Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest sens robienia ac +bm na bardzie?

Barretta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest sens robienia ac +bm na bardzie?

Bo jak już wcześniej pytałam to w odpowiedziach było że najlepsze jest (np, bm) + swb albo z ruhnadium.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem jest to niepotrzebne wyrzacnie kasy w bloto,koniec kropka :D

Ciekawa wypowiedź.....naprawdę uzasadnia wszystko [patrz wyrzacnie],nieważne .

A wracając do tematu - oczywiście że się opłaca,jednak kosztuje to 2x - 3x więcej pracy niż inne połączenia broni.

Kiedyś miałem okazję przeglądać koreańskie forum gdzie było porównanie broni dla barda.

Na 1 miejscu było właśnie AC+BM [mówimy tu tylko o "hybrydach"] , wyplusowane na +5 i doładowane AP.

Pamiętaj,że AC trzeba doładowywać AP,wtedy staty są imponujące.

Tacy jak  metinowiec189 idą jak najszybciej do przodu,jak ma szczęście to wydropi harfę ala "fiolet" połączy i już..

Bo mu się nie chce tyle tyle grać.

Pamiętać trzeba jednak,że do tego jest potrzebna stała ekipa "jarząca" takie insty,mająca w paluszku all i z dobrym eq.

Ode mnie mogę ci napisać,że all za każde monety w Aionie się opłaca robić,im trudniej tym lepszy efekt.

Przecież to nic nie kosztuje,bo AC sobie dropisz codziennie,z q,,z mobów w Podziemiach itp.

Jest tylko jedno małe ale - potrzeba ogrom cierpliwości,czasu i zaparcia ,by to zdobyć.

Ale na Aiona nie idzie się grać na kilka tygodni,bo to bezsens przy najbardziej rozbudowanej grze na świecie.

Powodzenia.

Opublikowano

Ciekawa wypowiedź.....naprawdę uzasadnia wszystko [patrz wyrzacnie],nieważne .

A wracając do tematu - oczywiście że się opłaca,jednak kosztuje to 2x - 3x więcej pracy niż inne połączenia broni.

Kiedyś miałem okazję przeglądać koreańskie forum gdzie było porównanie broni dla barda.

Na 1 miejscu było właśnie AC+BM [mówimy tu tylko o "hybrydach"] , wyplusowane na +5 i doładowane AP.

Pamiętaj,że AC trzeba doładowywać AP,wtedy staty są imponujące.

Tacy jak  metinowiec189 idą jak najszybciej do przodu,jak ma szczęście to wydropi harfę ala "fiolet" połączy i już..

Bo mu się nie chce tyle tyle grać.

Pamiętać trzeba jednak,że do tego jest potrzebna stała ekipa "jarząca" takie insty,mająca w paluszku all i z dobrym eq.

Ode mnie mogę ci napisać,że all za każde monety w Aionie się opłaca robić,im trudniej tym lepszy efekt.

Przecież to nic nie kosztuje,bo AC sobie dropisz codziennie,z q,,z mobów w Podziemiach itp.

Jest tylko jedno małe ale - potrzeba ogrom cierpliwości,czasu i zaparcia ,by to zdobyć.

Ale na Aiona nie idzie się grać na kilka tygodni,bo to bezsens przy najbardziej rozbudowanej grze na świecie.

Powodzenia.

Nie rozumiem 'Pameitaj,ze AC trzeab doladowywac AP' ? WTF lool Chciales chyba napisac 'Pamietaj,ze AC trzeba doladowywac condi za kinahy',ale spoko.Bo jak wiadomo nie mozna polaczyc np AC z Augmentowa bronia ... chyba ze nie wiedziales.Ehhh na bron ptorzeba 3.7k AC ?? Dobrze pamietam ? A wiec policzmy nowa postac,mamy na 65 do zrobienia kilka/kilkanascie Q poczatkowych na AC co daje nam jakies ?? 600AC na poczatek + daily,ktore daja nam 16AC DZIENNIE no k***a to sobie policz,ile z tym zabawy.Trzeba wydac jakies 300kk kolejne na reszte AC i bla bla bla.Lecim dalej,w tym czasie co on bedzie zbierac te AC ja sobie na zaprzeproszeniem wyjebie wydropie bron z LAty czy czegokolwiek albo kupie za 'grosze'i polacze z BM wbije na +12 i wychodzi mi to samo.Dziekuje dobranoc...a zapomnialem mamy jeszcze dzien,a dalej liczac wystarczy wejsc na YT poogladac filmiki z instancji typu:RST,Runadium czy takiego KAtalamize i leci,wiadomo nie wydropi tego odrazu jak ja bo pare miesiecy sie rucham z mythic bronia.Czegos jeszcze zapomnialem dodac ?

