Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

darkorbit 3d concept

INFINITYxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam narodził mi się pomysł aby zrobić darkorbit w 3d w unity zaplanowałem wszystko jak by to wyglądało

kto by nie chiał pobić grupowo kubika w 3d ?

lub ruszyć w bój na 4-4

albo napaść inną firme

epickie bitwy w 3d

potrzebuje programiste unity

oraz kontakt do twórcy tych modeli z yt :)

co wy myślicie o takim darkorbit ?

PSlqjGC.png

Opublikowano

Kontakt do twórcy tych modeli to wystarczy mu na yt napisać.. Możliwe, że znajdziesz go jeszcze gdzieś na PL1. Kiedyś pisałem do niego, ale wątpię, żeby miał jeszcze te pliki.. W końcu filmik ma 5 lat.. Wiem natomiast, że robił te wszystkie statki w w programie blender, a potem bawił się nadając im animacje.. I jeszcze taka sprawa, że raczej wątpię, że ktoś zrobi Ci to za darmo. W dodatku pewnie też nawet po zapłaceniu mało kto podjąłby się tej pracy, ponieważ po 1 musiałby znać darkorbit, no bo inaczej się nie da i po 2 ta gra łamałaby prawa autorskie.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

hmh... znam troszke c# a on jest w Unity

najpierw sie wytestuje i dam ci znać czy sie nadam :P

nigdy nie pisałem gier 3D więc nie wiem :(

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

@UridiumWars_ADM Nie stworzył, ale ma do tego prawa autorskie. To tak samo ja mogę zrobić od nowa golca tak, żeby był prawie identyczny i różnił się jedynie 1 pikselem... I wtedy już  nie będę łamał praw? Mogą Cię pozwać czy Ty to zrobisz czy Ty to ukradniesz. Nie wiem jak mam to wytłumaczyć... Myślę, że BP znalazło  by milion powodów, jeśli ta gra przybrałaby na popularności (a na pewno tak by się stało).

@mati7344 Mam nadzieję, że coś Ci się uda zrobić ;)

A tak wgl. to jestem ciekawy czy w tej grze battlestar Glactica Online dałoby rade podmieniać pliki charlesem xD

A i co właśnie zauważyłem. Oni też robili grafiki 3D darkorbit. Wystarczy zobaczyć na zwiastun gry.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

Takie coś byłoby epickie, z chęcią wróciłbym wtedy do DO(oczywiście do tego 3d).

Wątpię że autor tych filmików ma jeszcze te pliki.

Co do Battlestar Glactica Online - imo strasznie słaba gra, nie polecam.

Mam nadzieję że to wypali mimo wszystko, powodzenia(ale w to jakoś wątpię) :D

76561198053546969.png

Opublikowano

Napisze to w ten sposób.. Jeśli uda wam się napisać grę w 3D która będzie taka jak darkorbit (albo chociaż w 20% podobna). To te statki 3D to jest w porównaniu z tym nic. Więc według mnie zacząć powinniście od stworzenia silnika ;) A potem najwyżej obejrzeć 20 poradników do blendera i stworzyć w nim te modele 3D.

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

na sillnik ja bym wybrał unity3d

edox moge zostać programistą w tym projekcie,ale musze sprawdzić swojego skilla i zapoznać z unity :P

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

pomysł do bani... jeśli był by w 3d i grało tyle osób co w normalne DO  to nikt by nie pobił kubików bo lagi by straszne były. @UrdiumWars_ADM ty najpierw coś zrób a nie rób nadziei innym...

Opublikowano

Haha, ten gość po prostu chciał, żeby ktoś mu zrobił grę w Unity, by mógł na tym zarabiać, jprdl.

Opublikowano

Człowieku... Chcesz grę w 3D unity nie mając o nim pojęcia? Pomysły to każdy może dawać a robić ni ma komu.. Tak już widzę jak napiszcie gre w 3d. POZDRAWIAM :D :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...