Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jg.Pz E-100 czy Ob.268?

Schaatz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie prosił bym o wypowiedzenie się na temat tych dwóch czołgów ponieważ mam dylemat co do wyboru jednego z nich. Wybór prosił bym o uzasadnienie. Dzięki z góry ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Są to dość inne czołgi, Ob. wali po 750, ma fajne camo i ok mobilność, a JgpzE-100 jest wielki, wali po ponad 1000 i ma mocny pancerz.

A Obiekt ma dość prostą linię dla nowicjuszy, więc jak jesteś nowy to bierz Obiekta.

Opublikowano

Ani jeden ani drugi. Jadzia nie jest przyjemna w graniu bo jest wolna i wielka. Object to już całkowicie 0 przyjemności z grania... Pocisk leci godzinę, słaby pancerz, TD czyli oczywiście brak wieży... np. na himmelsdorfie, żeby strzelić, musisz wyjechać cały zza rogu, zebrać strzał(na 90% przebiją), strzelić, wycofać... a np. taki e-100 który też wali po 750, zrobisz sides crappa, oddasz strzał... do tego masz szansę odbić i masz więcej hp... więc jaką przewagę ma ten object... wiem, że będziecie płakać, że to TD i że ma camo... jak lubicie stać na malinówce i czekać godzinę, aż ktoś się wyświeci to proszę bardzo. Tacy mnie najgorzej denerwują bo stoją w bazie i są bezużyteczni! htki walczą na hillu, ja medem przyjeżdżam na ich stronę (tam koło wody) a te barany w TD kampią... i kampią... i albo my wygramy medami i htkami grę i oni nie zrobią nic albo... my padniemy i oni zostaną 5vs15 i przeciwnicy zaczną jechać na nich i zrobią dmg ale to im i tak nic nie da bo już nie da się tego wygrać (tzw. bezużyteczny dmg)...  Natomiast jak chcesz mieć mocne działa i jakąś przyjemność z gry to lepiej zrób e-100 zamiast tych czołgów. a jak już chcesz wybierać z tych 2 to lepiej jadzia bo jak wyjedziesz, zbierzesz strzał (tutaj masz dużą szansę odbić) i oddasz za 1000 a nie za 750 :P

Opublikowano

Ani jeden ani drugi. Jadzia nie jest przyjemna w graniu bo jest wolna i wielka. Object to już całkowicie 0 przyjemności z grania... Pocisk leci godzinę, słaby pancerz, TD czyli oczywiście brak wieży... np. na himmelsdorfie, żeby strzelić, musisz wyjechać cały zza rogu, zebrać strzał(na 90% przebiją), strzelić, wycofać... a np. taki e-100 który też wali po 750, zrobisz sides crappa, oddasz strzał... do tego masz szansę odbić i masz więcej hp... więc jaką przewagę ma ten object... wiem, że będziecie płakać, że to TD i że ma camo... jak lubicie stać na malinówce i czekać godzinę, aż ktoś się wyświeci to proszę bardzo. Natomiast jak chcesz mieć mocne działa i jakąś przyjemność z gry to lepiej zrób e-100 zamiast tych czołgów. a jak już chcesz wybierać z tych 2 to lepiej jadzia bo jak wyjedziesz, zbierzesz strzał (tutaj masz dużą szansę odbić) i oddasz za 1000 a nie za 750 :P

Obiekt ma lepsze camo, mobilność, dpm, celność i wiele, wiele więcej, a jadzia tylko pancerz i dps. Obiekt to dobry czołg, ale zależy na jakiej mapie. W krzaczku zdziała cuda.

