Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy coś zmienić w tym zestawie?

Adzik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Planuję sobie kupno nowego kompa do 1500zł. Nie musi dupy urywać, ma po prostu być średni, na którym pójdą takie przeciętne gry. Niby coś sobie poskładałem, ale nie chciałbym wiedzieć co zmienić, bo dobry w składaniu komputerów to ja nie jestem. Dodatkowo nie wiem jaki zasilacz sobie wybrać.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=58529&s=85803&s=31138&s=78502&s=85714&s=89517&s=92138

Prosiłbym o rady co zmienić w tym zestawie.

Opublikowano

Z tego co wiem to lepiej mieć RAM 2x2GB niż 1x4GB więc to prawdopodobnie zmienie. Zestaw wydaje się być ogólnie lepszy od tego co ja sobie złożyłem.

Opublikowano

W zestawie wakc34 nie ma się do czego przyczepić, lecz da się zaoszczędzić 1zł na napędzie optycznym:

http://www.morele.net/lite-on-ihas124-14-24x-sata-bulk-czarny-bez-nero-ihas124-14-602613/

| i5 4670K 4.5 GHz | MSI Z87-G45 | MSI GTX 770 2 GB GAMING | Kingston HyperX 2x4 GB 1600 MHz | SSD Plextor M5S 128 GB | Seagate Barracuda 1 TB | Corsair RM650  | Phanteks Enthoo Pro |

Opublikowano

W płycie która ma tylko 2 sloty nie dawaj 2x2GB bo w przyszłości go nie rozbudujesz.

W sumie, to masz rację. Modernizację planuje na przyszły rok.

Ogólnie pierwszy raz kupuję zestaw z internetu dlatego chciałbym się zapytać. Wszystkie kable będą przy częściach? Bo nie chcę sytuacji kiedy będę składał kompa, a tu nie ma jakiegoś kabelka.

Opublikowano

W sumie, to masz rację. Modernizację planuje na przyszły rok.

Ogólnie pierwszy raz kupuję zestaw z internetu dlatego chciałbym się zapytać. Wszystkie kable będą przy częściach? Bo nie chcę sytuacji kiedy będę składał kompa, a tu nie ma jakiegoś kabelka.

2x sata masz dołączone do płyty, więc dvd i hdd podłączysz, tak więc wszystko jest 

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...