Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skuter- jazda na gape

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ilu z was jeździ motorem/skuterem bez dokumentów? W sesnsie.. braku prawa jazdy?
Złapała was kiedyś policja? często policja sprawdza? nawet jak jadę przepisowo?

Opublikowano

Zależy ile masz lat. Z tego co wiem można/możnabyło jeździć na sam dowód jeśli ma się powyżej 18 lat. Jak jedziesz przepisowo to masz szansę że Cię nie zgarną. Ale jesli Cię złapią to dostaniesz mandat.

4043121350.png

Opublikowano

Zależy ile masz lat. Z tego co wiem można/możnabyło jeździć na sam dowód jeśli ma się powyżej 18 lat. Jak jedziesz przepisowo to masz szansę że Cię nie zgarną. Ale jesli Cię złapią to dostaniesz mandat.

No już tych przepisów nie ma. ;/

A konsekwencji jestem świadom :P jakieś 500 stówek mogą trzebnąć :x

@Edit 5 stówek. literówka.

Opublikowano

Jeśli jest niepełnoletni to mogą założyć mu sprawę w sądzie, wtedy jego rodzice zapłacą niezłą sumkę. Na zwykłym mandacie się to nie kończy.

Z własnego doświadczenia wiem, że jak jeździsz przepisowo to jest mała szansa, że Cię zgarną, mi się zawsze udawało tego uniknąć. W większych miasta to jeszcze mniejsze szanse.

Opublikowano

A kolega nie podał wieku w profilu także Ciężko sądzić. Ja osobiście mandatu nie złapałem ale ostatnio wogóle nie jeżdzę.

4043121350.png

Opublikowano

A kolega nie podał wieku w profilu także Ciężko sądzić. Ja osobiście mandatu nie złapałem ale ostatnio wogóle nie jeżdzę.

15.

Opublikowano

Jakby miał powyżej 18 lat to nie musiałby zakładać tego tematu, bo z dowodem możesz jeździć motorowerem bez prawka.

Opublikowano

Jakby miał powyżej 18 lat to nie musiałby zakładać tego tematu, bo z dowodem możesz jeździć motorowerem bez prawka.

A to motorower to jest skuter? Mój tata jeździ na dowód ale teraz już nie można chyba.

4043121350.png

Opublikowano

Mam 15lat. Ogólnie to może by się nabrali na dowód tymczasowy xD
Ogólnie to nie wiem po co jest osobna karta na skuter i na rower. Tam jest tylko silnik a wszystko to samo..

Opublikowano

Mam 15lat. Ogólnie to może by się nabrali na dowód tymczasowy xD

Ogólnie to nie wiem po co jest osobna karta na skuter i na rower. Tam jest tylko silnik a wszystko to samo..

W mojej karcie rowerowej jest, że masz pieczątkę na rower, a obok na motorower, jedyna pieczątka i po problemie, ale lepiej się z tym nie bawić. Jakbyś jeździł zgodnie z przepisami to raczej Cię nie zatrzymają.

Opublikowano

W mojej karcie rowerowej jest, że masz pieczątkę na rower, a obok na motorower, jedyna pieczątka i po problemie, ale lepiej się z tym nie bawić. Jakbyś jeździł zgodnie z przepisami to raczej Cię nie zatrzymają.

Na wsi jak trafi na patrol to jest duża szansa że go złapią. W mieście gdzie jest duży ruch to go pominą. Chociaż jak zobacza że jest młody to będą łasi na kasę.

4043121350.png

Opublikowano

Mam tak samo w tej karcie.

Opublikowano

Na wsi jak trafi na patrol to jest duża szansa że go złapią. W mieście gdzie jest duży ruch to go pominą. Chociaż jak zobacza że jest młody to będą łasi na kasę.

Na wsiach rzadko są patrole, chyba, że coś się dzieję - wtedy przyjeżdżają.

Mam tak samo w tej karcie

Mówię, ale nie warto w to się mieszać. Jak się dowiedzą, że to podrobiłeś, czy coś, to jeszcze większą karę dostaniesz.

Opublikowano

Na wsiach rzadko są patrole, chyba, że coś się dzieję - wtedy przyjeżdżają.

Mówię, ale nie warto w to się mieszać. Jak się dowiedzą, że to podrobiłeś, czy coś, to jeszcze większą karę dostaniesz.

Ale może jakoś tę pieczątke bym sobie załatwił zeby mi ktos podbil :D Nie chodzi o podrabianie xD

Opublikowano

Próbuj, próbuj. Jakbyś miał tą pieczątkę, to nie miałbyś się o co martwić. Wsiadać i jechać.

Dzięki za pomoc. :) Jaki lecą.

Opublikowano

No już tych przepisów nie ma. ;/

A konsekwencji jestem świadom :P jakieś 500 stówek mogą trzebnąć :x

500 stówek= 50 tysięcy, polski i matma się kłania

sprawdzają rzadko, prawie w ogoloe

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...