Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kody startowe Minecraft (do 1.7.10)

Skr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby nie dało się bez terminala ...

Ale przyda się pewnie niektórym, bo z reguły obecnie widać, że początkujący programista C# i uzależniony gracz Minecrafta, często bierze się za zwykły launcher do gry, zamiast za coś większego jak np. własna gra. Przynajmniej jest z czego wybierać, choć już jest tego trochę za dużo.

Warto dopisać, żeby te kody wklejać do Visual Studio, bo mogą nie zadziałać w innych środowiskach (nie jestem pewny, czy we wszystkich można używać "MySettingsProperty.Settings").

Opublikowano

Jakby nie dało się bez terminala ...

Ale przyda się pewnie niektórym, bo z reguły obecnie widać, że początkujący programista C# i uzależniony gracz Minecrafta, często bierze się za zwykły launcher do gry, zamiast za coś większego jak np. własna gra. Przynajmniej jest z czego wybierać, choć już jest tego trochę za dużo.

Warto dopisać, żeby te kody wklejać do Visual Studio, bo mogą nie zadziałać w innych środowiskach (nie jestem pewny, czy we wszystkich można używać "MySettingsProperty.Settings").

Napisałem że kopiuj-wklej niewiele pomoże. Jaki terminal?

apple.png

Opublikowano

Napisałem że kopiuj-wklej niewiele pomoże. Jaki terminal?

Przyzwyczaiłem się do angielskiej, ogólnej nazwy - nie czepiaj się. Niech ci już będzie ten wiersz poleceń, polecenia (czy jakoś tak).

Da się wystartować Minecrafta odwołując się bezpośrednio do javy (bodajże pliku javaw.exe), więc nie wiem po co używasz "cmd.exe".

Opublikowano

Przyzwyczaiłem się do angielskiej, ogólnej nazwy - nie czepiaj się. Niech ci już będzie ten wiersz poleceń, polecenia (czy jakoś tak).

Da się wystartować Minecrafta odwołując się bezpośrednio do javy (bodajże pliku javaw.exe), więc nie wiem po co używasz "cmd.exe".

Jakbyś nie widział jest - JavaDir. Pierw się przyglądnij i miej jakieś pojęcie o czym mówisz zanim zwrócisz uwagę.

apple.png

Opublikowano

Proszę żebyś usunął kod z tego tematu, a jak nie poproszę administratora

Opublikowano

Gówno się dowiesz idioto kopiując kody ode mnie. Prosiłem wyraźnie nie dekompilować programu, ale żeś idiota więc nie pomyślałeś. Gówno wiesz co to jest JavaDir gościu mówił że można odpalać bezpośrednio jave bez konsoli, ale żeś idiota więc nie zrozumiałeś o co chodzi i podałeś JavaDir. Gówno wiesz o tym JavaDir to ścieżka do javy Downie. Jak chcesz coś udowodnić idioto to pisz........ Gówno udowodnisz, bo nawet nie masz pojęcia o FlatAlertBox Nawet nie wiesz jakie są My.settings'y. Gówno wiesz Gówno Gówno Gówno i jeszcze raz Gówno. Nawet przekonwertować z VB.NET na C# nie potrafisz bo kod jest zły teraz. Jesteś Zerem Idioto Zrób coś własnego!!!! link do tematu: http://www.mpcforum.pl/topic/1268057-nowy-minecraft-launcher-by-bremlol/

To nie jest twój launcher tylko ścieżki więc zamknij mordę  :) Po drugie twój pseudo launcher to przerobiony AtomLauncher

https://github.com/TrinaryAtom/AtomLauncher--CSharp

a tutaj bardzo podobne ścieżki od autora tego launchera:

http://www.minecraftforum.net/forums/mapping-and-modding/mapping-and-modding-tutorials/1571326-tutorial-how-to-launch-minecraft-programmatically

Jeśli chodzi o FlatAlertBox, jest to zwykłe powiadomienie w obrębie programu, gotowiec z szablonu który ściągnąłeś z internetu, tutaj My.Settings:

• ram
  • wersja
  • assets
  • nick

a tak na koniec:

45008630637143245419.jpg

I wypierdalaj z tego tematu  xD Myślę że się jasno wyraziłem. 

apple.png

Opublikowano

Niestety chciałem ci powiedzieć, że nie mam pojęcia o jakim launcherze mówisz bo z niego nie korzystałem :)

Nie wymieniłeś wszystkich my.settings.

