Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wygrana licytacja na Allegro.

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Kilka godzin temu zalicytowałem kartę graficzną. Chciałem wycofać się i napisałem do sprzedającego powód. Niestety 0 odezwu i kilka minut temu wygrałem tę licytację. I co teraz? Muszę ją kupić? Ile mam na to czasu? Co jeśli jej nie zamówię teraz?

4043121350.png

Opublikowano

Oczywiście sprzedawca może się na to nie zgodzić?

On nie ma nic do gadania. Nawet jak podpiszesz jakas umowe to w ciagu 10 dni mozesz bez konsekwencji zrezygnoeac, takie prawo : )

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Właśnie strasznie boję się że to był trefny sprzęt bo normalnie ta karta chodzi grubo ponad 300 zł, a tu przez ponad tydzień tylko jedna osoba licytowała za 250. Ja dałem 255 i potem nie wiedziałem co zrobić :/

4043121350.png

Opublikowano

jezu człowieku , czytaj regulaminy allegro

ZAWSZE MASZ MOŻLIWOŚĆ REZYGNACJI Z ZAKUPU BEZ WZGLĘDU CO WYPISUJE OSOBA SPRZEDAJĄCA . takie jest prawo i nikt nie zabroni z niego skorzystać

napisz zę rezygnujesz zakupu , wygrywa następna osoba która licytowała. jeśli coś innego mówi ten co sprzedawał  to usiłuje cie oszukać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Napisz do niego, że się rozmyśliłeś z kupna i tyle, najwyżej to Ci wystawi negatyw. Masz dowód wysłania wiadomości, jak się nie odezwie piszesz do Allegro... Chociaż jak zauważy brak w płaty to pewnie sam napisze. xD

Tylko do wyboru jest także zapłata przy odbiorze. O ile się nie myle to przedpłata kurier to 35 zł, a przy odbiorze kurier to 30 ;) I właśnie ja chciałem przy odbiorze bo nie chce mi się robić przelewu i nie każdemu ufam.

Sam już nie wiem. Na allegro zawsze bezpieczniej ale na tablicy.pl ludzie sprzedają taniej chociaż tam można dostać uszkodzoną.

PS: Allegro coś może zrobić jeśli w aukcji koleś napisał że karta 100% sprawna, a okaże się że jest uszkodzona?

4043121350.png

Opublikowano

Ale kombinujesz. Dziwie się, że tobie jeszcze konta na allegro nie zablokowali...

Jak coś zlicytowałeś, to musisz zapłacić.

Opublikowano

Ja zawsze, jak coś "przypadkowo" zalicytowałem. I wygrałem, aukcje to po po prostu, nie kupowałem tej rzeczy. Najwyżej, dostałem ostrzeżenie.

Zbyt późno dowiedziałem się że do tej karty muszę wymieniać zasilacz. Jak dostanę odpowiedź od sprzedającego to się więcej dowiem co on o tym myśli.

4043121350.png

Opublikowano

Człowieku piszesz, że rezygnujesz i tyle co moze ci zrobic? najwyzej ci negatywa wystawi, a nawet jak przyjedzie kurier to mu nie otworzysz i tyle. xD

Opublikowano

Człowieku piszesz, że rezygnujesz i tyle co moze ci zrobic? najwyzej ci negatywa wystawi, a nawet jak przyjedzie kurier to mu nie otworzysz i tyle. xD

Wiesz, niektórzy kurierzy wchodzą do domu bez pytania :D

4043121350.png

Opublikowano

nie wystawi negatywu tylko odwoła aukcję jeśli nie chce płacić prowizji , czyli sprzedający otworzy spór i będzie się starał o zwrot prowizji. jeśli kupujący potwierdzi przyjęcie sporu transakcyjnego sprawa zostanie zamknięta a kupno wycofane 

nikt nie może wysłać kuriera bez zgody na taką zapłatę kupującego !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Okay, dzięki za info. Ja jeszcze zobaczę czy sprzedawca odpisze. Jeszcze jedna osoba licytowała także zobaczymy. Dzięki wielkie. :)

4043121350.png

Opublikowano

To co ty drzwi nie zamykasz?

Zależy których, bo mieszkam z rodzicami i jak oni wychodzą do pracy to jedne muszą być otwarte.

4043121350.png

Opublikowano

albo jeszcze na dodatek masz kota a nie psa i jeszcze nie nauczył się drań szczekać na kurierów :P

p.s. wszelką korespondencję albo prośby, zapytania  o wycofanie pisz przez allegro a nie ze swojej poczty , to najważniejszy dowód że prosiłeś o wycofanie  w razie sporu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie wal po gaciach ;D

Dostaniesz najwyżej ostrzeżenie na allegro ( jak ja kilka razy ) i na tym się skończy.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

ostrzeżenie dostanie na pewno ;) , jeśli to jedno z pierwszych przejmować nie ma się czym bo się i tak zniweluje po jakimś czasie i będzie czyste konto , dopiero po kilku dostaje się blokadę konta

p.s. w ogolę system dawania ostrzeżeń jest dziwny, sam dostałem za kupowanie jednego przedmiotu na kilku aukcjach od jednego użytkownika ( zamiast wystawić kilka przedmiotów na jednej aukcji , wystawił kilka aukcji z jednym przedmiotem )  za spamowanie aukcji :/ , ale wycofano jak kupiłem wszystkie wylicytowane

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie panowie, ja pierwszy raz coś licytowałem. Ogólnie tylko kupuje tam pomniejsze rzeczy. Zalicytowałem kartę bo wydawała się dobrą ofertą i bardzo poniżej ceny. Ale potem dowiedziałem się że z moim sprzetem nie idzie tego uciągnąć ;/

Pierwsze ostrzeżenie o ile wogóle dostanę :)

4043121350.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...