Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze VPS.

Alien7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pluginy które mam zainstalowane to:

Vault, WorldEdit, iConomy, WorldGuard, TreeAssist, Essentials, dynmap, ChestShop, EssentialsChat, EssentialsProtect, EssentialsSpawn, EssentialsAntiBuild

renderinterval w pluginie dynmap mam ustawione na 43200 sekund czyli co 12 godzin aktualizuje mapę. Pingowanie samego serwera VPS na którym jest 2 rdzenie 1,8 GHz, 3GB ramu, 50GB dysku SSD - ping 16ms, max 22ms po 20 minutach ciągłego pingowania. Support dosłownie nie może mi pomóc bo sam VPS chodzi bardzo dobrze. Jedynie serwer minecraft mnie laguje. Sam serwer mam od ponad 2 miesięcy i dopiero drugi dzień mam problem z lagami na minecraft. Gramy ze znajomymi (max 5 osóB). Zużycie ramu około 1,5 GB (dynmap powoduje duże zużycie ramu, bo tak to było by pewnie z 700 MB).

Miał ktoś może podobny problem i zna rozwiązanie? VPS kupowany byl na mintshost

Opublikowano

Jutro będę testował cały dzień i dam znać czy pomogło wyłączenie mapy.

@Edit

Nie muszę testować cały dzień. Teraz wyłączyłem dynmap i sprawdziłem jak działą serwer. Co dosłownie 2-5 minut owce przestają się ruszać, a wiadomości z czatu pojawiają się po 5 sekundach.

Opublikowano

Według mnie powinieneś sprawdzić dynmape i treeasist. Te pluginy mogą być za to odpowiedzialne.

Pomogłem? Liczę na LIKE :D

Opublikowano

Po wyłączeniu treeassist w ciągu 5 minut dwa razy pojawiło się typowe info "can't keep up ............. running ~3000 ms". Brakuje mi już pomysłów, bo 3 dni temu serwer działał normalnie, pingi na VPS były jakie są. Tylko nagle sewer minecraft oszalał.

Opublikowano

24319929784597504579.png

Obecnie tak wygląda sytuacja. Dynmap, TreeAssist są wyłączone. Zużycie ramu to 800 MB. Konsola serwera nie przechwytuje wszystkich opóźnień. W momencie jak robiłem screena to nikogo nie było na serwerze.

Opublikowano

49158293818805549498.png

Bez pluginów na dzień dobry. Dodatkowo MCEditem pomniejszyłem mape ponad 5 krotnie, bo była ogromna. Teraz to jest bardzo mały teren.

Jak na tym obrazku:

vmwrvm.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem , usuń wszystkie pluginy i zainstaluj je od nowa!

Wrzuć te co potrzebujesz ale bez folderów żeby na nowo ci się plg zrobiły ;)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Ale bez pluginów jest to samo. Od razu po włączeniu serwera bez pluginów miałem 11 sekund opóźnienia. Poczekam jeszcze na odpowiedź supportu, bo na TS3 i Apache też są lagi. Dałem link koledze do mapy i w momencie jak wszedł to akurat trwał 12 sekundowy lag. Stwierdził że strona nie działa, powiedziałem żeby odświeżył i wtedy już nie było laga, zaskoczyła. A na serwerze minecraft pojawiła sie informacja że jest opóźneinie 12 sekund. Z tym że gdy pinguje programem WINMTR czy też systemową konsolą to ping zawsze wynosi 16ms co jest dziwne.

Opublikowano

Hmmmmm..... To prawdopodobnie wina hostingu jest. Napisz do jakiejś obsługi klienta czy coś.

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

Opublikowano

Nie DDoSują Cię czasami?

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

VPS nie nadaje się do Minecrafta. Pewnie inna osoba na tej samej maszynie-matce generuje spore obciążenie i cierpią na tym pozostałe serwery... W dodatku to mało znany hosting więc mogą np. upychać na jedną maszynę więcej vpsów niż jest ona w stanie udźwignąć (overselling)

Opublikowano

Lagów już nie ma. Nic nie robiłem, support twierdzi, że to nie była ich wina. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...