Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z celowaniem po przesiadce na PS4

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W battlefielda grałem od bety BF'a 3 na PC. Na początku sierpnia kupiłem sobie ps4'kę, zachęcony tym że wszyscy moi koledzy posiadają i tam grają. Oczywiście pierwszym tytułem był battlefield 4. Niestety, tu pojawia się problem. Jestem fanem grania w multi a wiadomo, sterowanie na konsoli nie zapewnia takiej precyzji jak mysz i klawa na PC. Mam do was pytanie - jak poprawić swoje zdolności aimowania na dualshocku? Problem polega na tym że nie mogę utrzymać przeciwnika na celowniku kiedy jest w ruchu, albo kiedy go już namierzę to po prostu mi się rozjeżdża celownik ponieważ przytrzymuję prawy analog w jakimś kierunku (przyzwyczajenia z myszki). Ma ktoś jakieś porady? Recoil w miarę ogarniam, tylko to celowanie :/ Będę bardzo wdzięczny

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Włącz asystę i wtedy spróbuj tak jakby oddalać i przybliżać oraz strzelać seriami. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi. Również graj trochę na padzie w te strzelanki. Ja gram na PS3 jak i PC bo to są moje 2 platformy i jak już przyzwyczaiłem sie grać na padzie, po czym kupiłem mocniejszego kompa to stwierdziłem, że jednak klawiatura i myszka to nie to samo. Doszedłem juz do takiej precyzji że często na klawiaturze i myszce nie potrafię osiągnąć tego co na padzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...