Troszkę grzeczniej i uważaj na słowa.

-Neoxyh

Nie czaruj.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak zapomniałeś,od patch-a 4.61 bronie Plenmienia Ruhnów kosztują 2780 AC,jest nowy cennik ,gdzie ceny zeszły w dół o 40 %.

Poza tym robię all insty,co i tobie życzę ( no ale dziękuję za miłe słowo plus wyjaśnienia).

Nie myliłem się co do twojej osoby,brak cierpliwości :). A broń kupiłem sobie po 2 tygodniach robienia all q pod AC :).

Pozdrawiam Cię gorąco metinowiec189.

Opublikowano

A ja z mojej strony powiem że się opłaca. Łączysz ac+bm, doładowujesz za 5kk i masz bardzo dobra uniwersalną broń z bonusem +13% (nie pamiętam dokładnie). Broń za ac +5, a łatwo wbić ma praktycznie takie staty jak hyperion +10. Taka porada sprawdza się jak jeszcze nie wyciągasz w miare dobrego dmg na kukłach bo jak bez takiego ac wyciagasz ładnie to możesz darować sobie i na kata dropić. ps. ac się wyciaga mase na Q więc to wydatek 100kk około max.

Opublikowano

Tak zapomniałeś,od patch-a 4.61 bronie Plenmienia Ruhnów kosztują 2780 AC,jest nowy cennik ,gdzie ceny zeszły w dół o 40 %.

Poza tym robię all insty,co i tobie życzę ( no ale dziękuję za miłe słowo plus wyjaśnienia).

Nie myliłem się co do twojej osoby,brak cierpliwości :). A broń kupiłem sobie po 2 tygodniach robienia all q pod AC :).

Pozdrawiam Cię gorąco metinowiec189.

Koleś, po prostu mnie powaliłeś swoją wypowiedzią... Obniżka cen broni i setu za ac jest od 4.6.2, czyli na wersji eu od 24 września (wiec pewnie dlatego dopiero teraz się dorobiłeś wepa, bo wcześniej po prostu nie było Cie na to stac), a w wersji NA bodajże coś na początku tego roku. Poza tym broń nie kosztuje 2780 tylko 2834 ac, no chyba, że grasz w jakiegoś innego Aiona niż ja. No i obniżka była o 25%, a nie o 40%, ale wiem, że co poniektórzy nie ogarniają matematyki, więc zostawię ten temat.

A jeszcze tylko wspomnę, że pijesz do wypowiedzi metinowca z sierpnia. Hellooo, nie wiem, czy zauważyłeś, ale minęło od tamtego czasu 1,5miesiąca. 

Opublikowano

Jak się umie grać i systematycznie Q robiło + nie tak trudno oszczędzić 300kk jak się wie jak zarobić, to broń ac przed obniżką można było w 3, max 4 tygodnie zrobić.

ps. z all łatwych Q można było wyrobić ok. 1100 ac.

