Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gothic 2 Noc Kruka Pomocy!

kkoondzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! :) 

Nie mogę włączyć Gothica 2: Noc kruka. Wszystko zainstalowane a gdy probuje wlaczyc gre nic... Pojawia sie jedynie w procesach. :(

Mam windows 7 32 bity. 

Caly dzien sie z tym mecze i nic. Nie mam procesu o nazwie "rundll.32". Probowalem rowniez wgrac pare patcherow ale z mizernym skutkiem. Zainstalowalem najnowsze sterowniki do mojej karty (geforce) i wciaz nic.

Proszę was o pomoc! :) 

Opublikowano

A masz orginalną gre czy sciągales? A moze noc kruka a gothic maja inne wersje sciagnij 2 oatche ake jeden to zwyklego a 2 do nocy kruka

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Ściagnalem, Sprawdzalem juz jak probuje odpalic G 2 bez Nk tez sie nie wlacza. Pod wstawka wszyscy pisza, ze dziala ale jak czytam co niektore fora to duzo osob ma ten sam problem co ja. ;/

Opublikowano

Może spróbuj przeinstalować grę ? Też tak miałem parę dni temu ,nawet na kompie brata ,a gdy przeinstalowałem to zaczęło działać.

1389013572-U595569.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Spróbuj reinstal lub odpal jako administrator może to coś zmieni ewentualnie choć wątpię możesz spróbować także odpalić z zgodnością windows xp serwice pack 3

Opublikowano

Hmm, a uruchamiasz z kompatybilnością? Spróbuj zrobić z windows xp, potem wyłączyć grę przez zamknij proces i z powrotem uruchomić naturalnie. Ew reset kompa. Mi pomogło i w końcu się uruchomiło, a potem nie miałem już żadnych problemów z uruchomieniem konta :)

Opublikowano

Ja u siebie mając ten problem "uruchamiałem" po prostu dwukrotnie G2, ponieważ sposób z usuwaniem procesu nie sprawdzał się w 100%. Niestety Gothic nie już grą leciwą i stąd te problemy dlatego zawsze lepiej mieć wgrany XP na wolnej partycji.

Opublikowano

Teraz już się systemów 32 bitowych nie używa. Uruchamiaj również grę jako Administrator. Jeśli masz oryginalną grę to musi działać. Widzę, że to jest bardzo stara gra. Wgraj starszy direct, na płycie z grą zazwyczaj jest to. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Dla twojej wiadomości systemy 32 bitowe dalej są używane... Instalacja starszego systemu na wolnej partycji pozwala uruchamiać starsze programy gdy nie działają nam one na naszym standardowym systemie.

Opublikowano

Dla twojej wiadomości systemy 32 bitowe dalej są używane... Instalacja starszego systemu na wolnej partycji pozwala uruchamiać starsze programy gdy nie działają nam one na naszym standardowym systemie.

Wiem o tym, ale do gier to mało kto ma systemy 32 bitowe. Z tego co wiem już BF3 na takim czymś się nie da odpalić, mój kolega własnie nie mógł. Ja autorowi tematu proponował bym zakup nowszych części gry, gdyż przynajmniej dla mnie instalowanie starszego systemu nie ma sensu, ale tą decyzję do podjęcia  zostawiam autorowi tematu. 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Znaczy BF3 dało się odpalić bo chodziło tu głównie o Direct który nie był wspierany na XP aczkolwiek po zmianie w plikach gra normalnie działa. Nie wiem niech autor spróbuje przeinstalować Gothica, dokładnie przeszuka procesy, spróbuje uruchomić z trybem zgodności (nie tylko XP) lub po prostu spróbuję dwukrotnie uruchomić grę i odczeka chwile. Swoją drogą G2NK tych problemów z uruchamianiem u mnie miała a wyłącznie czysta wersja Gothica.

Opublikowano

Na necie znalazłem że jak nie odpala ci sie gothic to po zamknięciu procesu rundll32.exe powinna sie automatycznie włączyć. Trzeba pamiętać żeby uruchomić grę dwa razy !!!

Opublikowano

Poza tym jedynym wyjsciem zeby zagrac w Gothic II pod windows 7 to wlasnie 32bit system. Musialem sobie odpuscic powrot do Bezimiennego przez jakis dobry rok, zanim zdecydowalem sie jednak zmienic system na 32bit. Wtedy gra nie ma problemow z soba, po prostu jesli cokolwiek jest nie tak, zwykle pomaga reinstall. 

leaderboard-3.png

Opublikowano

Poza tym jedynym wyjsciem zeby zagrac w Gothic II pod windows 7 to wlasnie 32bit system. Musialem sobie odpuscic powrot do Bezimiennego przez jakis dobry rok, zanim zdecydowalem sie jednak zmienic system na 32bit. Wtedy gra nie ma problemow z soba, po prostu jesli cokolwiek jest nie tak, zwykle pomaga reinstall. 

Nie masz racji. Mam Windowsa 7 Professional 64 bit i pierwsza jak i druga część tej gry działa bez problemu. Dziwnym trafem czasem gdy GII NK nie chce mi się włączyć to odpalam Chrome i o dziwo dopiero wtedy gra mi się włącza  o.O.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, czyli jednak problem z odpaleniem gry jest. Nie twierdze ze Gothic nigdy sie nie odpali na 64bit bo sam tak mialem, ale jednak potwierdziles, ze czasem moze byc z tym problem. Odpalenie jakiegos innego procesu zeby Gothic zaskoczyl to troche jak odpalanie komarka na zapych :) 

leaderboard-3.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tak kiedyś miałem :P

Spróbuj wejść w Menadżera Zadań i znajdź Rundi32 (zapomniałem nazwy ale coś tego typu)
Jak ja to usuwałem / zamykałem proces / to gothic normalnie się odpalał, itd itp.

Opublikowano

Próbowałeś reinstalacji albo cracka? 

PS: Czy na tym forum czasem nie odpowiada się na pytania osób mających piraty gier?   ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...