Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[14] Łukasz Piszczek

JameS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

485491408142526842150.jpg

Redakcja FIFA przedstawia Wam recenzję zawodnika:

Łukasz Piszczek!

#1 - Informacje dotyczące zawodnika

Imię: Łukasz.

Nazwisko: Piszczek.

Data urodzenia: 3 Czerwca, 1985 roku.

Państwo które reprezentuje: Polska.

Pozycja: Prawy Obrońca.

Wzrost: 184 cm.

Obecny klub sportowy: BvB - Borussia Dortmund.

#2 - Charakterystyka piłkarza w grze

315661408190110842150.png

Wzrost: 184cm

Lepsza noga: Prawa

Pracowitość w ataku: Wysoka

Pracowitość w obronie: Wysoka

Sztuczki: 3*

Słabsza noga: 3*

#3 - Zalety oraz wady:

ZALETY

- Szybkość

- Siła

- Główki (W obronie)

- Ustawianie się w ataku.

- Ustawianie się w obronie.

- Pracowitość 

- 3 * sztuczek jak na obrońcę

- Zawziętość

- Pracowity w obronie

- Często pomaga w ataku

WADY

- długie podania

- zwinność

- wizja na boisku

#4 - Recenzja piłkarza

Łukasz Piszczek, według mnie jest najlepszym prawym obrońcą w FUT.  Grałem nim od 10 ligi do 3 i powstrzymywał takich piłkarzy jak: Cristiano Ronaldo, Ribery, Hazard, czy też Neymar (90 ovr.).

Znacie moją opinię na temat tego zawodnika, a teraz przejdę do opisywana jego statystyk.

Zacznijmy od szybkości. Jak już wspomniałem pozwala mu ona dogonić każdego zawodnika. Nie sprawia mu problemu dogonienie CR7, czy też Ribery'ego. Drugą bardzo ważna rzeczą u tego obrońcy jest siła. Piszczek posiada jej w statystykach 80, lecz podczas gry wydaje się, że ma jej więcej. Potrafi nawet przepchnąć Ibrę. Dodam, że jego główki nie są jakoś specjalnie dobre. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym strzelił nim z gola główką.

I to by było na tyle z najważniejszych statystyk obrońcy. Jako osoba katująca w FIFA już od samej premiery mogę Wam zapewnić, że Łukasz Piszczek nada się do składu idealnie. Jest lepszy od Lahma, który ma overall 87. Napisałem w Wadach "Długie podania". Zapewne spytacie dlaczego? Otóż z mojego doświadczenia wiem, że Łukasz nie potrafił podać długiej dokładniej piłki. Po podaniu dłuższej piłki około 50% trafia do celu.

#5 - Podsumowanie

Ocena:

8/10

#6 - Pozostałe karty piłkarza w Ultimate Team

321551408190337842150.png

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Piszczek mimo, że po kontuzji zasługuje na upgrade na 84 - 85.Świetny PO, Lahm może mu buty czyścić ;)

21f0dgn.jpg

Opublikowano

"Dodam, że jego główki nie są jakoś specjalnie dobre. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym strzelił nim z gola główką."

Może dlatego że jest skrzydłowym obrońcą? dlatego że on nie wychodzi na rożne, tylko zostaje wtedy bardzo daleko z tyłu?

Super gracz, mam go w składzie i naprawdę dobrym plusem jest to, że jest szybki, potrafi grać w ofensywie i w defensywie. Strzały ma dobre jak na obrońce, zdarzy się że coś ustrzeli raz na xx meczy. ;)

Opublikowano

"Dodam, że jego główki nie są jakoś specjalnie dobre. Jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym strzelił nim z gola główką."

Może dlatego że jest skrzydłowym obrońcą? dlatego że on nie wychodzi na rożne, tylko zostaje wtedy bardzo daleko z tyłu?

Super gracz, mam go w składzie i naprawdę dobrym plusem jest to, że jest szybki, potrafi grać w ofensywie i w defensywie. Strzały ma dobre jak na obrońce, zdarzy się że coś ustrzeli raz na xx meczy. ;)

Właśnie jego zaletą jest szybkość. Ogólnie większość obrońców jest wolna ale posiada główki. Właśnie jego statystyki sa odwrotne. Chociaż w każdej lidze są szybcy boczni obrońcy włączający się do ataku. Takim napastnikiem w Bundes. właśnie jest Piszczek.

4043121350.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...