Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja dotpay z IS na serwerze hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec tak

Mam taki problem :

Mam Aktywowane Konto na Dotpay

I Tutaj Zaczynają sie Schodki

PO 1.Jak Dodaje Usługe Z Generowanymi Kodami i Odpowiedno wypełnaim tabelki

(nie wiem może źle wypełniam)

2.Nie wem gdzie powkleiac skrypty i jak skonfigurowac to pod strone

dodam  że mam strone by DERIN

I Że To Bd-e Serwer Hamachi na początek

Prosze o pomoc moje GG: 51382710

POSYPIĄ SIE LIMITY +

Opublikowano

Nie chodzi mi o to chodzi jak wgrac skrypta z dotpaya miedzy innymi na strone prosze o szybką odpowiedz ;)

Opublikowano

Skrypt dotpaya ci tutaj nie pomoże ponieważ nie jest on przystosowany pod tabele sql metina, więc użycie nie będzie w żadnym stopniu pomocne.

Derin miał tam pseudo is który czytał kody z sql, a trzymanie ich w bazie nie jest bezpiecznym rozwiązaniem. (player.card)

Nie wiem w sumie na co ci mam odpowiedzieć...

@Hamachi z is, bez komentarza...

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Wyobraź sobie teraz taką sytuację, masz serwer, jest wszystko okej.

Nagle masz włam do bazy, przyczyn może być sporo od awarii, po lewego "technika" czy kto to tam będzie miał dostęp do sql.

Co zrobisz? Dezaktywujesz każdy kod (w sumie chyba nawet nie da rady), gdzie niektóre mogą być już użyte? Co konta pobanujesz?

Zastanów się...

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

To Co w takim raźie można zrobc inny serwis nie wiem z checią posłucham najlepiej jak by ktoś napisał na gg jak to zrobic

Opublikowano

Są skrypty które odpowiednio łączą się z serwisem gdzie kod jest weryfikowany jest to w 90% bezpieczniejsze, lecz to jest wyższa liga, nie na takie forum gdzie udostępniane są same gotowce.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

UPS napisałbyś na gg może mi takiego skrypta naprawde bym był wdziewczny :) hmm wiem że za darmo nic nie ma a limit + to mało nie wiem nie mam niestety argumentów no jestem bezradny po prostu

Opublikowano

Wyobraź sobie teraz taką sytuację, masz serwer, jest wszystko okej.

Nagle masz włam do bazy, przyczyn może być sporo od awarii, po lewego "technika" czy kto to tam będzie miał dostęp do sql.

Co zrobisz? Dezaktywujesz każdy kod (w sumie chyba nawet nie da rady), gdzie niektóre mogą być już użyte? Co konta pobanujesz?

Zastanów się...

No i widzisz, tutaj nie jest problemem metoda a administrator ;)

Są skrypty które odpowiednio łączą się z serwisem gdzie kod jest weryfikowany jest to w 90% bezpieczniejsze, lecz to jest wyższa liga, nie na takie forum gdzie udostępniane są same gotowce.

Doładowanie z weryfikacją po stronie serwisu to ~6 linijek kodu, gdzie tu wyższa liga?

Opublikowano

Czy administrator czy metoda, problem to problem... Nie chodzi już też tylko o to że Administrator będzie osobą nie znającą się na rzeczy, ale nie ma zabezpieczeń których nie idzie złamać, a w przypadku skryptu który będzie weryfikował kody w serwisie administrator "nie straci wszystkiego" podczas w/w włamu.

6 linijek kodu ogarnięcie skryptu, kolejne 60 zabezpieczenie go, potem następne, i tak dalej, i tak dalej... serio uważasz że to takie łatwe?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

6 linijek kodu ogarnięcie skryptu, kolejne 60 zabezpieczenie go, potem następne, i tak dalej, i tak dalej... serio uważasz że to takie łatwe?

Co chcesz zabezpieczyć, zamieniam się w słuch.

Opublikowano

Wiadomo, sam skrypt też musi się z czymś łączyć to raz.

Zakładam że nie zrobisz tego na zasadzie pustej strony (Białe tło) na środku jakaś formułka.

Tyle w sumie powinno ci wystarczyć, bo jak na razie nabijasz tylko bezsensownie posty.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Wiadomo, sam skrypt też musi się z czymś łączyć to raz.

Zakładam że nie zrobisz tego na zasadzie pustej strony (Białe tło) na środku jakaś formułka.

Tyle w sumie powinno ci wystarczyć, bo jak na razie nabijasz tylko bezsensownie posty.

Ja o jednym Ty o drugim ;) Pytałem jak chcesz zabezpieczyć, co chcesz zrobić a nie co trzeba dodać ;)

I mam wyjebane na cyferki pod avatarem.

Opublikowano

Ja jestem od postawienia serwera Metin2, a nie od zabezpieczenia strony, nie zajmuje się tym, nie jestem w tym doświadczony, nie koduję stron, ale elementarną wiedzę posiadam, i wiem że tak jak sam serwer potrzebuje zabezpieczenia tak i jego strona...

Nie wiem po co prowadzimy dyskusję, Ty masz swoją wiedzę, Ja mam swoją.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Olej DotPay, idź do HomePay i zrób sobie tak jak my na WebMetin. Gracz wysyła SMS i SM same się dodają. Nie trzeba nawet kodu z SMS przepisywać, bo wszystko się robi automatem. I tak, jesteśmy pierwsi w PL z takim rozwiązaniem, które szczerze polecam, bo nie ma problemu z tym, że ktoś nie może rozczytać kodu z SMS.

IS od Derina? Czyli itemy z IS za free? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...