Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Boty na serwerze

RoxiPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chcę stworzyć fałszywych graczy, czyli boty, aby mogły wejść na mój serwer, gdyż chcę sprawdzić przy jakiej ilości graczy zaczną się lagi.

Opublikowano

Lagi to najlepiej TNT sprawdzisz zrób kopie $wiata i pobaw sie "siekierką" (bo chyba masz tego moda) i TNT bo wiadomo - to laguje bardziej niż ilość graczy.

Opublikowano

Sorry za post pod postem.

Łatwo możesz obliczyć ile slotów ci powinno działać bez lagów.

128mb ram na slot - optymalnie.

Opublikowano

Lagi to najlepiej TNT sprawdzisz zrób kopie $wiata i pobaw sie "siekierką" (bo chyba masz tego moda) i TNT bo wiadomo - to laguje bardziej niż ilość graczy.

Takie coś nic nie daje. Nie pokazuje prawdziwej wydajności serwera, serwer o wiele bardziej laguje przy 200 graczach kopiących/generujących teren, aniżeli wybuch kilkunastu tysięcy TNT, a nawet więcej.

Tak samo zabawa siekierką - WorldEdit jest na tyle dobrze zoptymalizowany, że nie laguje na lepszych maszynach.

Największym obciążeniem zawsze są gracze, tzw. entities (moby, itemy na ziemi, piecyki) - to zabija serwery.

Co do botów: boty od Teapota, nawet takie boty nie pokażą Ci prawdziwej wydajności serwera, bo nie mogą przecież kopać w różnych częściach mapy, bić się z mobami etc.

Link do tych botów: https://github.com/Teapot418

Ich konfiguracja jest troszkę trudna, w razie problemów pisz śmiało PW lub e-mail: [email protected] - pogadamy.

--

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...