Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia - białko itd.

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam prawie 17 lat i od 3 miesięcy chodzę na siłownie, przez co postanowiłem pobawić się z białkiem. Zainteresowała mnie ta oferta - OSTROVIT WPC 80.eu (nie mogę wkleić linku - coś z telefonem) i pytanie brzmi - czy to mi nie zaszkodzi? Jak to dawkować? Napisane jest, że porcja składa się z 30 g, i to jest 3 razy dziennie, czyli rozumiem, że w niecałe 12 dni mam zjeść tego kilogram? Chciałbym, aby ktoś kto się w to bawi opisałby mi co i jak - pogadam jeszcze z trenerem przy najbliższym treningu

Opublikowano

Białko jest substancją naturalną , w jaki sposób miało by Ci to zaszkodzić?

Jeżeli ćwiczysz 3 miesiące to żadne suple nie są Ci potrzebne, pamiętaj że siłownia do 90% diety i 10% ćwiczeń.

Masz ułożoną dietę?

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Takie coś kupujesz jak masz braki w diecie i chcesz tym to zapełnić.

Dla Ciebie pewnie jeszcze to nie potrzebne...

Opublikowano

No ale czasami ono nie powoduje przy okazji szybszy wzrost mięśni? Tak, mam ułożoną dietę.

Nawet jak w diecie będziesz miał o wiele wiecej np. białka niż powinieneś mieć to i tak nie pomoże ;)

Opublikowano

Nie polecam Ci tego, takie rzeczy spożywa się, jak masz braki w diecie. Tylko będziesz sobie tym zapychał organizm, a nic to nie pomoże.

07474384552300854516.jpg

Uciekając od siebie, nie staniesz się wolny.

Opublikowano

Cześć, mam prawie 17 lat i od 3 miesięcy chodzę na siłownie, przez co postanowiłem pobawić się z białkiem. Zainteresowała mnie ta oferta - OSTROVIT WPC 80.eu (nie mogę wkleić linku - coś z telefonem) i pytanie brzmi - czy to mi nie zaszkodzi? Jak to dawkować? Napisane jest, że porcja składa się z 30 g, i to jest 3 razy dziennie, czyli rozumiem, że w niecałe 12 dni mam zjeść tego kilogram? Chciałbym, aby ktoś kto się w to bawi opisałby mi co i jak - pogadam jeszcze z trenerem przy najbliższym treningu

@1361622928-U485574.pngForEin Dokładnie tak jak napisał.

Białko nie jest w żaden sposób szkodliwe ale używa się go do uzupełnienia diety, a nie jak np. kreatyny.

Opublikowano

Czyli co? Nic mi to nie da? Musiałbym zabrać się za jakąś kreatyne?

A co ci miało dać białko w proszku ? To jest to samo jakbyś zjadł sobie kurczaka, ono służy tylko żeby dopełnić dietę. A kreatyne jak chcesz to bierz, ale jak robisz masę. Polecam mono.

Opublikowano

Nie pierdolcie, na start można mu dać bez problemu kreatynę (monohydrant na pierwszy cykl a potem jabczan), sam brałem i kończę w sumie pierwszy cykl, efekty są o wiele lepsze.

Do tego polecam BCAA na regenerację, nie będziesz odczuwał aż tak zakwasów. Nie bierz gówien typu HMB, hmm co by tu jeszcze - białko polecam, tyle nie jedz za dużo i obliczaj dokładnie, bo Ci wyskoczy coś w stylu wysypki (skazy białkowej etc..) przerabiam to teraz i zrezygnowałem na chwile z białka.

A i pij cholernie dużo wody - co najmniej 2/3l nie licząc wody pitej na siłowni.

Opublikowano

Nie pierdolcie, na start można mu dać bez problemu kreatynę (monohydrant na pierwszy cykl a potem jabczan), sam brałem i kończę w sumie pierwszy cykl, efekty są o wiele lepsze.

Do tego polecam BCAA na regenerację, nie będziesz odczuwał aż tak zakwasów. Nie bierz gówien typu HMB, hmm co by tu jeszcze - białko polecam, tyle nie jedz za dużo i obliczaj dokładnie, bo Ci wyskoczy coś w stylu wysypki (skazy białkowej etc..) przerabiam to teraz i zrezygnowałem na chwile z białka.

A i pij cholernie dużo wody - co najmniej 2/3l nie licząc wody pitej na siłowni.

Przeczytaj PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stary zapytaj się na forum kfd bo tutaj Ci tylko pierdolą.

Możesz kupić białko - nie zaszkodzi Ci ale bardzo dużo Ci nie pomoże bez dobrej diety. Najlepiej spożywać 3 razy dziennie. Tuż po przebudzeniu i przed i po treningu. i nie pijesz kg dziennie ;o  tylko 90 gram dziennie. 30 gram to jedna porcja rozpuszczasz w 200ml mleka/wody

Opublikowano

Jak to najlepiej brać 3 razy dziennie? Można brać maksymalnie 3 razy dziennie. Białko stosuje się według braków w diecie, ja przykładowo gdy rano mam mało czasu robię sobie owsiankę i do tego pije białko (polecam WPC KFD dobre i tanie) ale gdy czas mam wole sobie zrobić jeszcze jajecznice czy coś innego co dostarczy białka. 

Opublikowano

Ja ćwiczę już 4 lata, i powiem Ci szczerze, że jeżeli chcesz już ćwiczyć to miej chociaż ten rok stażu i dopiero po tym okresie zacznij brać jakiekolwiek suple. Dopiero zaczynasz, więc to jest nieopłacalne, jak na razie walnij sb jakąś dietkę ułożoną z głową i ćwicz :). Czy białko szkodzi? Niby nie, niby tak. Jakby nie patrzeć to jest tak jakby ,,naturalne" bo co może być z tym białkiem? Lecz pamiętaj że nie jest to zrobione naturalnie tylko w proszku, więc zawsze coś tam szkodzi. 

@Ray wodę się pije przy KREATYNIE, i to nie to że sam pijesz tylko tak ona działa że ,,NABIJASZ" się wodą. Ciągle masz pragnienie i pijesz większe ilości niż kiedykolwiek. Pamiętając też że z tym leci WAGA CIAŁA, ale spokojnie gdy już skończysz brać woda z ciała ,,wylatuje". 

6222704500-1434194730.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...