Skąd wziąłeś JavaDir skoro tam było getjavainstallationpath() ?

Poza tym kod jest źle skonwertowany nie wszystko zadziała.

Po co brałeś ode mnie kod? Żeby narobić sobie kłopotów? Ten program ma prawa autorskie, więc już cię nie ma.

Proszę żebyś usunął kod ze swojego tematu.   :(

Opublikowano

Jakbyś nie widział jest - JavaDir. Pierw się przyglądnij i miej jakieś pojęcie o czym mówisz zanim zwrócisz uwagę.

Mam dla Ciebie smutną wiadomość - to raczej dotyczy Ciebie :(

Źle się zrozumieliśmy.

Moim zdaniem zamiast tego co Ty napisałeś, lub skopiowałeś skądś, lepiej jest zrobić tak:

Na początku, np. przy pierwszym uruchomieniu aplikacji wykonujemy taki kod:

private string GetJavaInstallationPath()
{
    string environmentPath = Environment.GetEnvironmentVariable("JAVA_HOME");
    if (!string.IsNullOrEmpty(environmentPath))
    {
       return environmentPath;
    }

string javaKey = "SOFTWARE\\JavaSoft\\Java Runtime Environment\\";
    using (Microsoft.Win32.RegistryKey rk = Microsoft.Win32.Registry.LocalMachine.OpenSubKey(javaKey))
    {
        string currentVersion = rk.GetValue("CurrentVersion").ToString();
        using (Microsoft.Win32.RegistryKey key = rk.OpenSubKey(currentVersion))
        {
            return key.GetValue("JavaHome").ToString() + "/javaw.exe";
        }
    }
}

Zapisujemy to w ustawieniach (chyba Properties.Settings), dajemy np. w menu ustawień aplikacji, czy gdziekolwiek indziej przycisk "Wykryj ponownie lokalizację javy", a także opcję podania własnej ścieżki.

A grę uruchamiamy w taki oto sposób:

Process.Start("lokalizacja pliku javaw",
Path.Combine("kod startowy"));

Bo w Twoim kodzie ten cały "kod startowy" jest otwierany w cmd.exe, a dopiero potem cmd otwiera Javę z tymi wszystkimi argumentami.

A można to zrobić bezpośrednio i od razu otwierać Javę. Taka optymalizacja :)

Opublikowano

Mam dla Ciebie smutną wiadomość - to raczej dotyczy Ciebie :(

Źle się zrozumieliśmy.

Moim zdaniem zamiast tego co Ty napisałeś, lub skopiowałeś skądś, lepiej jest zrobić tak:

Na początku, np. przy pierwszym uruchomieniu aplikacji wykonujemy taki kod:

private string GetJavaInstallationPath()
{
    string environmentPath = Environment.GetEnvironmentVariable("JAVA_HOME");
    if (!string.IsNullOrEmpty(environmentPath))
    {
       return environmentPath;
    }

string javaKey = "SOFTWARE\\JavaSoft\\Java Runtime Environment\\";
    using (Microsoft.Win32.RegistryKey rk = Microsoft.Win32.Registry.LocalMachine.OpenSubKey(javaKey))
    {
        string currentVersion = rk.GetValue("CurrentVersion").ToString();
        using (Microsoft.Win32.RegistryKey key = rk.OpenSubKey(currentVersion))
        {
            return key.GetValue("JavaHome").ToString() + "/javaw.exe";
        }
    }
}
Zapisujemy to w ustawieniach (chyba Properties.Settings), dajemy np. w menu ustawień aplikacji, czy gdziekolwiek indziej przycisk "Wykryj ponownie lokalizację javy", a także opcję podania własnej ścieżki.

