Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z zacinaniem sie pc i nagłym blue screen.

D3monic

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem taki z komputerem że po prostu dysk wydaje takie dźwięki że aż uszy bolą co 2-3 sekundy i jak wyda ten dźwięk to lag, tak z 5 razy i nagle blue screen.

Miałem już tak ok 5 razy, miałem też tak na laptopie 1 raz ale już się nie powtórzyło.

Czy to może być coś z dyskiem nie tak czy trzeba reinstall systemu? ;/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@lolos11

W jakim sensie? xD

To to że pada to można się już domyslić ale czy te blue screeny go uszkadzają?

Czy po prostu np blue screen i już sam z siebie pada? Bo chodzi mi o to czy da rade jakoś te blue screeny naprawić.

@topic

Teraz nie mam już blue screen tylko tak że system nie reaguje na nic, tylko na przycisk resetu. :3

Opublikowano

@tevirafi

Nie wiem co tam dokładnie jest na blue screen bo nie patrzyłem. xD Ale jeśli jest te MEMORY_XXX_Management czyli wina ramu to po wyjęciu którejś z kostek ram która jest temu winna to nadal będą jeszcze blue screeny ?

@Edit

Dysk znowu wydawał te dźwięki że uszy bolą. Nie mogłem włączyć kompa.xD Wyjąłem i włożyłem dysk i nie mam już blue screenów tylko po prostu albo reset pc albo po prostu się zawiesi i te dźwięki z dysku idą. ;/

Opublikowano

Też tak miałem i powiem ci ze format nie pomagał po jakims czasie (2-3dni) tez tak sie dzialo. Wymienilem dysk i wszystko smiga. Jezeli blue screen i doczytasz sie gdzies  napisu NTFS to wina dysku, a jesli MEMORY_XXX_Management to wina kostek RAM-u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...