Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd podczas wypakowania plików

Paczuch

Pytanie

Opublikowano

Witajcie, otóż mam pewien problem podczas rozpakowania plików do folderu. Sprawa jest dla mnie nie jasna - pojawia się błąd który przerywa operację, tym samym mogę kontynuować lecz jak wiadomo nie będzie działać prawidłowo. A oto treść usterki:

Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy.

Pobrałem plik ponownie, lecz nadal to samo. W tym celu spróbowałem również użyć 7zip, który jak poprzedni program wyświetlił ten sam komunikat o błędzie. W takim razie co robić? Z góry Dziękuje.

10906.png

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamil40013
Opublikowano

Zrób kopię danych i sformatuj cały dysk.

I niby w czym ma mu pomóc format ?

W tym przypadku użyj MHDD z opcją full erase a potem remap dysku (czyli zerowanie)

Wszystko masz opisane na tej stronie:

http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/zerowanie-oraz-remap-bad-sektorow-dysku-programem-mhdd-t665.html

Oczywiście przed tym wykonaj backup wszystkich ważnych danych, gdyż zerowanie dysku kasuje wszystkie pliki z dysku.

Gość kamil40013
Opublikowano

W sumie myślę że jedynie wystarczy tylko sformatować dysk, gdyż zazwyczaj wszystko wcześniej działało. Ale mam jeszcze jedno pytanie - defragmentacja coś pomoże w tej sytuacji?

Dysk może zostać jeszcze wykorzystany jako magazyn dancyh, lub może zostać wykorzystany w dekoderze/nagrywarce. Ale strach trzymać dane na takim dysku o.O

Przy dzisiejszych cenach dysków lepiej kupić nowy i mieć spokój na parę lat.

Opublikowano

W przeniesieniu uszkodzonych sektorów do części serwisowej dysku.

Format potrwa krócej niż zerowanie, jest bezpieczniejszym rozwiązaniem i w razie "w" da się jeszcze przywrócić dane. 

Zerowanie zostawiłbym na koniec, żeby być w 100% pewnym, że trzeba kupić nowy dysk.

ㅈㅈ.

Opublikowano

W sumie myślę że jedynie wystarczy tylko sformatować dysk, gdyż zazwyczaj wszystko wcześniej działało. Ale mam jeszcze jedno pytanie - defragmentacja coś pomoże w tej sytuacji?

10906.png

Opublikowano

(pobierz go z oficjalnej strony a nie z dobrych programów czy innego tego typu gówna)

Jeżeli , strona dobreprogramy.pl to guwno dla ciebie to ja już sie nie wypowiem... ściągam tam każdy program i działa jak należy w porządku :) softonic to guwno bo wirusy  a co do autora: sformatuj dysk a dane na pendrive...

Opublikowano

W tym przypadku użyj MHDD z opcją full erase a potem remap dysku (czyli zerowanie)

Wszystko masz opisane na tej stronie:

http://forum.hotfix.pl/sprzet-komputerowy/zerowanie-oraz-remap-bad-sektorow-dysku-programem-mhdd-t665.html

Oczywiście przed tym wykonaj backup wszystkich ważnych danych, gdyż zerowanie dysku kasuje wszystkie pliki z dysku.

Czy Ty chcesz naprawić 300 bad sectorów? Ten dysk będzie tak wolny że system się godzinę będzie włączał.

Skopiuj ważne dane i wymień dysk, nie opłaca się tego ratować bo i tak w końcu padnie.

Opublikowano

masz 300 bad sectorów, nic tutaj nie pomoże oprócz kupna nowego dysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...