A grę uruchamiamy w taki oto sposób:

Process.Start("lokalizacja pliku javaw",
Path.Combine("kod startowy"));
Bo w Twoim kodzie ten cały "kod startowy" jest otwierany w cmd.exe, a dopiero potem cmd otwiera Javę z tymi wszystkimi argumentami.

A można to zrobić bezpośrednio i od razu otwierać Javę. Taka optymalizacja :)

Koleżko, ale ja nie napisałem że to jest gotowe. Napisałem też jasno że kopiuj-wklej nic nie da. To przerobione gówno z AtomLaunchera, takie jak u tego dzieciaka BremLOL'a. Jedynie co to można właśnie te ścieżki z tego wziąć. Czytajcie k***a ze zrozumieniem  8S

Niestety chciałem ci powiedzieć, że nie mam pojęcia o jakim launcherze mówisz bo z niego nie korzystałem :)

Nie wymieniłeś wszystkich my.settings.

Skąd wziąłeś JavaDir skoro tam było getjavainstallationpath() ?

Poza tym kod jest źle skonwertowany nie wszystko zadziała.

Po co brałeś ode mnie kod? Żeby narobić sobie kłopotów? Ten program ma prawa autorskie, więc już cię nie ma.

Proszę żebyś usunął kod ze swojego tematu.   :(

Po co mam wymieniać wszystkie settingsy? Jesteś k***a wielki!  :) Jeśli chodzi o ten JavaDir, faktycznie, nie doczytałem. Nie kolego, to co tu jest nie ma praw autorskich. A prosi się świnia. Pozdrawiam  :ninja:

apple.png

Opublikowano

@BremLOL

Wszystko super, tylko przydałoby się jeszcze, żeby zaciemnianie kodu dawało zamierzone efekty, czyli w jakiś sposób zabezpieczało  :)

Ale tego niestety nie robi, nadal kod można zdekompilować, choć co prawda ciężej będzie go odczytać człowiekowi - ale od czego są takie programy jak Salamander .NET Decompiler, czy Xenocode Fox Code Analyzer, które sobie z tym radzą?

Czy flamewar nie jest czasem zabroniony na MPCForum? Bo wydaje mi się, że za to bany na czas lecą.

@Skr.

Kod taki średni, można by było go napisać znacznie lepiej...

3657428369.png
Opublikowano

@BremLOL

Wszystko super, tylko przydałoby się jeszcze, żeby zaciemnianie kodu dawało zamierzone efekty, czyli w jakiś sposób zabezpieczało  :)

Ale tego niestety nie robi, nadal kod można zdekompilować, choć co prawda ciężej będzie go odczytać człowiekowi - ale od czego są takie programy jak Salamander .NET Decompiler, czy Xenocode Fox Code Analyzer, które sobie z tym radzą?

Czy flamewar nie jest czasem zabroniony na MPCForum? Bo wydaje mi się, że za to bany na czas lecą.

@Skr.

Kod taki średni, można by było go napisać znacznie lepiej...

Nie jest mój, mówię że to ścieżki od BremLOL'a a ten wziął je z AtomLaunchera. Czego jeszcze nie rozumiecie?  :mellow:  :D

apple.png

Opublikowano

dobra skończcie już...

Co do kodów: komuś się przyda na 100%

Co do @1361622928-U485574.pngBremLOL to niestety ale zaciemnianie kodu ma średnie zastosowanie, to tylko utrudnia połapanie się w zdekompilowanym kodzie, także chcąc nie chcąc Twój program można nadal dekompilować, na to rady nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...