Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Chyba najgorszy problem jaki miałem ...

zenon33

Pytanie

Opublikowano

Otóż wczoraj siedziałem na necie i nagle zrestartował mi się komputer. Kiedy system się uruchomił i pisało zapraszamy to wyskoczyło mi tylko: your system has been locked, please, get the code. Próbowałem wchodzić nawet w tryb awaryjny (każdy) lecz ciągle wyskakuje to samo. Próbowałem nawet antywirusów lecz też nic nie skutkuje. Jedyne do czego mam dostęp to internet i uruchamianie programów (ściągniętych)

Prosze o jak najszybszą pomoc bo to bardzo ważne.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Huhu ^^

Log jest czysty, jeszcze tylko małe uwagi

- Nie pobieraj programów z dobreprogramy.pl, instalki.pl itd, tylko śmiecisz sobie komputer,

- Masz strasznie zasyfiony folder C:\Users\Dawid\Downloads\ plikami od torrentów, pousuwaj je, tylko śmietnik niepotrzebny robisz,

- Skoro masz Avasta to czemu masz go wyłączonego? Win Defender jest gorszym antywirusem od Avasta, jak nie lubisz avasta to go usuń, od siebie mogę polecić AVG.

Usuń ręcznie pliki o nazwie

-FRST.exe, FRST.txt, Additional.txt, Shortcut.txt, OTL.exe, OTL.txt, Extras.txt w OTL użyj opcji "sprzątanie" jeśli wywaliłeś ręcznie OTL'a to trudno ;p

oraz folder z dysku C

-FRST

Opublikowano

Okey. Zaraz wszystko usunę. Dziękuje ci za pomoc i za to, że jako jedyny chciałeś mi pomóc. Oczywiście naj. odp. się należy. ;d

Opublikowano

Prawdopodobnie jakiś wiruś (ransom etc) Poproszę Cię o zrobienie tylko logów FRST Poradnik dot. logów.

3 pliki które FRST wygeneruje wstaw na wklej.to, jeśli jakiś błąd wyskoczy to spróbuj na pastebin.com jeśli tam też coś nie będzie działać to wrzuć na speedy.sh.

Opublikowano

Dziękuje ci kolego. Otóż jak nacisnąłem fix to nagle zniknęło to okienko z tym komunikatem i jak zrestartowałem komputer to wszystko śmiga jak należy. Ubóstwiam cię ^^

Opublikowano

No ale to jeszcze nie koniec.. ;) To że OTL nie pokazał infekcji 0acc nie znaczy że nie ma jej w systemie :P Wykonaj nowy log FRST (odznacz opcje additonal oraz shortcut) i dostarcz fixlog

Opublikowano

Prawdopodobnie winowajcą tego co się dzieje w twoim systemie jest ten plik

- (Askarali Azimov) C:\Users\Dawid\AppData\Local\Temp\3582-490\tmp.exe

oraz ten wpis w autostarcie

- HKU\S-1-5-21-2531227257-3890973931-1995647330-1000\...\Winlogon: [shell] C:\Users\Dawid\AppData\Local\Temp\3582-490\tmp.exe [641160 2014-08-15] (Askarali Azimov) <==== ATTENTION

Fix będzie do 10 minut, nie podejmuj na razie innych akcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...