Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt Servera - Poszukiwania :)

barti11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Na początek krótka historia...;d  Kiedyś dużo grałem w tą gre, miałem dobre osiągnięcia ale gdy przyszła era mosowych hackerów to zakończyłem swoją karierę :/ Teraz niedawno powróciłem lecz widzę ze za dużo sie nie zmieniło więc  wpadłem na pomyśł zeby stworzyć własny server Warrocka.

projekt servera nazwałem:

avpng_esqxera.png

No i ruszyłem z tematem.. mam już wstęp, zainstalowane co trzeba, teraz pracuję nad stroną www. Ogolnie chodzi o to że potrzebuje ekipy bo samemu to i tak wszystkiego  nie zrobie.

Najpierw napiszę wam cos o sobie i co potrafię a potem kogo szukam i czego wymagam :)

Głównie zajmuję sie grafiką to jest moja strona dominująca również html itp..

-w photoshopie pracuje od wydania wersji 7 (2007r)

-Tworzenie i edytacja baz danych mysql itd..

-Zarządzanie serverami (zarządzałem juz serverami od www, vps aż po dedyki, ) mam również znajomości w tym temacie oraz ogólne ogarnięcie. 

-Zabezpieczenia z poziomu hosta strony www.

- i wiele innych zdolności ;d nie bede sie już rozpisywał bo sam nie jestem w stanie tego wszystkiego wymienić.

-tworzyłem już wiele gier przeglądarkowych via www oraz serverów z gier takich jak KalOnline czy gier typu sandbox.

Server oraz domenę i inne potrzebne rzeczy jestem w stanie zakupić na start. Aktualnie wszystko trzymam na kompie z dostępem publicznym do servera.

Posiadam dobry hosting stron www oraz pare domen ale raczej sie to nie przyda ;p

Poszukuję:

-Zeby ułatwić sobie pracę to kogoś od plików Warrocka, kogoś kto je ogarnia i potrafi z łatwością je edytować. (Sam je w dobrym stopniu ogarniam ale jeszcze nie to nie jest to co oczekuję ;d) 

-2 osoba od php ( to jako osoba dodatkowa bo mam znajomości i osoby które byłyby w stanie mi pomóc)

No to tyle chciałem wam przedstawić. Mam nadzieję że nie olejecie sprawy i ktoś zgłosi się na ochotnika :)

a tu mały screen z aktualnej pracy nad stroną :)  :

Przechwyt_esqxenp.PNG

Opublikowano

Powiem tak.. Na plikach publicznych nie postawisz dobrego serwera, który mógł by konkurować z Nexusem. Sam ostatnio mam ochotę stworzyć serwer ale chapter 1-2. Taki powrót do dobrych czasów. Gdybyś tworzył coś takiego, to mogę pomóc ewentualnie, jeśli myślisz o wysadzanym nowościami privie to nie mam ochoty na to i nie chcę Ci podcinać skrzydeł ale zamkniesz to szybciej niż otwarłeś.

P.S Skup się bardziej na serwerze, a nie na stronie, bo na stronę nikt nie pójdzie.. W sumie zastanawia mnie dlaczego nie szukasz żadnego kodera, który by Ci naprawił bugi, bo sama edycja plików do niczego nie prowadzi.. No ale chyba masz większe doświadczenie.

Opublikowano

Niestety, ale cvvaniaky ma stuprocentową rację w tym co napisał. Jeżeli chcesz brać się za projekt związany z prywatnym serwerem WarRock'a, potrzebujesz przynajmniej jednego dobrego programisty bądź ich kilkuosobowego zespołu, który napisałby ci własny rdzeń serwera gry oraz serwera logowania. Tworzenie serwera na publicznych plikach nie ma jakiegokolwiek większego sensu, gdyż jak wiadomo, każdy ma do nich nieograniczony dostęp, w wyniku czego zostały już one dogłębnie przebadane przez wielu koderów pod względem błędów i różnorakich luk. Wszystkim projektom, które teraz powstają w oparciu o pliki publiczne, a nie posiadają w swoim zespole doświadczonego programisty, nie daję osobiście więcej jak maksymalnie miesiąc czasu istnienia.

Wierz mi w to co napisałem, gdyż naprawdę wiem co ci przekazuję. Jeżeli chodzi o projekty związane z prywatnymi serwerami WarRock'a, to na tym forum jestem jedną z osób, która ma najwięcej do powiedzenia. Jak większości tutaj wiadomo, byłem jednym z administratorów największego serwera, który dotychczasowo powstał (mam oczywiście na myśli Montanę). Na chwilę obecną jestem jednym z głównych administratorów Nexus'a, o którym wspomniał mój przedmówca.

Opublikowano

Już cvvaniaky mi troche na ten temat zdał relacje. Cały czas zbieram informacje i ludzi, wspólnymi siłami już z cvvaniaky próbujemy coś działać i zobaczymy co da się zrobić bo jak wiadomo w kupie są większe szanse. Kontaktuję się jeszcze z jednym programistą i zobaczymy co wyniknie z naszej współpracy.

Opublikowano

Już cvvaniaky mi troche na ten temat zdał relacje. Cały czas zbieram informacje i ludzi, wspólnymi siłami już z cvvaniaky próbujemy coś działać i zobaczymy co da się zrobić bo jak wiadomo w kupie są większe szanse. Kontaktuję się jeszcze z jednym programistą i zobaczymy co wyniknie z naszej współpracy.

Pomijając fakt, że będziecie konkurencją dla mojego projektu, życzę wam jak najbardziej powodzenia w jego realizacji. Mam tylko szczerą nadzieję, że nie będzie pomiędzy nami jakichś niepotrzebnych sporów i wzajemnego uprzykrzania sobie życia. ^_^

Przy okazji mam dla was za***iście ważną radę... Postarajcie się jak najlepiej zabezpieczyć swoją bazę danych, bo ja wraz z moim rosyjskim przyjacielem - Siberią, dokonujemy w ostatnim czasie włamań do MySQL innych projektów. Kilka dni temu przejęliśmy pełną kontrolę nad bazą danych serwera projektu IslandWar, natomiast dzisiaj rozpoczęliśmy proces niszczenia projektu WarShock, którego zespół postanowił ukraść nam naszą stronę.

Chciałbym zaznaczyć, że ja nie będę wam w nic ingerował i postaram się od tego powstrzymać także Ivana (Siberię), ale potraktujcie to jako przestrogę tego, iż są osoby, które mogą jednak zechcieć tego dokonać.

Opublikowano

wiem wiem ze baza jest bardzo ważna. od strony www postaramy się zrobić wszystko zeby nie było żadnej bramki do sql ;) Trzeba pokazać ze Polacy też potrafią stawiać świetne servery jak to juz ukazaliśmy w innych grach :)

Opublikowano

Trzeba pokazać ze Polacy też potrafią stawiać świetne servery jak to juz ukazaliśmy w innych grach  :)

My już tego dokonaliśmy... Pierwszy działający i przede wszystkim grywalny serwer WarRock'a został stworzony przez polski zespół programistów. ;)

Opublikowano

Czy ja wiem czy ci się opłaca.. ciężko by ci nawet było przyciągnąć graczy ponieważ stoją już serwery i wątpie by ktoś z nich zrezygnował.. pod uwagę weźmy nawet projekt Kasmy i ekipy każdy już pewnie zostanie tam a nawet gdybyś postawił to sam wszystkiego nie ogarniesz... będzie ci trzeba dobrej ekipy a o taką to teraz bardzo ciężko

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...