Opublikowano

MMM nie wiedzialem, ze trzeba umiec grac zeby robic daily Q na AC :D OSmieszasz sie, przed obnizka wep za ac kosztowal 3.7k AC ?? Wiec wyobraz sobie, ze daily Q wtedy dawaly 16-18? AC Prosze o poprawke jesli sie myle.Pre-questy, ktore sie robilo zeby meic daily dawaly jakies 600-700AC (takze moge sie mylic, odlegle czasy).Wiec na poczatek dostajesz 600-700 + AC i dalej robisz daily, chyba ze expisz inne postacie i na kazdej bys poribl te q to wtedy lajcikowa robota i znam osoby, ktore sie w to bawily a nawet tak zarabiaja.Ogolnie od wejscia tego patcha malo co gram bo tak wieje nuda, ze spie przed tym kompem kiedy odpalam aiona, ale nie o tym :DTeraz sa q na AC w north/south i KU chyba one daja nam dziennie 60AC ? Czy mniej kij wie, ponoc tez z instancji leci duzo AC, ale jakich inst to nwm.No i te 300kk AC rlly ? wtedy za 300kk to mialbys 2k z lekkim + AC wiec nie kituj, sam pamietma jak na moim wczesniejszym trampku zbieralem na tego GS to sam uzbieralem jakies 1k AC a reszte kupilem u zyda i wyszlo mi to ponad 500kk.

Nie czaruj.

Opublikowano

MMM nie wiedzialem, ze trzeba umiec grac zeby robic daily Q na AC :D

Umiejętność gry tyczyła się zapewne tego oszczędzania 300kk.

Newbie raczej będzie miał problemy z szybkim zarobieniem takich pieniędzy, o ile nie wyda PLN w Aion Shopie.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Umiejętność gry tyczyła się zapewne tego oszczędzania 300kk.

Newbie raczej będzie miał problemy z szybkim zarobieniem takich pieniędzy, o ile nie wyda PLN w Aion Shopie.

Tyle sposobow jest na zarobek, w ciagu tygodnia dziennie siedzac moze  z godzine ptorafilem zarobic 600kk+ a nawet wiecej, jesli mi sie chcialo a ze do takich rzeczy mi sie nei chce to troche mniej mi tego wychodzilo :(Wiec teraz raczej nowi nie powinni miec problemow dot. zarobkow :)

Nie czaruj.

Opublikowano

To dobrze ,,metinowiec189'' że na Barusie (jeśli się nie mylę) mamy takich świetnych graczy jak Ty ;). A propo umiejętności gry, tak chodziło mi o oszczędzanie, szybkie zarabianie ale też zarówno jak i ogarnięcie wszystkich Q. Daily dawały 16 ac w sumie lecz z wykonania Q jednorazowych (nie pamiętam dokładnie), ale ja spokojnie wyciągnąłem te 950 AC, a do do twojego kupowania GS'a na tempku to 500kk? hmm. Sądzę że ostro przepłaciłeś bo ja na drugi łuczek z zapasem 1200 AC dopłaciłem te 350kk.

Opublikowano

Jak się umie grać i systematycznie Q robiło + nie tak trudno oszczędzić 300kk jak się wie jak zarobić, to broń ac przed obniżką można było w 3, max 4 tygodnie zrobić.

ps. z all łatwych Q można było wyrobić ok. 1100 ac.

To dobrze ,,metinowiec189'' że na Barusie (jeśli się nie mylę) mamy takich świetnych graczy jak Ty ;). A propo umiejętności gry, tak chodziło mi o oszczędzanie, szybkie zarabianie ale też zarówno jak i ogarnięcie wszystkich Q. Daily dawały 16 ac w sumie lecz z wykonania Q jednorazowych (nie pamiętam dokładnie), ale ja spokojnie wyciągnąłem te 950 AC, a do do twojego kupowania GS'a na tempku to 500kk? hmm. Sądzę że ostro przepłaciłeś bo ja na drugi łuczek z zapasem 1200 AC dopłaciłem te 350kk.

To jak w koncu to bylo 1.1k AC czy 950 AC bo sie pogubilem troche, z tego co ja pameitam to bylo chyba z 700 AC no ale oki doki spoki.Kiedy ja gralem 100x AC schodzilo po 25kk wiec sobie policz ile masz AC za 500kk.No i twoj ostatni post WTF ? LOL :D Nic nie skumalem, chyba przez to ze sie niezbyt wyspalem jeszcze, niech ktos przeczyta i ogarnie bo ja sie wylaczylem kompletnie.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...