Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki i kody startowe Minecraft (do lunchera)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

(JA mam ADBlock'a)

1. Jak by ktoś powiedział skąd brać "kody startowe"..

"kody startowe" na myśli miałem kody które uruchamiają minecraft'a bo z tego co wyczytałem każda wersja ma swój.

Czy da się je znaleźć gdzieś w luncherze premium albo w jego plikach, jeżeli tak to gdzie gdzie?
Jeżeli nie da się ich wyciągnąć z lunchera premium to gdzie je znajdę?

2. Pliki lunchera skąd i jak?

Czy pliki do uruchomienia MC można brać z lunchera premium? I które to są?
Czy wszystkie pliki używane do uruchomienia MC trzeba aktualizować razem z wersją, jeżeli nie to których nie trzeba aktualizować?

Za pomocne odpowiedzi daje "Lubię to" a za bardzo pomocne nawet limit "Lubię to" (10)!

Opublikowano

Jeśli chodzi o wersje forge to w launcherze technic można włączyć konsolę, która pokazuje częściowo kod startowy.

Biblioteki oczywiście bierzesz z oryginalnego mc, lecz jeśli chcesz wersje forge, to kod trochę się różni i wymaga więcej bibliotek.

diamond_item.png  

Opublikowano
--username ${auth_player_name} --version ${version_name} --gameDir ${game_directory} --assetsDir ${assets_root} --assetIndex ${assets_index_name} --uuid ${auth_uuid} --accessToken ${auth_access_token} --userProperties ${user_properties} --userType ${user_type}

to są argumenty dla Java, należy to uzupełnić. Tutaj masz natives 1.7.10:

http://sendfile.pl/268076/natives.zip

Musisz sam zacząć trochę myśleć, co Ci to da że dostaniesz gotowca i zrobisz milionsetny wadliwy launcher. 

apple.png

Opublikowano

To już kiedyś znalazłem mi zależy na prostym sposobie znajdowania tego np. w luncherze premium. Dla osób mniej obeznanych..
NP. w katalogu strony folder versjon i w nim folder 1.6.4, a w nim wszystkie pliki + uruchom.txt w którym będzie "kod startowy"
Skąd prosta osoba nawet nie obeznana z java może w łatwy sposób dostać te pliki bo wraz z nową wersją nie chce mi się ściągać paczki z internetu z gotowymi plikami?

Ważne pytanie to czy wszystkie pliki trzeba aktualizować razem z wersją?

Mimo to dzięki że próbowałeś pomóc :)

A co do lunchera nie zamierzam go robić do puki nie zacznę wszystkiego rozumieć. Na razie czekam jeszcze na więcej info na ten temat potem zacznie się metoda prób i błędów.

Opublikowano

Pobierasz natives i dajesz do folderu .minecraft/versions a kod startowy z neta bierzesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...