jeśli skill udeży 9 razy ) to zdobywasz możliwość uleczenia sie po użyciu następnego skilla na mobie lub przeciwniku .

- Q - Kulka która ma daleki zasięg , złączona z pasywką pozwala ci zostać dłużej na lini przez leczenie .

- W - 3 magiczne kulki które mają dobry DMG .

- E - Charm - Pocałunek , wysyłasz pocałunek w przeciwnika i jesli trafisz go to przez pewien czas nie moze nic zrobić i idzie w twoją stronę .

- R - Wykonujesz 3 szybkie obroty ( możlowość użycia przez ściany , max 3x obroty ) równiesz zadaje DMG 

Combo Ahri jest łatwe ale każdy wykonuje inaczej , ja polecam ci mój styl użycia Combo :

--- E - W - Q - R ( Ulti używamy w ostateczności , jeśli z E-W-Q nie zabijemy przeciwnika ) 

Plusy Ahri :

- Duży DMG ze skilli 

- Jeśli zrobisz prawidłowo Combo to Przeciwnik nawet nie odpali skilla jak już umrze 

- Bardzo mobilna za pomocą Ulta

- Pasywka dająca leczenie się 

- Masz cycki przez co przeciwnik nie skupia sie na Farmie bo jest skupiony na Czymś innym ^^

- Combo przydatne w TF 

Minusy Ahri : 

- Na początku Skille kosztują dużo many 

- Jeśli nie trafisz Combo a przeciwnik rzuca się na ciebie to juz po tobie

- Duże CD na początku

Polecam ci jeszcze :

- Syndra 

- Fizz

- Orianna

Opublikowano

Ahri jest dobra. (6300)

+true dmg

+charm

+slow

+spellvamp na passywce

+x3 dashe

+nie do zgankowania po 6 lvl

+mobilna

+może przeskakiwać przez ściany

+świetna w tf

+świetna w 1v1

+dobre combo

Combo: DFG > E > R > Q > R > W > R

Build: Soccerki > Graal > DFG > Rabadon > Zhonya > Void Staff

Opublikowano

Kup fizza. Jest bardzo mocny pod względem bursta, ma mini ignite pod W, dobry escape, łatwo może kogoś złapać. Jest bardzo silny 1vs1. Jedynie na niektóre postacie ma problem w early game.

tPYPXDZ.png

,,century outlaw"

Opublikowano

Kup fizza. Jest bardzo mocny pod względem bursta, ma mini ignite pod W, dobry escape, łatwo może kogoś złapać. Jest bardzo silny 1vs1. Jedynie na niektóre postacie ma problem w early game.

Fizz nie będzie za dobry, gdyż, iż, ponieważ w silverze jest perma banem :P

y6eft.gif

Opublikowano

Ja polecilbym ci Fizza op postac duzy dmg latwa ucieczka latwy feed

Albo Veigara niezle combo duzy dmg na 6lvl zabije b. duzo postaci stun mordercze combo i nie musisz nim caly czas stackowac q :)

Opublikowano

a ja polecę ci jednak vayne 

na początku słaba i skupia się tylko na lasthit ale potem to prawdziwa kosa 

z łatwością zdejmie największego tanka  i można nią wygrać grę z łatwością

z mojego doświadczenia wiem  : miałem przypadki ze nie mieliśmy juz 2 inchibitorów a przeciwnik miał wszystkie wieże na midzie a i tak win :D

+ 2x penta (co do teamu nikt nie umiał grać -.- :P )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...