Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zasięg routera.

mario22455

Pytanie

Opublikowano

Hej hej, tym razem to ja potrzebuje pomocy :P Otóż kupiłem sobie wczoraj nowy router TP link z antenką 5dbi lecz są z nim same problemy. Mój główny router to NetiaSpot (tak, to małe czarne pudełko). Jest on podpięty do linii telefonicznej, do niego podpięty jest komputer, dekoder CP oraz nieszczęsny TP LINK. Sprawa wygląda tak że TP LINKa ustawiłem na środku pierwszego pietra domu, na szafie ok. 2m  i na piętrze jego zasięg jest okej ale gdy zejdę na parter i stanę nawet w miejscu gdzie ten router stoi na piętrze to zasięgu brak... Router ten kupiłem właśnie z myślą by objął on parter lecz nie wiem czemu nie daje on rady.. Jakieś pomysł lub propozycje jak to naprawić? 

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

repeater ( extender ) , w sumie tani TP-LINK kosztuje ok 70 zł np WA750RE , wpinasz i działa

jako opcja kupić antenę na kablu ale i tak wyjdzie tyle samo co repeater

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...