Opublikowano

Obiekt ma lepsze camo, mobilność, dpm, celność i wiele, wiele więcej, a jadzia tylko pancerz i dps. Obiekt to dobry czołg, ale zależy na jakiej mapie. W krzaczku zdziała cuda.

wiem co ma lepsze object i napisałem, że jeśli ktoś lubi tak grać (w krzakach...) (TFU kamperzy!!) to object jest lepszy... ale z takiej gry nie ma przyjemności i ja tym czołgiem jezdziłem z ht i walczyłem strzał za strzał... zbierałem za 400/500 a oddawałem za 750... i nie miałem złych wyników na nim... w krzaku bym miał jeszcze dużo lepsze ale bym wolał wcale nie grać w tą grę niż stać w krzakach... dlatego ja nie polecam tego czołgu i do takiej gry jak napisałem inne czołgi nadają się lepiej. Tak naprawdę do kampienia object też teraz się średnio nadaje bo pocisk leci godzinę i zanim doleci to się przeciwnik zdąży odsunąć. Kiedyś na cw przed nerfem go braliśmy a teraz ani razu na żadną mapę .

PS. jaka ta gra by była przyjemna bez arty i TD... walka wręcz, objeżdżanie medami :)

Opublikowano

PS. jaka ta gra by była przyjemna bez arty i TD... walka wręcz, objeżdżanie medami :)

Wtedy medy byłyby op, a HT'ki słabe.

Opublikowano

Jadzia do klocek. Rel 20 s, mucha w smole, zero zwrotności, pociski z WT.

Obj 268 to inna bajka. Rel 8 s I niżej, zwrotny, szybki I pociski jak w is,ach

Opublikowano

Jadzia do klocek. Rel 20 s, mucha w smole, zero zwrotności, pociski z WT.

Obj 268 to inna bajka. Rel 8 s I niżej, zwrotny, szybki I pociski jak w is,ach

hahahaha człowieku, 8s ładunku ? Chyba czołgi pomyliłeś.

ob 269 ma 13,90 esc ładunku.

Pociski jak w isach ? Wtf

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

hahahaha człowieku, 8S ładunku ? Chyba czołgi pomyliłeś.

ob 269 ma 13,90 esc ładunku.

Pociski jak w isach ? Wtf

Grałem na teście i było 7,69 nie wiem skąd, a pociski są jak w isach bo nie zapieprzają 1000000 km/s

Opublikowano

Mam Jadzie... I powiem Ci że czołg nie doceniany przez wiele osób... Ja nim często gram i sprawia mi frajde... Działo świetne.... ale bardzo powolny czołg strasznie...

Opublikowano

Mam Jadzie... I powiem Ci że czołg nie doceniany przez wiele osób... Ja nim często gram i sprawia mi frajde... Działo świetne.... ale bardzo powolny czołg strasznie...

Też mam, całkiem fajnie widzieć to 4-6k na bitwę, lecz dla mnie to rzadkość. Mam średni dmg koło 2,5k, sporo % wygranych całkiem fajny czołg, ale ma wiele wad. Ta mobilność jest koszmarna a działo... Ostatnio miałem bitwę - 5 strzałów w centuriona 7/1. 2 dingi i 3 strzały za 0.

Opublikowano

Też mam, całkiem fajnie widzieć to 4-6k na bitwę, lecz dla mnie to rzadkość. Mam średni dmg koło 2,5k, sporo % wygranych całkiem fajny czołg, ale ma wiele wad. Ta mobilność jest koszmarna a działo... Ostatnio miałem bitwę - 5 strzałów w centuriona 7/1. 2 dingi i 3 strzały za 0.

masz pecha a przeciwnik szczescie (podstawa tej gry)

moze to podobna sytuacja co z t34-2 napierw marudzisz ze to gowna a potem przekonujesz sie ze nie miales racji

860331433165800174608.png

Opublikowano

moze to podobna sytuacja co z t34-2 napierw marudzisz ze to gowna a potem przekonujesz sie ze nie miales racji

T-34-2 jest gównem, wydałem na to 50k free expa. Jadzia jest najsłabszym TD'kiem tego tieru. Jedyne zalety to pena, pancerz i DPS. To za mało.

Opublikowano

A ty oczyfka nie masz żadnego z tych czołgów...

Weź, każdy ma ciebie dość, głupoty w każdym temacie gadasz...

Jadzia jest czołgiem, który ma ciężkie pociski, małą prędkość wylotową pocisku. Tym sposobem prawie nic nie trafia na dalsze odległości. Do tego mnóstwo osób narzeka, że co drugi strzał to strzał za zero.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...