Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Przedni panel Audio

VRUMaster

Pytanie

Opublikowano

Witam. mam problem z przednim panelem audio (nie działa) a kiedyś działał. USB działa ale mikro i audio nie działa.

Szukałem pomocy na innych forach i tam pisali żebym włączyć wykrywanie przedniego panela itp. Niestety nic nie pomogło.

Próbowałem też szukać ustawień audio w biosie ale tam ich nie znalazłem.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro wiesz lepiej o BIOS i masz większe pojęcie to dalej sobie tak twierdź i szukaj ustawień dźwięku w biosie ( włączenie / wyłączenie układu dźwiękowego  nie jest ustawieniem dźwięku ) , powodzenia w szukaniu do usranej śmierci...

wyraźnie napisałem, W PANELU OBSŁUGI KATY DŹWIĘKOWEJ ZAINSTALOWANYM RAZEM Z SOFTEM DO KARTY a nie w panelu sterowania , twoja karta twoje sterowniki sam sobie poszukaj w programach bo skąd mam wiedzieć jaki masz ten program czy nazwę utworzoną dla twojej karty

tak np  wyglądają panele do obsługi kart dźwiękowych dostarczane przez producenta w sofcie i sterownikach realteca itp

https://www.google.pl/search?q=realtek+panel&newwindow=1&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y5j5U7hNqLjsBoe4gaAC&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1497&bih=811

Pisałem że mam realtka i mam wszystko dobrze ustawione...

Sprawdzałem ustawienia u innych osób i u nich działa a u mnie niestety nie.

Opublikowano

skoro wiesz lepiej o BIOS i masz większe pojęcie to dalej sobie tak twierdź i szukaj ustawień dźwięku w biosie ( włączenie / wyłączenie układu dźwiękowego  nie jest ustawieniem dźwięku ) , powodzenia w szukaniu do usranej śmierci...

wyraźnie napisałem, W PANELU OBSŁUGI KATY DŹWIĘKOWEJ ZAINSTALOWANYM RAZEM Z SOFTEM DO KARTY a nie w panelu sterowania , twoja karta twoje sterowniki sam sobie poszukaj w programach bo skąd mam wiedzieć jaki masz ten program czy nazwę utworzoną dla twojej karty

tak np  wyglądają panele do obsługi kart dźwiękowych dostarczane przez producenta w sofcie i sterownikach realteca itp

https://www.google.pl/search?q=realtek+panel&newwindow=1&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=y5j5U7hNqLjsBoe4gaAC&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1497&bih=811

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to co że masz sterowniki skoro najprostszej rzeczy jak panel sterowania do karty dźwiękowej nie potrafisz nawet poszukać w programach  albo zainstalować razem z oprogramowaniem do płyty głównej 

BIOS nigdy nie steruje dźwiękiem i nic wspólnego z nim nie ma to nawet nic nie ruszaj bo spieprzysz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

masz panel karty dźwiękowej w windows w nim się ustawia, możliwe że nie masz sterowników zainstalowanych albo tylko same sterowniki bez programu do obsługi 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Zrobiłem ten temat po to, aby ktoś udzielił mi pomocy i żeby mógł naprawić mój problem, a nie po to żeby się tu żalić (To twój problem). Pewnie że mój, bo nie kogoś innego...

Opublikowano

Ja też tak miałem ^^. Okazało się że nie ma podłączonego wejścia audio pod płytę główną.

Opublikowano

to ty uważasz że masz dobrze, jak widać nie masz skoro nie działa

jak nie ustawisz to nie będzie dział przedni panel , zresztą to już twój problem ze tego nie zrobiłeś

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

przecież ci napisałem PANEL OBSŁUGI KARTY DŹWIĘKOWEJ W WINDOWS , zwykle jest z softem do karty instalowany i tam należy sobie ustawiać wyjścia sygnałów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A może napisał byś to jaśniej? bo nwm o co ci chodzi. Gdzie to jest, jak mam w to wejśc, jak ustawić ?

Jeżeli ktoś pomoże mi to rozwiązać dostanie limit like

Jak podłącze słuchawki do przedniego panelu to słyszę syczenie (czyli jak by działały)

Opublikowano

Mam wszystkie sterowniki a panel przedni jest podłączony pod płyte główną. Mam widok na kabel który idzie od panela przedniego do wejścia z napisem F_AUDIO.

Co może być nie tak?

Opublikowano

Prosiłbym o jakiekolwiek odpowiedzi na ten temat. Zależy mi na tym panelu bo rozwaliły mi się słuchawki i nie mam teraz żadnych słuchawek oprócz tych z fona

PS. sory za podwójnego posta

Opublikowano

@Refresh

Ile można refreshować temat? nikt nie zna odpowiedzi na takie pytanie? Pomóżcie mi, nie mam głosu w komputerze bo miałem tylko słuchawki które się rozleciały (faty) i teraz mam słuchawki od fona ale kabel za krótki.

Mówiłem że mam wszystkie sterowniki, kabel jest podłączony do wejścia F_AUDIO (czyli przedni panel), wszystko w realtku jest dobrze poustawiane. Mam wątpliwości do ustawień w biosie bo tam mam tylko opcję włącz i wyłącz audio ale całkowicie (wyłącza sterowniki).

Opublikowano

Konfiguracja sprzętu to po pierwsze.
Wtyczka audio od panelu jest niezależna od portów usb.
Sprawdź czy jest podłączona.
Powinna być zlokalizowana mniej więcej w połowie wysokości płyty blisko tylniej ścianki.

Opublikowano

Konfiguracja sprzętu to po pierwsze.

Wtyczka audio od panelu jest niezależna od portów usb.

Sprawdź czy jest podłączona.

Powinna być zlokalizowana mniej więcej w połowie wysokości płyty blisko tylniej ścianki.

Mówiłem że mam wszystkie sterowniki, kabel jest podłączony do wejścia F_AUDIO (czyli przedni panel), wszystko w realtku jest dobrze poustawiane. Mam wątpliwości do ustawień w biosie bo tam mam tylko opcję włącz i wyłącz audio ale całkowicie (wyłącza sterowniki).

Radziłbym dobrze przeczytać powyższy post.

BIOS nigdy nie steruje dźwiękiem i nic wspólnego z nim nie ma to nawet nic nie ruszaj bo spieprzysz

BIOS zawsze steruje dźwiękiem bo widziałem u innych osób które mają wiele ustawień od audio ale u mnie jest tylko jedno ustawienie

Opublikowano

Realtek. Jedynie co to ustawiałem wykrywanie panela przedniego itp. ale to nic nie dało.

Dźwięk w przednim panelu nie działa po formacie. Możliwe że coś jest przestawione w biosie ale tam jest tylko jedna funkcja od głosu żeby go włączyć lub wyłączyć.

Innych funkcji od głosu w biosie nie znalazłem

Opublikowano

Masz zainstalowane sterowniki do karty, tak? Jeśli tak to wejdź w program ktory zainstalował się razem z nimi, może on byc pod różnymi nazwami np. SoundMax, Realtek Audio etc.. Tam powinno się ustawić przedni panel.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...