Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Risen 3?

Hunter1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądziecie o risen'ie 3?
Mi osobisie nie przypadł zbyt do gustu, zapowiadali że ma być coś w stylu gothic'ów i risen 1, a zrobili i tak gówno. Styl walki, brak PN, ulepszanie cech bez nauczycieli,  hujowe EQ, bronie nie wymagają siły, otwieranie kufrów do dupy. Tak wogóle ta jak oni mogli to zrobić na silniku risen 2 skoro wiedzieli że jest on zjebany. A wam sie spodobał?

Opublikowano

Prawdziwi fani RPG lubią rycerzy miecze itp. taki klimat był w kultowych grach w które grał każdy fan i przyzwyczaił się do tego, dlatego risen 3 tak samo jak i 2 to kompletna klapa, RPG powinno być w takim klimacie i czasach jak gothic ( kto by nie chciał pograć w gothica jakby była kontynuacja 3 była by miazga :)) a nie w czasach piratów...

Opublikowano

Świetna gra.. zauważyłem w niej masę powiązań do Gothica a lokacje jak i misję przygotowane dla gracze przez twórców są wręcz bajeczne, serdecznie polecam.

76561198054704425.png

Opublikowano

Gra jest fajna, ale po ok. 20 godzinach zaczęła mnie nudzisz eksploracja świata gdzie potwory są do siebie podobne i dość słabe. 

Już na samym początku bardzo łatwo ubić "niby silnego" golema jeśli jest się z towarzyszem. Wystarczy od czasu do czasu się poturlać a kompan sam załatwi resztę.

W Gothicu nie szło zabić wilka bez wykoksowania postaci, bo każdy punkt w statystykach się liczył...eh.

Zapowiadali że przeciwnicy będą silni i czasami zdarzy się sytuacja gdzie trzeba będzie sobie darować i wrócić jak będziemy silni, a w grze nic takiego nie miało miejsca.

Nawet najwyższy poziom trudności nie postawi nas przed wielkim wyzwaniem..

Animacje również powinny się zmieniać z biegiem czasu i z biegiem wykupywanych umiejętności, a tak to przez bite 36h przyszło mi oglądać cały czas te same ruchy podczas rzucania zaklęć, których też jest baaardzo mało.

Sama magia sprowadza się do założenia rękawicy i naparzania przeciwników, od czasu do czasu można użyć runy czy zwoju, ale nie ma w tym żadnego utrudnienia ponieważ coś takiego jak pasek many nie istnieje :rolleyes:

Te pseudo walki na morzu mogli sobie darować, bo strzelanie do jakiegoś wodnego potwora i kręcenie się w około po tym samym miejscu jest nudne i bezsensowne.

Szkoda że nie było polskiego dubbingu, bo te ciągłe faki głównego bohatera to jakaś porażka, a o podrasowanym głosie to już nie wspomnę. Nawet jak wybiera się pozytywne wypowiedzi to w zasadzie mój protagonista charakter ma ciągle ten sam i jest burakiem dla każdego kogo spotka dopóki nie wybiorę tego co by dało mi duszę na plus. (tak, za dużo grałam w ME)

Jest to głupie i w ogóle nie kształtuje mojej postaci, więc po co wprowadzać coś takiego. Końcówka gdzie odzyskujemy naszą duszę to jakaś kpina. Ani żadnego przerywnika filmowego, żadnej epickiej muzyki...no nic. 

Liczyłam na podniosłą chwilę, może jakieś wzruszenie, ale niczego takiego nie dostałam. Sam koniec gry i pokonanie bossa również wydaje się zrobione na odwal. Walka sama w sobie jest bardzo łatwa, co w jedynce było nie do pomyślenia. Pamiętam ile to trzeba było się narobić żeby w końcu zdobyć potrzebne przedmioty do walki z tytanem, a tutaj? Rachu ciachu i do piachu. 

Pomimo negatywnej wypowiedzi to są też spore plusy w postaci fajnego świata do zwiedzania, całej masy misji, crafting i graficznie gierka prezentuje się dość okazale(tyłka nie urywa, ale zawsze coś).

Osobiście liczyłam na coś lepszego, ale z braku nowych rpgów trzeba brać co jest :P

58815786.jpg

Opublikowano

Wczoraj udało mi się przejść grę, boss hujowy (zresztą w 1, albo gothicach też nie było lepszych, ale mniejsza z tym). Potworów morskich nie idzie przejść, są za trudne, a za to przeciwnicy zbyt łatwi. Grę oceniam bardzo nisko, i więcej w nią nie zagram.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...