Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WOLTTK czy CATA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko oplaca się zaczynac grę na Sunwellu ?

czy lepiej na jakims wyzszym patchu typu Cata/Pandaria .. ?

Gdyby byl ktos chetny do wspolnego grania w wowa prosze pisac na / pw  ( samemu nudno )

Pozdrawiam .

Kappa

Opublikowano

Moim zdaniem najlepszy będzie WOTLK jest to najbardziej zbalansowany dodatek. Na CATA jest parę ciekawych serwerów , ale wydaję mi się że jest tam straszna nuda , pvp wygląda tak że warek albo mage zjadają Cie w 3 sekundy a na pvE na większość bosów nie ma żadnych rotacji także wydaję mi się że 0 przyjemności z gry. Z prywatami nie jestem na bieżąco ale wydaje mi się że dobrego serwera na MOPIE nie znajdziesz :)

btw. sunwell jest dobrym serwerem , polecam jak najbardziej :)

t5Wjng.png

Opublikowano

Najlepszą opcją jest nazbieranie i rozpoczęcia gry na globalu, tak na prawdę to nie tak straszne pieniądze. 

Jak priv to polecam WotLK jako starszy dodatek jest bardziej dopracowany i może w minimalnym stopniu oddać urok WoW'a.

robione kartoflem.nc5apm3oj4rm.png

Opublikowano

Global jest o niebo lepszy od priva, można powiedzieć dwie różne gry, ale nie polecam grać komuś kto nie ma "kontroli" bo wciąga strasznie i ani się obejrzysz i wciągnie Cie tak że nic już poza nim nie będzie cię obchodziło, osobiście na globie nie gram właśnie przez to za duża presja bo przecież "zapłacone nie może się zmarnować". Teraz gram tylko na privach for fun.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem na moltenie wotlk i cata. Wotlk jest tam bardzo dopracowany. Jednak przeniosłem się na cata ponieważ jest łatwiejszy. Aczkolwiek naprawdę polecam grę na globalu, sam rzuciłem grę na privach dla globala i nie żałuję. Aczkolwiek RDFY to syf....

Opublikowano

Mi najprzyjemniej się grało na WoTLK, grając na Cata nie odczuwałem tej samej przyjemności co w poprzednim dodatku. Co do ułatwień w Cata ich było stosunkowo nie wiele porównując np. ułatwienia jakie wprowadził WoTLK za czasów TBC więc twoje rozumowanie moim zdaniem jest błędne (Puszczyk2k)

Opublikowano

Puszczyk ma tutaj akurat racje, ale już od TBC zaczęto ułatwiać grę.

Pierwszy mount od 30 LVL'a, czy w patchu 3.2.2A od 20 LVL'a. Czy też łatwiejsze raidy, choć w WOTLK były jeszcze blisko poziomu TBC, ale CATA to inna liga.

Opublikowano

Puszczyk ma tutaj akurat racje, ale już od TBC zaczęto ułatwiać grę.

Pierwszy mount od 30 LVL'a, czy w patchu 3.2.2A od 20 LVL'a. Czy też łatwiejsze raidy, choć w WOTLK były jeszcze blisko poziomu TBC, ale CATA to inna liga.

WOTLK nie jest w cale prosty...zresztą po pierwszym kilu przez gildie Paragon (która jest/była najlepszą gildią ever) napisali na swojej stronie że icc jak i Lich King jest najtrudniejszym bossem z jakim się mierzyli (te info pojawiło się już sporo czasu po wotlk) także co do poziomu trudności TBC a WOTLK kłócił bym się :).

PS: Mount od 20 czy tam 30 to nie jest poziom trudności :), a co do raidów to wyżej masz odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...