Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje testerów CM11 pod Galaxy Grand Neo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc jestem jednym z członków SamsungBCM-GrandNeo i poszukuje testera buildów CM11 i TWRP

Wymagam:

- Dość szybki internet 6-12Mbps+

- Nie bycie upośledzonym (znajomość komend ADB, umiejętność korzystania z Odina)

- Czas

- Korzystanie z komunikatora Hangouts (Google+) skype odpada.

- Znajomość j.Angielskiego na poziomie komunikatywnym gdyż jako jedyny z członków jestem z polszy

PS: Jeśli boisz się o 'bricka' lub 'gwarancje' to nie pisz.

Opublikowano

Widze tu programiste ;)

Idz z tym na fora androidowe, sam mam CM11 ale na takich cudach sie nie znam tak samo jak pewnie 9/10 tego forum. Tu raczej wszyscy sa w strone komputerow ;d

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Widze tu programiste ;)

Idz z tym na fora androidowe, sam mam CM11 ale na takich cudach sie nie znam tak samo jak pewnie 9/10 tego forum. Tu raczej wszyscy sa w strone komputerow ;d

Napisałem na android.com.pl ale tam bieda jest. Also jedna os z tego forum już do mnie napisała.
Opublikowano

A to dobre xD

Czemu nie poświęcasz swojego tel?

Bez kasy ani rusz, ludzie ci na tacy podadzą wszystkie błędy a ty zbierasz laury i nic oprócz podziękowania którego i tak nikt nie czyta się nie ma

Opublikowano

A to dobre xD

Czemu nie poświęcasz swojego tel?

Bez kasy ani rusz, ludzie ci na tacy podadzą wszystkie błędy a ty zbierasz laury i nic oprócz podziękowania którego i tak nikt nie czyta się nie ma

Bo nie mam tego telefonu? Próbuje przeportować CM'a dla znajomego (słabe łącze ma obecnie). Pozatym naprawianie błędów jest 30x trudniejsze niż ich znalezienie.

Also gratuluje tego, że sugerujesz iż sciągniecie 220MB i podpięcie pod logcata jest więcej warte niż ściąganie 20GB kodu źródłowego cyanogenmoda i zostawienie PC na kompilacje (pełne opciążenie CPU, zajmuje pare godzin)

Opublikowano

Nie wiem na czym to polega nie interesuje mnie to, wiem jedynie ze tym sposobem można uwalic tel a ty bd miał to w uju ze mi tel zepsules dlatego bez kasy ani rusz

Opublikowano

Nie wiem na czym to polega nie interesuje mnie to, wiem jedynie ze tym sposobem można uwalic tel a ty bd miał to w uju ze mi tel zepsules dlatego bez kasy ani rusz

Szansa, że uszkodze ci telefon moimi testami jest równa 1% albo i mniej. A polega to na tym, że ty instalujesz moje recovery (TWRP) i backupujesz sobie wszystko (łącznie z EFS) dzięki czemu szansa na bricka jest bardzo mała (a nawet zerowa). Same testowanie ogranicza się do zainstalowania romu, podpięcia pod PC i zapisanie logów ze startu systemu.
Opublikowano

Twoje Twrp, nie jestem idiota i dobrze wiem, że recovery tez może upierdoloc telefon, wiec jak taki dobry kolega jesres to jedz do niego i zagraj sobie na pena ten system który Ci zgra

Opublikowano

Twoje Twrp, nie jestem idiota i dobrze wiem, że recovery tez może upierdoloc telefon, wiec jak taki dobry kolega jesres to jedz do niego i zagraj sobie na pena ten system który Ci zgra

Nie recovery nie może upierdolić telefonu (najwyżej gdy TWRP poprostu nie działa to flashuje stockowe recovery odinem)
Opublikowano

Nie może? Wystarczy poczytać ile ludzi już ujebalo tel przez recovery

Daj mi linki do tematów w których ludzie upierdolili telefon przez recovery i nie pomógł im Odin, fastboot czy inne narzędzie do flashowania.

Edit 24.08: Ciągle czekam na te linki, rozmowy z twojego gimnazjum to nie jest wiarygodne źródło.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie może? Wystarczy poczytać ile ludzi już ujebalo tel przez recovery

Heh, spadłem z krzesła jak przeczytałem tego posta... Ty tylko wiesz to co ktoś napisał... Szkoda mi takich ludzi co tak robią ;) .

@LuK1337

Jak portniesz tego CMa to chętnie przetestuje, tylko postaraj sie żeby nie było full bugow (bt, wifi, siec kom itp).

Opublikowano

Heh, spadłem z krzesła jak przeczytałem tego posta... Ty tylko wiesz to co ktoś napisał... Szkoda mi takich ludzi co tak robią ;) .

@LuK1337

Jak portniesz tego CMa to chętnie przetestuje, tylko postaraj sie żeby nie było full bugow (bt, wifi, siec kom itp).

Aktualnie mam grupe testerów z Indii xD.

Jedynie co nie działa obecnie to audio + mic w rozmowach (działą z headsetem bluetooth), GPS i pokazuje baterie z znakiem zapytania podczas ładowania telefonu w momenecie gdy jest wyłączony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli to co prawie najważniejsze :P  Jak będzie wszystko działać (zwałszcza dialer [+ połączenia],smsy,gps,audio,wibracje i bluetooth) to wrzuć na forum.android.com.pl i daj tutaj znać (jak byś mógł, to podeślij wiadomość na priv ;) ).

PS: Mam nadzieje że CM12 też wyjdzie na granda neo :) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...