Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otwieranie przesyłki przy odbiorze.

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Niedługo przyjdą mi dwie przesyłki i chcę się dowiedzieć czy mogę sprawdzić zawartość otwierając je przy kurierze? Czy jeśli sprzęt będzie uszkodzony lub go np. nie będzie albo będzie to jakiś zamiennik to kurier może wziąć otwartą przesyłkę i odwołać?

4043121350.png

Opublikowano

nie ma żadnego prawa otwierać przesyłka nie jest jego przecież do czasu odbioru!

najpierw musi odebrać przesyłkę, wcześniej ją oglądając czy nie jest naruszona ( jeśli jest to nie odbiera i zwraca jako uszkodzoną przesyłkę, kurier pisze odpowiedni dokument )

po odebraniu może poprosić kuriera by był świadkiem przy odpakowaniu i nic więcej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli najpierw muszę zapłacić kurierowi? Potem prosić go o asystowanie, a następnie co?

Najpierw podpisujesz i płacisz, a potem w jego obecności sprawdzasz czy wszystko jest okej.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

A jeśli nie będzie ok to co? Odzyskuje pieniądze czy kurier pisze pismo i sprzedawca musi to w jakiś sposób zatwierdzać zanim odzyskam kasę itp?

4043121350.png

Opublikowano

hehe nawet nie licz ze ci da kasę, może podpisać protokół ale przesyłki nie weźmie  z powrotem bo jest już twoja

resztę załatwia się ze sprzedającym i wysyłasz na swój koszt albo koszt gwarancji jeśli masz ją

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie mam gwarancji. A czy jeśli (bo kupiłem kartę graficzną) ona okaże się niesprawna, a sprzedawca w ogłoszeniu pisał że jest na 100% sprawna to czy allegro może mu coś zrobić w związku z tym?

4043121350.png

Opublikowano

czytaj sobie regulaminy allegro to się dowiesz jakie są twoje prawa a jaki sprzedającego w razie usterek , jak narazie zadajesz bezsensowne pytania typu co by było gdyby...

allegro nic nie ma do twojego kupna czy sprzedaży i nic mu nie zrobi dopóki sam dupy nie ruszysz dopominając się o swoje prawa

po zakupie to już twój problem rozwiązać sprawę ze sprzedającym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ale czy jak zgłoszę nieprawidłowość w aukcji to czy mogę odzyskać kasę przez allegro bo sprzedający raczej nie będzie chętny.

4043121350.png

Opublikowano

Jak masz dużo pamięci w kamerze albo zręczność małpy to możesz nagrać jak otwierasz przesyłke, wkładasz kartę do komputera i go uruchamiasz. Jak coś będzie nie tak to masz dowód oszustwa. A przynajmniej tak słyszałem.

Opublikowano

Kilka dni temu chciałeś anulować kupno, teraz pytasz się o odbiór. Zdecyduj się

Opublikowano

Kilka dni temu chciałeś anulować kupno, teraz pytasz się o odbiór. Zdecyduj się

Luzik. Spytałem się tylko o możliwość. Forum jest od tego żeby pytać/prosić o drobną pomoc. Powiedziałem sprzedawcy że do poniedziałku się zdecyduje. Dziś zamówiłem. Na dodatek zdecydowałem się także na nowy zasilacz także karta już może być.

4043121350.png

Opublikowano

boże czy niektórzy jak tumani nie potrafią zrozumieć że kuriera nic nie obchodzi co jest w paczce i w jakim stanie ?  

jego problem dostarczyć paczkę całą, dostać podpis odbioru paczki i paczka należy do odbiorcy 

jak ktoś od razu chce zwracać do nadawcy po odbiorze musi zapłacić za zwrot albo nie odbierać wcześniej wcale paczki

nie istnieje w firmach kurierskich dla zwykłego szaraka z ulicy możliwość  wysłanie paczki na koszt nadawcy , zresztą w razie nie odbioru paczki koszty wysłania pokrywa zawsze wysyłający x 2 czasem x3 opłaty za przesyłkę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...