Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programowanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Na wstepie zaznaczam ze mam 13 lat, jestem uczniem klasy 1 gimnazjum. W duzej mierze wiaze swoja przyszlosc z programowaniem. Prosze sie powstrzymac od smiechow etc.

Zaczalem narazie pisac pierwsza powazniejsza strone w css+html. Kupilem Symfonie C++.

Poszukuje osoby ktora zostala by moim `mentorem` , gdyz nawet symfonia jest dla mnie poprostu b.trudna do ogarniecia, te wszystkie wyrazenia etc... Powiedzcie mi tez jakiego jezyka programowania teraz jest najlepiej sie uczyc ? Wazne by byl w miare przejrzysty, nie trudny do nauki składni i wyrazen oraz w miare logiczny dla 13 latka ;) no i oczywiscie by byl funkcjonalny! :P

Wracajac do sprawy mentora, to jesli by ktos byl taki fajny i mily i zgodzil by sie mnie pouczyc mnie troche chociazby przez GG, bylbym wniebowziety. Wytapane z androida wiec za ew. bledy z gory przepraszam.

Z gory dzieki ziomeczki;)

Opublikowano

O masz, też miałem 13 lat jak zaczynałem :E

Jeśli z symfonią masz problem, to spróbuj poszperać jakichś lżejszych tutków (z całą pewnością mniejszych i niekoniecznie wyczerpujących tematy) ale na sam początek powinno wystarczyć. Ja zaczynałem np. z pascalem i miałem taki fajny kurs "na szybko", gdzie gościu nie owijał w bawełnę tylko lekkim, łopatologicznym językiem wyjaśniał co jak i po co. Niestety to było miliard lat temu i te kursy już nie istnieją w wersji online dlatego musisz wykazać inicjatywę i guglować ile wlezie aż znajdziesz tekst, który do Ciebie przemawia. Co do samego języka, na początek próbuj każdego po trochu aż trafisz na taki, który zrozumiesz. Najważniejsze jest to, byś cały czas ćwiczył i się nie poddawał.

Jeśli chodzi o bycie Twoim mentorem, to możesz mi czasami pospamować jeśli czegoś nie rozumiesz ale staraj się w większej mierze działać samodzielnie.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...